fredag, august 25, 2017

Kristen konvertitt nektes å forlate Iran

Den iranske konvertitten, Maryam Naghash Zargaran (bildet), som overraskende ble løslatt tidligere denne måneden, har nå fått beskjed om at hun ikke får lov til å forlate Iran.

Maryam Nagash Zargaran ble arrestert i 2013. Da hadde hun kommet til en levende tro på Jesus som sin Frelser og Herre. Hun ble så arrestert sammen med den iransk-amerikanske pastoren, Saeed Abedini, og anklaget for å ha forbrudt seg mot den "nasjonale sikkerheten"! Maryam ble dømt til fire års fengsel. Mens hun har sittet i fengsel har hennes helse stadig forverret seg. Hun har blant annet en hjertelidelse, og iranske myndigheter har nektet henne adekvat hjelp.

Når hun nå var blitt løslatt hadde hennes mange venner og forbedere et håp om at hun kunne få reise fra landet og få livsnødvendig medisinsk behandling i utlandet, men iranske myndigheter bryter igjen elementære menneskerettigheter og nekter Maryam å få reise fra Iran. Reiseforbudet varer i seks måneder. Hva som skjer etter dette for den 39 år gamle kvinnen er helt uvisst. Reiseforbudet er også imot iransk lov.  Maryam er musikklærer av utdannelse.

La oss fortsette å be for henne.

Ingen kommentarer: