søndag, desember 10, 2006

Å være den elskede


Jeg fortsetter med å vende på bladene i min troshistorie. Fortellingen du får del i på denne bloggen, er ikke kronologisk. Du får del i bruddstykker. Det er lettere slik, også fordi jeg trenger å dvele litt mer med enkelte ting. Et bibelord som kom til å bety veldig mye for meg, er de ordene som Fadeeren taler til sin Sønn, ved dåpen i Jordanelven. Vi leser om dette i Matteus 3,16-17: "Da Jesus var blitt døpt, steg han straks opp av vannet. Og se, himmelen åpnet seg, og han så Guds Ånd komme ned over seg som en due. Og det lød en røst fra himmelen: Dette er min Sønn, den elskede, i ham har jeg min glede." Eller som det stod i den gamle oversettelsen: "I ham har jeg velbehag." Det var disse ordene: "den elskede", som var med på å skape den forandringen jeg fortalte om i går. Det var som om Gud sa de samme ordene til meg. Jeg var gjenstand for Hans kjærlighet, jeg hadde hele Hans oppmerksomhet. Disse ordene: "du er den elskede", avslører den innerste sannheten om alle mennesker.

Det finnes en røst - en røst som taler ovenfra og innenfra og som hvisker stille: "Du er min elskede". Jeg innrømmer at det ikke er lett å høre den røsten i en verden fylt av andre røster som roper: "Du er mislykket, du er stygg, du er verdiløs, du er ingenting verd - OM du ikke kan bevise det motsatte." Og så starter stresset, kampen for å overbevise seg selv og andre om det motsatte. Disse negative røstene er så høylydte at det er lett å tro på dem. Dette er selvforaktens felle.

Og selvforakten er det åndelige livets verste fiende, for selvforakten taler imot den røst som sier at vi er elsket. Å være DEN ELSKEDE er å ha funnet den djupeste sannheten om tilværelsen. Men bibelordet sier mer. Det sier: "i ham har jeg min glede." Tenk at Gud har sin glede i meg. Hos profeten Sefanja kan vi lese disse ordene: "Herren din Gud er hos deg, en helt som har makt til å frelse. Han gleder og fryder seg over deg, og gir deg på ny sin kjærlighet." (Sef 3,17)

Det viktigste jeg har opplevd er Faderens omfavnelse av meg, og få høre disse ordene: "Du er min elskede, i deg har jeg min glede."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har lest et gammelt nr av OVER ALT, men fant ingen www adresse. Skulle gjerne hatt den for å abonner på bladet.
Takk igjen for dine gode artikler, og e-post om bønnekrans.

Hilsen Karin.

Bjørn Olav sa...

Adressen er:
www.peterstiftelsen.no

Epost: overalt@peterstiftelsen.no

Postadresse: Over Alt, Peterstiftelsen, Falkeveien 19
1555 Son