søndag, januar 27, 2013

Kristne i Mali holder fast ved troen tross hard forfølgelse

Kristne i Mali er målskiver for de islamistiske opprørerne.

Det forteller en av sørstatsbaptistenes misjonærer i landet. Av sikkerhetsmessige årsaker kan vi ikke oppgi vedkommendes navn. De kristne utsettes for grusom forfølgelse. Sørstatsbaptistenes misjonærer, i likhet med misjonærer fra alle de misjonsselskapene som har arbeidet i landet, er evakuert til noen av nabolandene.

De islamistiske opprørerne har ødelagt flere kirkebygg og forsøker å slettet ethvert spor av kristen tro i de områdene som de nå har kontrollen over. Siden april i fjor har disse islamistiske gruppene hatt kontroll over omlag halvparten av landet. Det er i nordområdene at kampene mellom islamistene og alliansen mellom maliske og franske styrker pågår med full styrke for tiden.

Omlag 230.000 av landets egne innbyggere er forflyttet internt, mens så mange som 150.000 har flyktet fra dette vestafrikanske landet.

De kristne holder fast ved troen
Sørstatsbaptistene kan fortelle at i en av baptistmenighetene i landet ble det holdt bønnevake forrige helg. Denne menigheten har 20 medlemmer. På bønnevaken deltok 100 kristne. Flere av dem var ikke-kristne. På søndagen kom 40 mennesker til gudstjenesten.

Det oppfordres nå til å be spesielt for Mali, ikke minst for de kristne som oppholder seg innenfor det området hvor de islamistiske opprørerne har kontrollen over.

Ingen kommentarer: