lørdag, januar 06, 2024

Hvorfor vi taler - om den profetiske tjenesten


 Jeg studerer profetenes liv. Jeg vil vite hva de gikk gjennom da de ble kalt til å levere et utfordrende ord til Guds folk. Dette er territoriet der en profetisk gave frigjøres og enten aksepteres eller avvises. Ydmykhet må ta styringen av vår vilje hvis dette er vårt kall, ellers vil vi ikke snakke med Guds hjerte og kjærlighet.

Når et vanskelig ord skal deles av en Guds profet, kan de oppleve en tid med isolasjon før de får beskjed om å snakke. Livet til Esekiel er et eksempel på denne isolasjonen. «Ånden løftet meg og tok meg bort. Jeg gikk i bitterhet og uro, men Herrens grep om meg var sterkt. Så kom jeg til kolonien med eksil-Judea i Tel-Abib, ved siden av Kebar-elven. Jeg ble overveldet og satt blant dem i syv dager» (Esekiel 3:14-15). Esekiel satt blant dem i stillhet. Herren ville at Esekiel skulle føle hvordan livet i opprør mot Gud føltes før han åpnet munnen og talte i Herrens navn.

Gud bestemmer varigheten av profetisk isolasjon. «Etter sju dager ga Herren meg et budskap» (vers 16). Isolasjon og dens tiltenkte hensikt er der en profet venter på å høre budskapet Herren vil at de skal levere. En tid med isolasjon og spekteret av følelser vi vil oppleve i den isolasjonen forbereder oss til å høre Herrens ord. Den avslører en hensikt med både typen melding og tidspunktet for leveringen.

På slutten av en uke med stillhet talte Herren til slutt til Esekiel: «Menneskesønn, jeg har satt deg til vekter for Israel. Hver gang du mottar en melding fra meg, advar folket umiddelbart” (vers 17).

  Det er en personlig konsekvens for de som trenger å høre Herrens ord og for profeten som har hørt ordet, men velger å tie av frykt. «Men hvis du unnlater å levere advarselen, vil de dø i sine synder. Og jeg vil holde deg ansvarlig for deres død” (vers 18). Hver synd Gud ønsker å rette opp har en konsekvens, både for den som hører og for profeten. Et profetisk budskap vil levere disse konsekvensene til tilhørerne, unyansert. Dette er aldri et gledelig øyeblikk for en profet hvis deres hjerte er på linje med Gud. Det er rå lydighet.

Vi er på nippet til en overflod av profetiske advarsler som vil bli gitt ut til Kirken. Denne Herren klargjør og omorganiserer sitt folk for å tilpasse seg oppdraget han har for dem når vi går inn i det nye året. Noen av dere vil bli kalt, i kjærlighet, til å tale Guds sannhet til sitt folk. Hvis dette er oppdraget ditt, utfør oppdraget med stor ydmykhet og rask lydighet. Det er mye som står på spill.

​- Garris Elkins/Oversatt til norsk av Bjørn Olav Hansen

Ingen kommentarer: