tirsdag, februar 14, 2006

Den kommende verdensdiktator - Antikrist


Tidens tegn viser med all tydelighet at Jesu gjenkomst er nært forestående. Det profetiske ord forteller oss at et av disse tegnene vil være at Antikrist står frem på verdensarenaen. Apostelen Johannes skriver: "Mine barn, det er den siste time. Og likesom dere har hørt at Antikrist kommer, så er det alt nå stått fram mange antikrister. Av dette vet vi at det er den siste time." (1.Joh 2,18) Det er interessant å legge merke til her at apostelen Johannes skriver: "Dere har hørt at Antikrist kommer..." Altså dette var noe som var blitt forkynt dem tidligere, det var en del av den apostoliske forkynnelsen.

Det tales om "mange antikrister". På mange måter kan vi si at alle disse er med på å forberede den virkelige og endelige Antikrist som skal fremstå i den siste tid. I Bibelen har han fått syv forskjellige titler som illustrerer hans vesen, karakter og virke.

Han kalles først og fremst Antikrist. Vi bør merke oss den siste del av navnet: Krist. Dette forteller oss at han vil imitere Kristus. Derfor er det trolig at han til å begynne med vil opptre som fredens forkjemper, en fredsskaper. På denne måten vil mange mennesker ta feil av hvem han egentlig er, og de vil gi ham uinnskrenket tillit og tro at dette mennesket vil være i stand til å bilegge strid og skape fred på jorden. Han vil til å begynne med vise en usedvanlig klokskap pg en usedvanlig list. Årsaken er jo at han er utrustet til denne oppgaven av djevelen selv. Gjennom sin "svikefulle ferd" skal det lykkes for ham. "Hans makt skal bli stor, men ikke ved hans egen kraft. Han skal gjøre fryktelig stor skade og ha framgang med alt det han foretar seg. Mektige fyrster og de helliges folk skal han ødelegge. Fordi han er klok, skal hans svikefulle framferd lykkes for ham. Han skal opphøye seg i sitt hjerte. Mange skal han ødelegge i deres trygghet." (Dan 8,24-25) Antikrist vil fremstå som fredens mann som bilegger strider og kriger flere steder, og det vil gjøres så genialt, at det vekker stor oppmerksomhet. Mange vil se hen til ham som redningsmannen, som en ny Kristus, som hjelper folk ut av kaos.

I 2.Tess 2,3 og 8 finner vi tre andre titler på Antikrist. Det første er "syndens menneske". Som renheten og helligheten var personifisert i Jesus Kristus, så vil Antikrist bære preg av urenhet og synd i alle slags former. Sansynligvis vil han være homofil. Daniel profeterer om ham at han "akter heller ikke kvinnenes lyst" (Dan 11,37) For det annet kalles han "fortapelsens sønn". Jesus var fra himmelen, Antikrist kommer direkte fra helvete. Jesus kommer ovenfra, Antikrist kommer nedenfra. For det tredje kalles han "den lovløse". Det er i forbindelse med Antikrist det også tales om "lovløshetenes hemmelighet". De normer og morallover som har vært grunnleggende for mange nasjoner, og som har sin rot i gudsfrykten og i den kristne tro, vil Antikrist rive opp. Relativismen og individualismen vil hylles. 1.Joh 2,22 kaller ham for "løgneren". Som Jesus var sannheten, vil Antikrist være løgneren. Han vil gjennom sin løgn forføre follkene, derfor kalles han også for "forføreren". Han skal med list og løgn forføre dem som bor på jorden. "All jorden undret seg og fulgte dyret", leser vi i Åp 13,3. Der finner vi også den siste uhyggelige tittel på ham: "dyret". Det dyriske har da fått fullstendig makt over menneskeheten og i den person som representerer denne.

Ingen kommentarer: