onsdag, november 29, 2017

Spennende samarbeide mellom Taize og anabaptistiske Bruderhof

Ved flere anledninger dette året har det vært god kontakt mellom den økumeniske kommuniteten i Taize i Frankrike og det anabaptistiske fellesskapet Bruderhof.

Det hele begynte i april i år da flere ungdommer fra Bruderhof deltok på en Taize-weekend i Birmingham. Så reiste fire ungdommer fra Bruderhof til Taize denne sommeren, og et vennskap begynte å vokse frem. Og nå i november kom en av Taize-brødrene til Bruderhof-kommuniteten i Darvell, som ligger i East Sussex, og består av 300 menn, kvinner og barn som lever i dette fellesskapet.

To dager tilbrakte broderen fra Taize i kommuniteten i Darvell. Nå planlegges det en Taize-weekend  9.-11. mars hvor 40 ungdommer fra Darvell skal delta. Hensikten er å skape vennskap og dele erfaringer. Rammen rundt samlingene ligner mye på de bønnene som bes i Taize blandet med rytmen i Darvell kommuniteten. Det er plass til 40 deltagere til. Så her er det først til mølla.

Bruderhof fellesskapet ble grunnlagt i 1920 i Tyskland av Emmy og Eberhard Arnold. De lever i eiendomsfellesskap og har kommuniteter i USA, Storbritannia, Tyskland, Paraguay og Australia. Bruderhof er aktive fredsstiftere.

Billedtekst: Fra en Taize-samling i Darvell Bruderhof i år.

Ingen kommentarer: