tirsdag, november 24, 2020

Bønneundervisningen til hellige Nilos, del 2


En bundet person kan ikke løpe. Heller ikke sinnet, som fungerer som en slave for en viss lidenskap, kan være i stand til å be en sann bønn, fordi den dras rundt og vandrer hit og dit på grunn av lidenskapelige tanker og ikke kan forbli uforstyrret.

Du vil ikke være i stand til å be tydelig hvis du er opptatt av materielle ting og blir opphisset av uopphørlige bekymringer, fordi bønn innebærer å fjerne enhver bekymring.

Hvis du ønsker å be, trenger du Gud, som gir sann bønn til den som fortsetter utrettelig i bønnens kamp. Påkall ham derfor ved å si: "Velsignet være ditt navn, ditt rike kommer" (Matt 6: 9); med andre ord, må Den hellige ånd og din enbårne sønn komme, for dette er det Kristus lærte oss, når han fortalte oss at vi må tilbe og tilbe Gud Faderen "med Åndens kraft, som åpenbarer sannheten" (Joh. 4:24).

Først og fremst ber du om å få tårer, for å bli mjukere med sorg og gjøre din sjel villig. Du vil da enkelt bekjenne alle synder du har begått med ærlighet, og du vil få tilgivelse fra ham.

Bruk tårene dine for å lykkes i enhver forespørsel fra deg. For Herren er veldig glad når du ber med tårer.

Hvis du feller tårer under bønnen din, må du ikke bli stolt deg over at du er over mange andre. Dette er ikke din prestasjon; det er hjelp til din bønn fra Herren, slik at du vil være i stand til å bekjenne dine synder villig og berolige ham.

Når du tror at du ikke trenger tårer i bønnen din for dine synder, bør du vurdere hvor langt du har drevet bort fra Gud, mens "du hele tiden bør være i nærheten av ham", og så vil du gråte mer inderlig.

Faktisk, hvis du er klar over tilstanden din, vil du med glede sørge og beklage deg selv og si som profeten Jesaja: "Da sa jeg: Ve meg! Jeg er fortapt, for jeg er en mann med urene lepper, og jeg bor midt iblant et folk med urene lepper. Og mine øyne har sett kongen, Herren, hærskarenes Gud. (Jesaja 6: 5)

fortsettes

Ingen kommentarer: