fredag, februar 03, 2006

7 bibelske begrunnelser for å støtte Israel



Her er syv gode bibelske begrunnelser for hvorfor kristne skulle støtte Israel:

1. 1.Mos 12,3: "Jeg skal velsigne dem som velsigner deg, og Jeg skal forbanne den som forbanner deg. Og i deg skal alle slekter på jorden bli velsignet." Gud har altså gitt et løfte om å velsigne den mann eller den nasjon som velsigner Hans utvalgte folk. Det finnes historisk materiale som beviser at dette løftet fra Gud holder hva det lover.

2. Paulus skriver i Rom 15,27: "For dersom hedningefolkene har fått del i deres åndelige goder, da er det også DERES PLIKT å tjene dem med de materielle goder." Kristne står i en evig takknemlighetsgjeld til det jødiske folk for deres medvirkning til det som gav fødsel til den kristne tro. Jesus Kristus sa: "for frelsen kommer fra jødene." (Joh 4,22) Tenk på hva det jødiske folk har bidratt med til den kristne tro: Den Hellige Skrift - Bibelen. Profetene, Patriarkene, Maria, Josef og Jesus fra Nasaret, De 12 disiplene, Apostlene. Det er ikke mulig å si: "Jeg er en kristen", og ikke elske det jødiske folk. Bibelen sier at kjærlighet er ikke hva du sier, men hva du gjør. "Mine barn, la oss ikke elske med ord eller med tunge, men i gjerning og sannhet." (1.Joh 3,18)

3. Mens noen kristne forsøker å fornekte forbindelsen mellom Jesus fra Nasaret og jødene, fornektet aldri Jesus sin jødiskhet. Han ble født jøde, Han ble omskåret på den åttende dag og holdt dermed den jødiske tradisjonen. Han hadde sin Bar Mitzvah på sin 13 fødselsdag, Han holdt Mose lov, Han bar bønnesjalet Moses hadde gitt alle jødiske menn befaling om å bære, Han døde med denne inskripsjonen over sitt hode; "Jødenes Konge." Jesus anså det jødiske folk å være sin familie. "Sannelig sier Jeg dere: Alt det dere gjorde mot en av de minste av disse Mine brødre, det gjorde dere mot Meg." (Matt 25,40)

4. "Be om fred for Jerusalem. La det gå dem vel som elsker deg." (SAlme 122,6) Det åndelige prinsipp for å bli velsignet er altså knyttet til å velsigne Israel og Jerusalem.

5. Hvorfor gikk Jesus til huset til den romerske høvedsmannen i Kapernaum for å helbrede denne mannens tjener, som var i ferd med å dø? Hvilken logikk brukte de jødiske eldste overfor Jesus for å få Ham til å gå inn i huset til en hedning og utføre et mirakel der? Svaret på det finner vi i Luk 7,5: "For han elsker vårt folk, og det er han som har bygd synagogen for oss." Hva er budskapet her? Denne hedningen bør gjøres til gjenstand for Guds velsignelse fordi han elsker vårt land og han har gjort noe praktisk for å velsigne det jødiske folk.

6. Hvorfor valgte Gud å velge ut huset til Kornelius i Cesarea (Apgj 10), til å bli det første huset til en hedning i Israel som skulle få motta evangeliet? Svaret gjentas ofte i Apgj.10. "Han var en gudfryktig mann og en som fryktet Gud med hele sitt hus. Han gav rikelig med barmhjertighetsgaver til folket, og han bad alltid til Gud." (10,2) "Dine bønner og dine barmhjertighetsgaver har steget opp som påminnelse for Gud." (10,4) "Og han sa: Kornelius, dine bønner er blitt hørt, og dine barmhjertighetsgaver blir husket hos Gud." (10,31) Et poeng understrekes altså tre ganger her i denne teksten: En gudfryktig hedning som uttrykker sin uforbeholdende kjærlighet til det jødiske folk på en praktisk måte, ble utvalgt på guddommelig vis til å bli det første hedenske hjem som mottok evangeliet og det første til å motta en utøsing av Den Hellige Ånd. Så det finnes altså velsignelser fra Gud knyttet til dette å velsigne det jødiske folk: "VELSIGNELSER (1.Mos 12,3 og Salme 122,6), HELBREDELSE (Luk 7,1-5) OG UTGYDELSE AV DEN HELLIGE ÅND (Apgj 10).

7. Vi velsigner Israel fordi alle andre nasjoner er blitt skapt ved menneskelige handlinger, bare Israel er skapt ved Guds suverende utvelgelse. Abraham, og hans etterkommere Isak og Jakob, fikk et guddommelig skjøte på landet som en evig, ubrytelig og betingelsesløs pakt. (1.Mos 12,1-3;13,14-18;15,1-21;17,4-8;22,15-18:26,1-5 og Salme 89,29-38)

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette er jeg helt enig i som Kristne må vi støtte Israel.