søndag, august 20, 2017

Festgudstjeneste med innsettelse av ny pastor i International Baptist Church, Sandvika

Dette har vært en stor og gledelig dag med masse sterke følelser for May Sissel og meg - og for alle medlemmene av International Baptist Church i Sandvika, og ikke minst for det nye pastorparet Valerie og Joseph Simon.
I to år har jeg sammen med pastor Jim Crockett vært rådgiver for komiteen som har arbeidet med å finne frem til en ny pastor for denne flotte menigheten. Etter hvert ble det klart at Gud hadde kalt Joseph Simon, som i 26 år har vært pastor for den største ungarsktalende menigheten i Europa, i Oradea, Romania. Det har vært et stort privilegium. Og det var gripende å få være sammen med flere pastorer og be for Joseph Simon.
Og sist, men ikke minst, var det fantastisk å få se igjen våre kjære, kjære venner, Marilyn Slough og Jack Slough, som sammen med sin familie startet denne menigheten. Vennskapet med dem har betydd så uendelig mye for oss, så det ble mange gledestårer. Tenk at det var mulig å sees igjen! Dette ble et beveget møte.
Det var også så fint at pastor Linda Aadne og generalsekretæren i Det Norske Baptistsamfunn, Terje Aadne hadde mulighet til å være med menigheten denne dagen. Nå håper jeg IBC snart blir medlem Baptistsamfunnet. Terje Aadne brakte en hilsen, og lyste til slutt velsignelsen over forsamlingen. Han har også betydd mye for mange i en vanskelig tid for denne menigheten,
Jeg ser frem til et godt vennskap og fellesskap med Joseph Simon. Jeg har et spesielt hjerteforhold til denne menigheten, og var i sin tid innstilt som menighetens pastor etter Jack Slough, men Gud hadde en annen vei for meg den gangen. Her har jeg talt mange ganger, og det kjenner jeg stor takknemlighet for.


Ingen kommentarer: