onsdag, januar 16, 2013

44 binds bibelkommentarserie ferdig innen 2020

Innen 2020 vil en bibelkommentarserie i 44 bind endelig være sluttført. I løpet av februar vil bind 26, som er en kommentar til Johannesevangeliet, bli publisert. De neste 18 bindene vil komme fortløpende. Flere av dem er under utarbeidelse.

Bibelkommentarene er unike i sitt slag, fordi de er skrevet ut fra et anabaptistisk perspektiv og med stor faglig teologisk tyngde.

En av de som har arbeidet med bibelkommentarserien i 25 år og har ledet redaksjonskomiteen, er Paul M Zahr (bildet), pensjonert biskop og seminarlærer. Han har selv skrevet kommentarene til 1. og 2. Timoteus og Titus. Nå gir han stafettpinnen videre til Gordon Matties, professor i bibelske studier ved Canadian Mennonite University i Winnipeg, Manitoba. Han har sittet i redaksjonsrådet siden 1987 og representert Mennonite Brethren.

Herold Press, som er utgiveren av de 44 bindene, har hatt som mål å skape en kommentarserie med faglig teologisk tyngde, som samtidig er lettlest, og som vil hjelpe dagens bibellesere til å forstå Bibelens tidløse budskap.

Bak bibelkommentarserien står seks kirkesamfunn: Mennonite Church USA, Mennonite Church Canada, Brethren in Christ, Church of the Brethen og Brethren Church.

Ingen kommentarer: