onsdag, september 17, 2008

Nasjonalt bønneråd etablert


Det var vært godt å være sammen i bønn med bedende mennesker fra ulike deler av vårt vidstrakte land, disse to dagene vi har vært på Grimerud. Nasjonalt bønneråd er nå etablert, og vi har fått et forum hvor mennesker som bærer på en byrde for å be for Norge, kan kommunisere bedre med hverandre og stå sammen om nasjonale bønneoppdrag. Det er med stor takknemlighet jeg tenker på tiden vi har hatt sammen, og jeg ser med spenning og forventning til Gud for hva som ligger foran. Det blir to store bønnesatsninger neste år i form av 40 dager i bønn for Norge, som neste år blir lagt til fastetiden og Den globale bønnedagen som vi i Norge nå for alvor linker oss opp mot. Vi har brukt tid i stillhet, til felles samdrektig bønn, til undervisning og i samtaler med hverandre. De som har vært sammen disse to dagene har kommet fra ulike kirkelige sammenhenger, alle med et kall til å be, og vi har opplevd en enhet og en glede over det å være sammen som er et stort takkeemne. Det nasjonale bønnerådet skal møtes to ganger i året, og ellers ha muligheten til å kommunisere med hverandre blant annet via internett. Det siste gir oss mulighet til å kalle forbederne sammen for å be for Norge og spesielle situasjoner som oppstår mye raskere enn før. Vi kan også nå koordinere ulike bønneinitiativ og dermed kunne be mer målrettet. Det har vært veldig godt å oppleve den gode responsen på det initiativet jeg tok under den siste nasjonale bønnekonferansen på Grimerud, og at vi nå så raskt har vært i stand til å etablere dette nasjonale bønnerådet. Neste års nasjonale bønnekonferanse bliur 23.-26. april på Grimerud. Mange spennende og nye ting vil skje ved denne konferansen i 2009. En av årets talere blir Dale Anderson som er en del av International House of Prater i Kansas City. Sett av disse dagene. Det hadde vært veldig hyggelig om mange av bloggens lesere kunne møtes på Grimerud. Kanskje vi kunne få til en egen samling?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg synes at det er veldig flott at Nasjonalt bønneråd er etablert. Er det valgt et styre for rådet? Eventuelt, hvem er medlemmmer?
Det skal bli spennende å følge med videre rådets arbeid og fruktene av dette.

Ellers ser jeg i en annen kommentar at David Wang med venner besøker Gjøvik i dag. De er det verdt å lytte til. Sist mandag hørte også jeg på budskapet fra disse kineserne. Jeg må innrømme at jeg var overrasket over det de sa om endrede posistive holdninger blandt myndighetene i Kina. Overrasket fordi bl.a fordi jeg trodde at husmenighetene vil gå tøffere i møte etter OL. Dette sto og lese på Martyrkirkensvenner.blogspot 21. august 2008:
"Planer om nye arrestasjoner av kinesiske pastorer Meldinger fra kinesiske husmenighetledere tyder på at kinesiske myndigheter planlegger å slå til mot enkelte pastorer og forsamlinger i oktober måned, etter at de fleste idrettsutøverne, turistene og journalistene har forlatt landet."

Men der er jo veldig bra å høre vis ting holder på å endre seg til det bedre i Kina.

Det er et par andre temaer som også ble nevnt. Husmenighetene er først og fremst BØNNEKIRKER. De ber uavlatelig. Spesielt kvinner ber 24 timer i døgnet. Menighetene i Kina er nå blitt utsendermenigheter og sender ut misjonærer TILBAKE TIL JERSUSALEM for å nå 1.3 milliarder muslimer. De vil også nå de 1,3 milliarder kinesere med de gode nyhetene.

La oss stå sammen med kineserne i bønn!

Stener

Anonym sa...

Bjørn Olav!
Ja, ta en tur i dag og hør på David Wang og hans trossøsken. Det er kraftig kost, også å høre hvordan de har drevet sin bønneaktivitet. Og det er overraskende og positivt nytt også som Stener har kommentert.

Hilsen
Thomas i S.
(PS! Husk papir og blyant!)

Anonym sa...

Det ble ellers nevnt at David Wang har vært på besøk i Molde flere ganger. Han besøkte Jesusfestivalen og Ung Visjon. Bjørn Olav, har du kanskje vært på festival i Molde og kjenner du til Ung Visjon? Dette må vel ha vært på sytti-tallet. Jeg var ikke troende på den tiden, så jeg vet ikke så mye om dette. Men det var vekkelse og jeg ber om at vi må få oppleve det igjen!

Stener

Bjørn Olav sa...

Det er ikke valgt noe styre, men vi har et arbeidsutvalg. I dette utvalget sitter Alv Magnus UIO), Gunnar Brudeli(bønnenettverk Østfold), Astrid Nestvold (Aglow), Hanne Eliassen UIO) og undertegnede. Nasjonalt bønneråd er ingen ny organisasjon, men et nettverk av ledere. Arbeidsutvalget er valgt for et år og forbereder samlingene og legger til rette for kontakten mellom medlemmene av rådet.

Det skal bli spennende å lytte til disse kineserne i kveld. Jeg får komme tilbake med en kommentar etter å ha hørt dem.

Bjørn Olav sa...

Når det gjelder Ung Visjon så opplevde Molde en kraftig vekkelse på 70-tallet. Det ble arrangert Jesusfestivaler som samlet mange mennesker. Det var bønnemarsjer i gatene og det vokste frem et sterkt og flott ungdomsmiljø som ble kalt Ung Visjon. De gav forøvrig ut en sangbok (Pris Herren), som samlet de fleste sangene fra Jesusvekkelsen og ble mye brukt. Kona mi var en del av Ung Visjon miljøet. Det var før jeg traff henne og Molde var langt, langt unna Gjøvik. :-)

Ung Visjon drev egen bokhandel også. Sangboken kan du kanskje skaffe deg via Pilegrimen antikvariat?

Anonym sa...

Har Lakeland og soaking vært temaer som har vært nevnt blandt bønneledere disse dagene på Grimerud? Alv Magnus sitter bl.a i styret for stiftelsen soaking.no.

Stener

Bjørn Olav sa...

Nei, Lakeland eller soaking har ikke vært temaer. Ikke denne gang. Vi brukte mesteparten av tiden til å søke Herren i bønn, og samtale i grupper hvor vi be om å få vite hva som ligger på Guds hjerte for Norge i tiden fremover.