fredag, august 26, 2011

Kristne ryktespredere

Jeg har de siste årene registrert en underlig foreteelse: Kristne som sprer rykter om andre. Når de så blir dementert og det beviselig ikke medfører riktighet det som de sprer, fortsetter de likevel å fremsette sine påstander - som om det de sier er det som er sant! Hva skal en stakkar gjøre som blir utsatt for slikt?

En av de som utsettes for dette er Rich Warren (bildet), den anerkjente pastoren for Saddleback Church, en menighet som er en del av nettverket til Sørtstatsbaptistene. Menigheten har over 20.000 medlemmer, og ligger på åttende plass på listen over USA's største menigheter. Saddleback Church, som mange pastorer har besøkt de siste årene for å hente inspirasjon hjem, ble grunnlagt i 1980 av Rick Warren.

Ryktene handler om at Rich Warrren er en del av det som enkelte kaller "Chislam", det er: kristne som bruker både Bibelen og Koranen og ser begge som hellige skrifter. Selv benekter Rich Warren på det sterkeste at han er en del av "Chislam", men hva hjelper det hva han sier når det finnes kristne som mener at han står inne for dette? Og som sprer dette via nettet? Et viktig spørsmål som melder seg i denne sammenhengen er: Hvorfor låner kristne øre til ryktespredning? Hvorfor tror vi noe om andre uten å ha sjekket om det faktisk forholder seg slik? I Ord 14,15 kan vi lese:

"Den enfoldige tror hvert ord, den kloke tenker over sine skritt."

Warrens uttalelse

I sakens anledning har Rock Warren kommet med en uttalelse, som jeg har oversatt:

"Det såkalte Chrislam-ryktet er 100 prosent falskt. Hvis den personen som har startet denne ærekrenkende myten, eller hvem som helst annen som har gitt dette videre, hadde adlydt Herrens befaling (Matt 18,18-20) og kommet direkte til meg, og så spurt hva jeg faktisk tror - så hadde de blitt flaue over å få vite at jeg faktisk tror det stikk motsatte! Som fjerde generasjon kristen pastor, er mitt liv og min tjeneste bygget på sannheten om at Jesus eneste veien, og at vår feilfrie Bibel er eneste sanne autoriteten.

Som evangelist, bruker jeg mye av tiden min til å tale til ikke-kristne grupper. Du kan ikke vinne dine fiender til Kristus; bare dine venner, så vi må bygge vennskapsbroer og elske de som tror annerledes slik at Jesus kan gå over den broa like inn i deres hjerter. Dessuten, det er ingen synd, men heller en BEFALING av Jesus at vi skal elske våre fiender. I de siste årene har, Saddlebeck Church, døpt over 22.000 nye voksne som er kommet til tro - ganske enkelt fordi vi uttrykker kjærlighet til de som ennå ikke kjenner Kristus.

Det er tullball å tro at du behøver å kompromisse med din tro, eller vanne ut din overbevisning for at du skal elske noen, eller bare behandle dem med verdighet.

Jesus ble kalt 'synderes venn' av de legalistiske fariseerne fordi han var sammen med (og tydelig elsket) ikke-troende. JEG HÅPER DU VIL 1) Alltid tro at ALLE trenger Jesus som deres Frelser og Herre. 2) Ha mot til å være sammen med ikke-kristne i den hensikt å elske dem og føre dem til Frelseren. 3) Betrakte det å bli kalt 'synderes venn' som et komplement for Kristus-likhet. 4) Nekte å spre videre rykter inntil du har hørt med den det gjelder om det er sant.

Gud velsigne deg.
Rick Warren."

Ryktespredere

Vi må ikke glemme at det er djevelen som er løgnens far, og at løgnere ikke skal arve Guds rike. La oss passe oss for at vi ikke blir ryktespredere, men er personer som søker sannheten. Selv etter at Rick Warren gikk ut med denne erklæringen fortsetter kristne å spre ryktet om at han kompromisser sin tro.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har opplevd mye av det samme i over 7 år, men ingen vil snakke og spørre hvordan jeg har det i dag. Men det er ikke godt og greit. Men kristne er dem, om dem nesten tar liv. Vil være anonym på gr. av saken. Takk

Bjørn Olav sa...

Så leit å høre. Det er vanskelig å få bukt med dette. Ryktespredere må en dag svare for hva de har drevet med.