fredag, august 05, 2011

Nødvendigheten av å tilgi og få tilgivelse

Jeg leste noe i går om tilgivelse som kanskje også andre vil ha nytte av. Det er skrevet av Johann Christoph Arnold (bildet), barnebarnet til grunnleggeren av den anabaptistiske kommuniteten Bruderhof, Eberhard Arnold.

Johann Christoph Arnold skriver om noe han selv lærte gjennom en svært smertefull hendelse i sitt eget liv. Gjennom det han gikk igjennom lærte han tre ting:

1. Når alt kommer til alt er det ikke det at folk misforstår deg eller kommer med urettferdige anklager, som betyr noe. Det som betyr noe er om du selv har et rett forhold til Gud.

2. Selv om beslutningen om å tilgi alltid må komme innenfra, så handler det aldri om viljekraft alene. Den kraftigste kilden til styrke er alltid ditt eget behov - det at du vedkjenner deg din egen svakhet og ditt eget behov for tilgivelse.

3. Hvis din tilgivelse skal bære frukt, så må jorden rundt det - ditt hjertes jordsmold - må bli gjort mjukt nok at det kan vokse noe i det. Hvis det ikke er mjukt - hvis du ikke er villig til å ydmyk og sårbar - vil din tilgivelse aldri bli noe annet enn en fruktløs gest.

Ingen kommentarer: