fredag, august 05, 2011

Hvordan skal mitt liv medvirke til å gjøre alle folkeslag til disipler?

Dan Rusch, som har arbeidet som misjonær på Filippinene for den lutherske misjonsorganisasjonen, World Mission Prayer League i over 30 år, forteller hvilket inntrykk det gjorde på ham når Dr Ralph Winter (bildet) kom på besøk til det lutherske bibelinstituttet i Seattle. Dr Ralph Winter, som ledet U.S Center for World Mission og er kjent som Mr. Kirkevekst, sa følgende:

"Hvorfor er det lettere å vinne 10 mennesker for Kristus enn en kristen for misjonsarbeid?"

Dan Rusch svarer: "Det ærlige svaret er at amerikansk kristendom, lik den menneskelige tilstand, er radikalt selvsentrert. Vi er et folk som er tilfredsstilt med å motta tilgivelse og å leve i en tilfeldig relasjon med Ham."

For Dan Rusch og hans kone Nancy ble det annerledes. De tok konsekvensen av utfordringen Winter gav og ble misjonærer. I en artikkel i bladet "Together in Prayer", som utgis av World Mission Prayer League, skriver Dan Rusch:

"Det er ikke noe tilfeldig med dette 'gjør alle folkeslag til disipler'! De første kristne forstod at det å 'følge' og det 'å gjøre disipler' hørte med i samme pakken. Det var ingen frakobling. Hver hengitte disippel av Jesus er kalt til en radikal overgivelse som er Gud-sentrert. Det handler ikke om 'hva jeg ønsker å gjøre med livet mitt,' det virkelige spørsmålet er: Hvordan skal mitt liv i Kristus medvirke til å gjøre alle folkeslag til disipler."

Akkuat det spørsmålet er noe å arbeide videre med denne fredagen!

Ingen kommentarer: