fredag, august 11, 2006

Oppdatering om situasjonen for baptistene i Nord-Israel



I ettermiddag mottok jeg en oppdatering fra våre kristne brødre og søstre i Nord-Israel, sammen med konkrete bønneemner. Bader Mansour i Sammenslutningen av Baptistkirker i Israel, skriver dette fra Nasaret i dag:

"Det er ikke lett å være arabisk kristen i Israel. Vi er en minoritet blant minoriteter. Sammenslutningen av Baptistkirker i Israel utgjør et fellesskap av 3000 mennesker, flesteparten av dem er arabere, som tjenestegjør i den nordlige delen av Israel. Dette fellesskapet av baptister ble grunnlagt i 1956, og besto da av bare tre kirker. I dag teller vi 20 menigheter. Et levende vitnesbyrd i det landet hvor Ordet ble kjød og levde i blant oss.

Menighetene i dette fellesskapet av baptistmenigheter hadde store håp for denne sommeren. Etter noen år med politisk uro, så vi frem til en tid med litt pusterom. I mange år var det slik at nesten ingen ville besøke dette området, og Kristi lokale legemet følte seg enda mer isolert. Denne sommeren skulle blitt så annerledes, med mange gjester som hadde sagt at de skulle komme. Et lovsangsteam fra Canada hadde datofestet å delta på en konferanse arrangert av Rama Maranatha Baptist Church, en gruppe fra England hadde planlagt å besøke Kana i Galilea for å hjelpe til med en sommerbibelskole der. En annen gruppe skulle komme hele den lange veien fra San Diego, for å hjelpe til med en sommerleir i Nasaret.

Siden krigen brøt ut mellom Israel og Libanon, midtveis i juli, har alt dette blitt avlyst, og menighetene våre har fokusert på å bringe legedom til alle de sårede menneskene rundt oss. Etter om lag en måneds krigshandlinger mellom Israel og Libanon så er menneskene her i Galilea helt utslitte. Mer enn 3000 raketter er blitt avfyrt mot nesten hver eneste by her i det nordlige Israel. 38 mennesker er blitt drept, 17 av dem arabere.

Siden kamphandlingene begynte har mange mennesker flyktet fra sine hjem, til tryggere omgivelser i det sentrale Israel. De bor på hotel, eller hos slektninger og venner. Mange arabiske borgere har funnet et tilfluktsted i det nedre Galilea, flest i Nasaret, som er antatt å være tryggere. Nasaret er for tiden den største arabiske byen i Israel med rundt 70.000 innbyggere, en tredjedel av dem er kristne. Men selv Nasaret er truffet av raketter, og to små barn er drept. Vi ble reddet fra den helt store katastrofen da en rakett falt bare 10 meter fra en bensinstasjon, midt de det overbefolkede sentrumsområdet.

Folket i Nord-Israel har lidd svært mye i denne krigen. Folk som ikke har noen andre muligheter er fanget i sine hjem, og bruker mesteparten av tiden i bomberom, eller løper til og fra slike tilfluktsrom flere ganger om dagen, når sirerene begynner å ule. Den israelske regjeringen har sendt ut noen lovforordninger som gir en viss kompenasjon til enkeltpersoner eller forretningsvirksomhet, men krigens virkelighet gjør at mange faller utenom. I menighetene i vår sammenslutning, finnes det mennesker med store vanskeligheter, fordi de har mistet sine jobber.

"Men i alt dette vinner vi mer enn seier ved ham som elsket oss. For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som komme skal, eller noen makt, verken høyde eller dybde eller noen annen skapning, skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre." (Rom 8,37-39)

Forbønnsemner

For ledere i Israel og Libanon at de må få mot til å stanse krigen og lede deres nasjoner til en bedre fremtid.

For ledere i USA og Frankrike og andre av verdens nasjoner til å hjelpe til å oppnå en våpenhvile - at røsten til de som vil skape fred vil høres klarere.

For alle de som lider i Libanon, alle de som har mistet sine kjære, alle de sårede og alle de som har mistet sine hjem.

For alle de som lider i Israel: Jøder, muslimer og kristne, som har mistet sine kjære, og sine hjem.

For de som lider i Gaza. Mer enn 100 mennesker er drept i Gaza området siden krigen i Libanon startet.

Be for alle baptistene i Libanon, at de må nå ut til menneskene i Libanon med et budskap merket av medlidenhet og kjærlighet.

For pastorene i baptistmenighetene i Israel, slik at de kan oppmuntre sine menigheter og for åpne dører til å nå ut med De gode nyhetene i denne tiden.

For barna i menighetene - mange av dem lever i konstant frykt, at de vil vokse opp og glede seg over barndommen i en verden av mindre hat.

For alle misjonsorganisasjoner og enkeltpersoner rundt om i verden som hjelper i barmhjertighetsarbeid i Israel og Libanon.

For Kristi legeme i hele Israel, både arabere og messianske jøder. Om enhet slik at de kan presentere Kristus midt i all lidelse."

(C) Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen. Til fri benyttelse i andre medier, men da skal følgende oppgis: Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen. http://www.bjornolav.blogspot.com/

Ingen kommentarer: