mandag, april 06, 2020

Kjøp kristen litteratur

Jeg vil slå et slag for den kristne romanen! Selv leser jeg for tiden denne: Moses - Israelsfolkets befrier av Gilbert Morris. Det passer vel bra til påske, ikke sant? Dessuten er det bra for oss å lære våre jødiske røtter å kjenne.

Det finnes veldig mye bra profan litteratur. Jeg har hatt stor utbytte og glede av å lese mange av klassikerne og moderne forfattere, og vil fortsette med det. Men i en tid hvor den kristne littteraturen er truet, med stadig flere kristne bokhandlere som må gi seg, og forlagene sliter, bør vi lese mer kristen litteratur! Oppsøk en kristen bokhandel, enten rent fysisk eller via en nettside, det vil bli til stor velsignelse og oppmuntring for de som driver den og for deg som skal lese!

Gilbert Morris skriver drivende godt. Boken jeg leser er en del av en bokserie under navnet 'Løvene av Juda', og utgitt på Hermon forlag. Jeg har skaffet meg hele serien. Morris, som døde i februar 2016, var pastor i 10 år før han ble professor i engelsk ved Ouachita Baptist University i Arkansas. Alt i alt har han skrevet mer enn 175 bøker! Serien jeg har begynt på handler om Noah, Josef, Jakob og Rahab - foruten romanen om Moses. Når du skriver så mange bøker, blir nok kvaliteten varierende, men denne var i hvert fall veldig godt skrevet.

Ingen kommentarer: