lørdag, mai 27, 2006

Be om at Guds profeter stiger frem!


Behovet for en klar og tydelig profetisk røst er påtrengende stort i store deler av Guds forsamling. Issakars barn var kjent for at de "forstod seg på tidene" (1.Krøn 12,32). Hvor er Guds profetiske røster idag? Mennesker som kjenner tiden vi lever i, og som kjenner Gud, og lytter til Hans stemme. Vi trenger virkelig å be Gud kalle og utruste mennesker som er villig til å være åndelige vektere, eller vaktmenn, på murene rundt landet vårt, og byene våre. Mennesker som har Guds ord som sin høyeste autoritet, og som ikke er redd mennesker, men som har dyp ærefrykt for Gud. Profeter er gjerne totalt avvist av mennesker i sin samtid, men fullt akseptert av Gud. En sann profet kan ikke kjøpes av mennesker, men lever kun for Herren. Han lever oppe på høydene i Guds nærhet, og går ned i dalen for å overbringe sitt "Så sier Herren!" Selv spiser han trengselens brød, men han gir Livets brød til alle de som vil lytte til ham. Han vandrer sammen med mennesker i dagevis, men har først vandret i mange år for Guds ansikt. Han møter Gud, før han møter mennesker. Gud holder han skjult til hans dager i offentligheten er inne. I dag trenger vi Guds profeter som kan konfrontere synd, oppmuntre Guds forsamling, tyde tidens tegn. Vi lever i en kritisk tid, men også i en spennende tid, hvor Gud har sine planer for sin menighet, for sitt utvalgte folk Israel, for nasjonene. Vi trenger å høre fra Herren for å få del i disse planene. Til sin menighet har Han blant annet gitt "profeter". La oss be om at de trer inn i det kallet Gud har gitt dem!

5 kommentarer:

Are Karlsen sa...

Det tydeligste bibelske motivet er ikke å stige fram, men å "stige ned". Jeg synes det er nok av dem som stiger fram, og samtidig lar seg opphøye. Gud kaller det kristne lederskapet til å stige ned fra pidestallene og hiearkiet og følge Jesus inn i tjenerskapet.

Bjørn Olav sa...

Om dette er jeg helt enig. Lederskap i Guds forsamling handler om å tjene, og det er virkelig en tid for ledere til å stige ned og følge Jesu eksempel i Joh 13, hvor Jesus viser oss eksemplet med fotvaskingen. For en tid tilbake ble det arrangert et seminar om lederskap, hvor deltagerne ble bedt om å lage et t-skjorte motiv som skulle visualisere hva lederskap er for noe. Med unntak av en deltager tegnet man motiver med skjold og sverd og rustninger. Unødvendig å si at dette lederkurset ble holdt i pinsekarismatisk sammenheng! Men en av deltagerne tegnet et vaskevannsfat og et håndkle. Det siste motivet viser det bibelske anliggendet.
Men når jeg likevel velger å bruke ordene "stige fram", så tror jeg også at det er tid for en del av de Gud har kalt inn i denne tjenesten, til å tre inn i den oppgaven Gud har gitt dem. De virkelige Guds profeter for en tid som denne, stiger da frem fra sin ørkentilværelse hvor de har vært alene med Herren, og trer frem på den arena hvor de skal videreføre den tjenesten de har fått. Men først handler det om å "stige ned", det handler om å få del sann ydmykhet og sant tjenersinn, før man kan stige fram. Gud holder gjerne sine profeter skjult til tiden er inne hvor de står fram.

Are Karlsen sa...

Takk for hyggelig tilbakemelding. Vi er nok ikke mye om uenige om dette. Gud velsigne deg. Jeg liker å følge med på bloggen din!

Anonym sa...

Meget bra!

Anonym sa...

Hei, har lest innlegget ditt, hvis du går inn på ::voice of god recordings:: så finner du nok svar på det du er på leting etter, ihvertfall har jeg funnet ut av dette og hvilken tid vi lever i.