lørdag, august 18, 2007

Å være hos Gud


Denne setningen: Å være hos Gud ble spesielt meningsfull for meg i går, en dag som ikke var så god. Det ble en dag med smerter, hjerterytmeforstyrrelser, frostrier og oppkast. Ikke mye ork til å lese noe, eller arbeide med noe. Men Tidebønnboken min har fulgt meg idag. Og lik munken fra Valaamo som sitter under en bjørkestamme i skogene rundt Lagodasjøen og leser i Salmene, har jeg bedt mine tidebønner, og funnet hvile i dem. Å søke indre stillhet handler ikke bare om en stille tid på et stille sted. Det er ikke bare et spørsmål om å dempe indre stemmer og finne indre fred. Ørkenfedrene på 300-tallet var ikke så opptatt av å være alene, som de var av å være hos Gud. Det stille stedet vi søker, er ikke bare et sted der vi er for oss selv. Det er også et sted hvor vi er sammen med En. Det er ikke bare et sted for taushet. Det er også et sted for samtale. Og lytting. I går ble det mest av det siste. I går var det bare godt å være hos Gud. Det kjentes godt å bare tegne seg med det hellige korsets tegn på sin panne og på sitt bryst, og bare overlate sitt liv i Herrens hender. Jeg liker veldig godt den daglige rytmen, med de ulike gjøremålene som min dag inneholder. I går ble den rytmen brutt. Slike dager kjenner man hvor sårbar man er, så utlevert med sin kamp, sin sykdom. Da er det godt å være hos Gud. Han som har lovet i Sitt ord at Han aldri vil slippe oss, og aldri forlate oss. Når disse linjene skrives er det blitt midnatt. Jeg skal be mitt completorium før jeg legger meg. Akkurat det å legge seg gruer jeg meg for. Natten som var ble ikke god. Natten er ofte verst med hensyn til hjerterytmeforstyrrelsene. Men jeg tar med meg et ord fra Ord 35,10: "Han som lar lovsanger lyde i natten." Jeg skal lytte etter dem. Hos profeten Sefanja leser vi: "Herren din Gud er i din midte, Han er Den Mektige som frelser. Han skal fryde seg over deg med glede. I Sin kjærlighet gir Han deg hvile, Han fryder seg over deg med jubel." (Sef 3,17) Jeg tar med meg det ordet også. Og jeg ber som jeg så ofte ber: "Kjære Jesus: Om jeg våkner, så er Du hos meg. Om jeg ikke våkner, så er jeg hos Deg."

7 kommentarer:

Bjørn Olav sa...

Jeg våkner til en strålende morgendag, og har fått sovet, uten hjerterytmeforstyrrelser! Halleluja

Anonym sa...

Gleder meg på dine vegne Bjørn Olav!

Anonym sa...

Pris Herren, for han er god!
Jeg ønsker deg alt godt, Bjørn Olav! Takk for det du deler med oss her på bloggen. Takk også for dine glimrende bøker om bønn. Anbefales! Du er til stor inspirasjon.

RUDIE sa...

Du skriver veldig mye bra som gleder meg, og sikkert veldig mange andre.
Gud velsigne deg!

Bjørn Olav sa...

Takk for hyggelige tilbakemeldinger. Det var oppmuntrende. Var innom bloggen til rudie, og fant mange veldig interessante bloggartikler der! Lykke til videre med bloggingen. Jeg kommer definitivt til å stikke innom bloggen din fremover. Takk til alle som ber for meg, og sender hilsener også via epost.

Ivar Kvistum sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Jeg har oppgitt feil skrifthenvisning. Det skal ikke være Ord 35,10, men derimot Job 35,10. Beklager.