søndag, januar 20, 2013

Frikirkens synodeformann besøkte Kristi himmelfartskapellet

I går hadde vi besøk av synodeformannen i Den evangelisk lutherske frikirke, Arnfinn Løyning, på bønnetunet Øvre Strømstad, hvor Kristi himmelfartskapellet ligger. Han kom sammen med Ivar Johnsen, som nylig har avsluttet sin tjeneste som pastor i Toten frikirke. Ivar sitter i styret for foreningen Kristi himmelfartskapellets venner, som har det formelle ansvaret for vårt bønnekapell.

Løyning, som i kraft av sin stilling er den øverste lederen for Den evangeliske lutherske frikirke, eller Frikirken som dette kirkesamfunnet heter på folkemunne, uttrykte sin begeistring over Kristi himmelfartskapellet. Det var en kald dag i går, men sola tittet så vidt fram og bød på et snødekt og vakkert landskap. Mange blir betatt av stillheten her inne i skogen.

Vi arbeider nå med å gjøre ferdig liturgiheftet vårt, som ved siden av å inneholde vår nattverdliturgi og en bønnedel, også vil inneholde noen tidebønner. Det er meningen å ta ibruk dette heftet på den Nordiske og nasjonale bønnekonferansen på Grimerud siste helgen av februar. Lørdagen og søndagen vil vi invitere til tidebønn der, for de som vil ta del i dem, og på søndagen vil vi bruke nattverdliturgien vår i forbindelse med gudstjenesten der. Dermed får flere en smakebit av denne liturgien som er skapt med bakgrunn i den første kristne tidens bønne- og gudstjenesteliv.

På bildet sees synodeformann Arnfinn Løyning (venstre) og pastor Ivar Johnsen.

Ingen kommentarer: