mandag, februar 06, 2006

En 78 år gammel radikal Jesu etterfølger!



Jeg kom til å tenke på broder Andreas her om dagen. Den nå 78 år gamle "bibelsmugleren" arbeider fortsatt i Herrens vingård, i de land få, om noen, våger seg inn med evangeliet. De siste årene har han arbeidet i muslimske land, og på forunderlig vis har Herren åpnet dørene for ham, til å treffe noen av verdens verste terrorister, for å dele evangeliet med dem. Blant annet har han truffet lederne for Hamas.

Broder Andreas sitt kall kom med ordene fra Åp 3,2: "Våkn opp, og styrk den rest som er igjen." Mens kristne i tusentalls forlater Midt-Østen og de palestinske områdene, og flytter til andre land, går Broder Andreas den motsatte veien og forsøker å støtte, hjelpe og oppmuntre de kristne som blir igjen. Det var slik han gjorde også da russerne angrep Tsjekkoslovakia i 1968. Da var det endeløse køer av biler på vei ut av landet. Den eneste som kjørte i motsatt retning var en uredd hollender med et kall fra Gud.

Fortsatt utfordrer Broder Andreas meg. Jeg har ved noen få anledninger hatt gleden av å møte ham, og har også hørt ham forkynne mange ganger. Mens vi hører i media om brenningen av ambassaden i Beirut, i de fleste medier, er det kanskje få av oss som har hørt om ødeleggelsen av et helt kristent kvartal, i den samme byen i forbindelse med denne brannen. VG Nett kunne søndag fortelle om det. Men hvem av oss bryr seg om det? Jeg vet om en, broder Andreas. Han kjenner på nøden til de som har mistet sine hjem og eiendeler, og som lever med frykten i seg for å bli lemlestet, bli utsatt for trussler, banket opp eller en grusom død. Hva skulle den lidende kirke gjort uten broder Andreas, og de menneskene som arbeider sammen med ham? La oss omslutte ham i våre bønner, og la oss følge hans eksempel: en radikal etterfølgelse av Jesus, ved å forkynne evangeliet der hvor ingen andre gjør det.

Ingen kommentarer: