fredag, januar 05, 2024

Kristus, svaret på dine spørsmål


 Jesus sier at han er verdens lys (Joh 8,12). Dette innebærer at han er verdens og menneskehetens mening. Alt som var mørkt, meningsløst og absurd, har fått en mening i ham. Hans lys skinner over alt som finnes og over alt som skjer. I ham blir alt klart. 

Johannesprologen sier at Jesus er Logos. Det betyr at han er både mening og ord på en gang. Han er Faderens Ord, og gjennom dette Ordet får alle ting sin mening og alle spørsmål sitt svar. Hva er meningen med livet, Hvorfor lever jeg? I vår tid stilles dette spørsmålet som aldri før. Svaret er Jesus Kristus. Meningen med livet er Kristus, å vokse inn i livet med ham, for siden, når tiden er inne, å gå til Faderen og inn i hans evige liv.

Hva er meningen med lidelsen? Igjen er Kristus svaret. Med din lidelse kan du delta i Kristi lidelse, den lidelsen han bar i kjærlighet for å frelse verden. Kristus hang på korset, gjennomboret både kroppslig og åndelig. Siden dette er ingen smerte uten mening.

Kanskje du sier at ingenting virkelig er forandret i verden etter at Kristus kom. Hvor er hans lys i denne mørke verden? På en måte er alt som før, men samtidig er alt annerledes. Akkurat som når sola plutselig bryter gjennom skydekket og lyser på landskapet: Ingenting er forandret, det er de samme åkrene, husene, skogen og sjøen. Men samtidig, for en forandring!

Kristus har forandret alt. I ham er alt forklart. 

- Wilfrid Stinissen: I Guds tid, Verbum 1994, side 11/avskrift: Bjørn Olav Hansen 

Ingen kommentarer: