onsdag, juli 31, 2024

Noen tanker om den profetiske tjenesten


 Ekte profeter sa aldri «Jeg vil bli en profet. «Å lage en profet er en vei som mange kanskje aldri virkelig forstår, med mindre du er en Herrens profet, selvfølgelig.

I tidligere år slet jeg med å akseptere Guds kall på mitt liv som profet. Jeg ropte til Gud en stund over det til jeg sa Ok, Herre, jeg overgir meg, jeg sier JA. Livet mitt har aldri vært det samme siden. I det gode og det onde takker jeg Gud for ALT.

Det har GJORT profeten i meg.

En profet LEVER ut kallet. Vi går gjennom det vi snakker, lærer og sier. Vi er testet og prøvd i den. Vi er raffinert og omdefinert IN IT. Vi omfavner lidelser som noen nekter å omfavne, og vi lærer å lide godt.

Å være profet er ikke en glamour og et lysshow. Vi går en tur og snakker en prat, og det krever full overgivelse, ettergivelse, ofring og innvielse på dype nivåer. Vi lever ikke vanlige liv. Livet mitt er IKKE vanlig. Imidlertid er det ekstraordinært, unikt, velsignet, mangfoldig og dimensjonalt.

Noe av krigføringen som kommer fra å være en profet, kan vi ikke engang begynne å forklare. Imidlertid er det en nåde og salvelse over Guds profeter. Vi ble skapt for det og bygget for det. Bare profeten bærer en profetsalvelse.

Du blir ikke bare en profet, du er FØDT en profet. Profeter blir vekket i forskjellige tider og årstider for å oppfylle Guds kall på jorden.

«Gud snakket til meg. ‘Jeg kjente deg selv før jeg skapte kroppen din inn i din mors kropp. Jeg valgte deg før du ble født. Jeg bestemte meg for at du må være en profet for alle verdens land,» sa han.» Jeremia 1:4-5

Profeter trenger et felleskap å vokse og modnes og lære av. Det er ikke noe som heter en rød profet, og i så fall trenger de sannsynligvis en god gammel irettesettelse. Vi trenger et profetisk selskap. Vi trenger de rundt oss som vi kan holdes ansvarlige overfor og kan hente fra. Vi trenger mentorer og ansvarlighet i livene våre.

For profetene, Gud skaper deg og han arbeider i deg. La raffineringen og redefineringen være en kontinuerlig ting. Omfavn samtalen. Lær av andre. Ta hensyn og ta korrigering. Ordet sier at hvis vi hungrer og tørster etter rettferdighet, skal vi bli mette. Lær funksjonen og kallet til en profet. Vær lærevillig og forbli ydmyk. Hold deg ren og langt borte fra de tingene som vil forurense det profetiske i livet ditt. Lær å faste og det blir en del av livsstilen din. Du kan og vil gjøre mer enn bare å profetere. De fleste profeter er lærere. Byggherrer. Utstyr og mer. Lær ferdighetene dine og lær dem godt. Implementer det du vet og multipliser det.

Profet, husk at du er en gave til Kristi kirke og kropp.

- Rachel Miranda Emerson

Ingen kommentarer: