onsdag, november 23, 2022

Oppdatering etter bombeangrepet i Jerusalem onsdag morgen


OPPDATERING: Det skal være en 16 år gammel ortodoks jødisk gutt som er drept i Jerusalem i morgentimene onsdag, ikke en jente, som tidligere oppgitt. 20 er skadet, et par av dem kritisk. Ifølge Amir Tzarfati skal palestinere i de palestinske området straks ugjerningen ble kjent ha delt ut sukkertøy til tilfeldig forbipasserende for å feire ugjerningen. Offeret er identifisert som Aryeh hechopek. Han var en yeshivastudent (bibelskole) som bodde i området Har Not i Jerusalem, og studerte ved Moshav Beit Meir. Bombene ble detonert ved to bussholdeplasser. Den ene av dem ved Ramat Junction. Bombeangrepet ser ut til å være godt koordinert, og man frykter nå for at flere slike bomber kan bli plassert ut. De er utløst på avstand ved hjelp av mobiltelefon.

Av Bjørn Olav Hansen (c)

Men dette er ikke den eneste terroraksjonen i Israel dette døgnet. En 17 år gammel israelsk statsborger, en druser, var innblandet i en trafikulykke i nærheten av den palestinske byen Jenin i det nordlige Samaria. Mens han lå på sykehuset kritisk skadet, gikk en gruppe med palestinske terrorister inn på sykehuset, koblet han fra pustemaskinen og kidnappet ham. 17 åringen døde kort tid etterpå. 

Ifølge Amir Tsarfati planlegger nå israelske myndigheter å mobilisere et stort antall elitestyrker og antiterrorgrupper i det som er beskrevet som den største bakkeoperasjonen i Judea og Samaria de siste 20 årene. 

Ingen kommentarer: