søndag, august 14, 2011

Pastorer og ledere djupt grepet av Mama Maggie

På avslutningsdagen til Leadership Summit, som Willow Creek arrangerte for 16 gang denne uken, grep Mama Maggie Groban (bildet), eller Kairos Mor Teresa som hun kalles, titusener av pastorer og ledere gjennom hennes medfølende og milde stemme, i det hun fortalte om barmhjertighetsarbeidet blant barn og familier i søppelslummen i Kario.

Dette var noe ganske annet enn det de ganske sikkert forventet seg å høre på en slik ledersamling. Gjennom de to dagene lederseminaret har vart, har deltagerne - enten de har vært i lokalene til Willow Creek i South Barrington i Illinois, eller har fulgt med via TV-overføringer til hele Nord-Amerika, lyttet til dynamiske talere innenfor ulike forretnings- og sosiale områder. Men det var den stillferdige kvinnen fra Kairo som grep hjertene og fikk størst innflytelse denne fredagen.'

Groban er grunnleggeren av Stefanus-barna, en barmhjertighetstjeneste med base i Kairo, som støtter 80 førskoler med egne medisinske klinikker, og tjener barn fra mer enn 25.000 familier, alle fra nabolagene i Kairo som samler inn byens søppel. Mama Maggie er nominert til Nobels fredspris for sitt arbeid.

Etter en kort videopresentasjon av arbeidet mottok Mama Maggie stående ovasjoner fra deltagerne på ledersamlingen. Alle var tydelig djupt grepet av hva denne ene kvinnen har klart å skape av endringer i mange menneskers liv.

3 kommentarer:

Arne sa...

Hei Bjørn Olav,

Fin sak om Mama Maggie - men en liten feil. Hun heter Maggie Gubran - IKKE Groban som du skriver - jeg kjenner henne og flere i familien fra tiden i Egypt.

Mvh

Arne

Broder i Kristus sa...

For en kraft å følge Jesus slik han ønsker. Jesus la oss få ett hjerte som kjenner deg.

Bjørn Olav sa...

Arne: Takk for korrigeringen!