søndag, oktober 02, 2022

Når vi har med Den Hellige Ånd å gjøre må vi være forberedt på det uventede

Vanligvis holder jeg meg til manus, men i formiddag ble det annerledes! Tema for min preken i Gardermoen kristne fellesskap denne søndagen hadde som tema: 'Kristus - vårt liv', fra Kol 3,4 og jeg hadde arbeidet grundig med denne teksten en hel uke. Jeg begynte på tema, og hadde holdt på en liten stund tid da jeg fikk en tydelig fornemmelse om at jeg skulle legge fra meg manus og tale ut fra mit hjerte. Alt ble annerledes enn planlagt! Jeg holdt meg til tema, men ikke til manus. Ordene fløt fritt, tolket til engelsk av Linda Aadne, som er pastor for denne baptistmenigheten sammen med sin mann, Terje Aadne, tidligere generalsekretær i Det norske baptistsamfunn.

Merkelig nok kjente jeg  meg ikke anfektet etterpå, noe jeg av og til, og ganske ofte, gjør etter at jeg har forkynt Guds ord. Sa jeg noe feil, sa jeg for mye, sa jeg for lite? Kunne det misforstås? Burde jeg ha sagt det på en annen måte? Men ikke denne gangen. Denne gangen kjente jeg bare på glede. Flere av de som lyttet var tydelig berørt av det jeg sa. Den Hellige Ånd virket.

Etter at gudstjenesten var ferdig kom en av de som hadde vært der bort til meg og fortalte at vedkommende hadde kjent så sterkt at vedkommende måtte komme til akkurat denne gudstjenesten, for budskapet var til vedkommende! Det gleder jeg meg veldig over, at Gud ser den enkelte og kaller personlig og legger ned en djup lengsel i vedkommende etter seg selv.

Det var fint å feire Herrens måltid etterpå sammen med forsamlingen som utgjør dette fellesskapet, og sammen med en stor gruppe fra Eidsvoll baptisstmenighet. Godt å feire gudstjeneste sammen med nye og gamle venner, og ta del i det pionerarbeidet Linda og Terje Aadne driver med på Jessheim. De trenger vår bønnestøtte! 

Møtekalenderen min ser foreløpig slik ut:

* Søndag 9. oktober: Sannhetens Ord Bibelsenter, Slemmestad, kl.18.00

* Lørdag 15.oktober: Normisjon, Lillehammer, kl.11.00

* Søndag 16.oktober: Hamarkirken (NLM) kl.11.00

* Søndag 13.november: Brumunddal baptistkirke kl.11.00

* Tirsdag 13.desember: Vindingstad Normisjon/Engehaugen kirke kl.19.30

Ingen kommentarer: