onsdag, januar 24, 2024

Irans plan for å ødelegge Israel baner vei for muslimsk 'Messias'


Det grufulle Hamas-angrepet på Israel var bare den første fasen av en langsiktig plan fra Iran for å utslette den jødiske staten. Iranske ledere mener Israel må elimineres før en islamsk «messiaslignende» skikkelse kjent som Mahdi kommer tilbake.

I årevis har Iran indoktrinert sine krigere i hele Midtøsten i troen på at det må være en apokalyptisk krig som ødelegger både Israel og jøder rundt om i verden for å innlede Mahdienes gjenkomst.

Islamekspert Raymond Ibrahim sier: "Mahdi betyr i utgangspunktet 'veiledet en', eller i den islamske forståelsen er han den 'rett veiledet'. Og han tar på seg forskjellige forkledninger, avhengig av hvilken sekt av islam du spør, sunni eller sjia».

Islamske skrifter sier at navnet hans skal være Mohammed Ibn Abdillah.

Sunnimuslimer, flertallet av verdens muslimer, tror at Mahdi ennå ikke er født.

Shia-islam, som Iran dominerer, lærer at Mahdi allerede er i live, og har gjemt seg i over tusen år.

Bror Rachid, en tidligere muslim som er vertskap for et kristent program for muslimer kalt «Daring Questions», sier: «Shiamuslimer, spesielt «Twelver Shia» tror han er den 12. imam, og at han ble født rundt 868. Så han bare forsvant. Han er fortsatt i live til i dag. Han er 1155 år gammel, hvis du vil. Så han bor fortsatt et sted og en dag vil han vise seg."

Muslimer i Iran tror at Mahdi gjemmer seg i en brønn i den lille landsbyen Jamkaran. Pilegrimer kikker ned brønnen med lommelykter, legger igjen bønn for Mahdi og håper han dukker opp igjen. Muslimer tror at når Mahdi kommer tilbake, vil han bli ledsaget av Jesus, som i islam omtales som profeten Isa, for å befri verden for ondskap.

Iranske ledere har grepet troen på det siste slaget før Mahdi's retur for å motivere militæret og allierte til å kjempe hardere for å ødelegge Israel.

Ibrahim sier: "Mange av de islamske skolene eller jihadistene blir indoktrinert av iransk propaganda til Mahdismen. Og igjen, den sentrerer seg alltid rundt Israel, og angriper og ødelegger Israel."

Noen tror at i neste fase av planen for å utslette Israel, kan Iran starte et multi-frontangrep gjennom sine tungt bevæpnede proxy-hærer i Libanon, Syria og Irak.

Ibrahim og bror Rachid sier at læren om Mahdis retur betyr at ethvert forsøk fra Israel på å slutte fred med den muslimske verden til slutt vil vise seg nytteløst.

"Israel er en trussel mot muslimer, mot Mahdi, mot Mahdis komme," sier bror Rachid. "Så, de må elimineres. Det er ingen annen løsning. Du kan ikke gjøre fred med Israel."

Ibrahim sier: "Jeg tror aldri Israel kunne ha en permanent fred med mindre islam skulle forandre seg fullstendig og bli 'ikke islam' eller være noe helt annet."

Og Ibrahim bekymrer seg for at Iran kan være villig til å bruke et atomvåpen mot Israel for å sikre tilbakekomsten av Mahdi.

- Dale Hurd, CBN News/oversatt av Bjørn Olav Hansen (c)

Siste: Lørdag skjøt Iran opp en ny satelitt ut i verdensrommet. Fotografier av satelitten viser at den har et vers som refererer til Shia-islams skjulte Imam, også kjent som den muslimske Messias.

Ingen kommentarer: