tirsdag, januar 10, 2023

Shane Claiborne mottar Coretta Scott King pris


Fredsaktivisten, forfatteren og kommunitetslederen Shane Claiborne (bildet) er tildelt The Beloved Community Awards. Tidligere mottakere av The Beloved Community Awards inkluderer Simone Biles, Malala Yousafzai, pastor William Barber II, Oprah Winfrey, Andrew Young, Bono, Stevie Wonder, Muhammad Ali, Ervin "Magic" Johnson og Maya Angelou.

Beloved Community Awards anerkjenner individer som er et eksempel på dyktighet i ledelse, jakten på sosial rettferdighet og forpliktelse til å skape det elskede fellesskapet i tradisjonen til Dr. Martin Luther King, Jr. og Mrs. Coretta Scott King, og som har tatt bemerkelsesverdige fremskritt mot forbedring livskvalitet for alle.

Claiborne vil bli hedret med Beloved Community Social Justice Award, som anerkjenner de som har vist en forpliktelse til å bruke innflytelse og makt med kjærlighet til å transformere urettferdige systemer.

Dr. Bernice A. King, administrerende direktør, sier dette om Claiborne,

"Fra arbeidet ditt med Mother Teresa i Calcutta, din kamp for de hjemløse, til din modige kamp for å utrydde militarisme gjennom kjærlighetens kraft, skildrer ditt livsverk selve essensen av denne prisen. Vi tror at du, Shane Claiborne, representerer det modige, villige og engasjerte lederskapet vår grunnlegger, fru Coretta Scott King, snakket om da hun sa at det elskede fellesskapet er et "mål som kan oppnås gjennom mot og besluttsomhet og gjennom utdanning og opplæring hvis nok folk er villige til å gjøre det nødvendige engasjementet.'”

"Jeg er ikke stor på hype," sa Claiborne. "Jeg har ofte lagt merke til at veldedighet vinner deg priser, men rettferdighet får deg drept. Ikke desto mindre, hvis det er noen i verden som har troverdigheten til å validere det hellige arbeidet med rettferdighet, gode problemer og hellig ugagn, er det pastor Dr. Bernice King og The King Center. Det er hinsides en ære å motta denne prisen på vegne av alle de heroiske menneskene jeg jobber sammen med og hvis skuldre jeg står på. Jeg er ydmyk, glad og begeistret over alt som ligger foran meg. Vi er akkurat i gang."

Shane vil motta prisen sammen med Dolly Parton og en rekke andre ledere ved Hyatt Regency i Atlanta, Georgia lørdag 14. januar 2023. Arrangementet vil bli strømmet på Facebook, YouTube, Twitter og på thekingcenter.org på mandag, 16. januar 2023 kl. 19.00.


Den nymonastiske kommuniteten Claiborne stiftet, The Simple Way, feirer 25 år i dag.

Ingen kommentarer: