fredag, august 12, 2011

Tre generasjoner pastorer holder fast ved dette: For Gud er alt mulig! Del 1


Dette er den fascinerende historien om tre generasjoner pastorer. Alle tre har hentet sin inspirasjon fra Matt 19,26: "For Gud er alt mulig", eller som det heter på deres språk, spansk: "Para Dios todo es possible."

David R. Lema jr, som vokste opp på Cuba, lærte tidlig å stole på Gud. David er gutten til høyre på bildet. I 1966, bare fem år gammel, ble hans far fengslet sammen med 10 andre menn og overført til en kommunistisk arbeidsleir. Året etter gikk David Lema jr opp midtgangen til Iglesia Bautista Immanuel in Cruces, en baptistkirke som nettopp hadde hatt sitt 100 års jubileum, med en Bibel som nesten var større enn den lille gutten.

"Bestefar stod på prekestolen og forkynte og far satt i fengsel, og jeg forstod at jeg hadde behov for en Frelser. Jeg gav offentlig respons på forkynnelsen, og bekjente dermed troen," forteller Lema jr og legger til: "Jeg gikk opp midtgangen og der oppe stod bestefar og tok imot meg."

Lema jr visste allerede da at det å bære hans bestefars- og fars Bibel til menighetslokalet, var en politisk handling som som åpent identifiserte familien som kristen. Men likevel - når noen spurte ham hva han skulle bli når han ble stor, svarte den svarthårede gutten med de klare øynene, uten å nøle:

"Jeg vet at jeg skal bli pastor!"

Men David og hans yngre bror var forsiktig med å fortelle noen om det som ble sagt eller gjort i besteforeldrenes hjem. På Cuba kan også det barna sier brukes i en rettsak mot deres foreldre. Hans far, var høgskole rektor og legpastor.

"Min bror og jeg lærte oss til ikke å si noe i det offentlige rom," forteller han. I stedet observerte de det som skjedde rundt dem. Regelen for barna var: ver, oir, or callar, hvilket på norsk betyr: verken se, høre eller snakke.

I dag har David Lema jr mange muligheter til å tale, som visedirektør for "Center for the Americas som er tilknyttet New Orleans Baptist Theological Seminary. På kontoret hans er bokhyllene fylt med ulike bibeloversettelser og teologiske bøker.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: