mandag, februar 18, 2013

Armenia hjelper kristne armenere med å flykte fra Syria

Nye rapporter anslår at så mange som 7.000 kristne armenere har emigrert til Armenia (bildet) fra Syria siden borgerkrigen startet. Det er avisen USA Today som skriver dette.

På tirsdag i forrige uke ble en ortodoks og en armensk prest kidnappet i byen Aleppo. Prestene har blitt igjen i den mer eller mindre utbombede byen for å støtte sine forsamlinger. De viser et sant hyrdesinn, men prisen er høy.

Aleppo, som er Syrias største by er hjembyen til 80 prosent av Syrias armenske befolkning. I månedsvis har den vært krigsskueplass for kamphandlinger mellom regjeringshæren og opprørerne. Forferdelige tragedier har funnet sted. De som er igjen lider av mangel på mat, vann og medisiner. Snikskyttere finnes over alt, og med jevne mellomrom bombes byen eller beskytes med tungt artilleri.

Siden borgerkrigens begynnelse har Syria fått mer enn to millioner internflyktninger, og mer enn 650.000 er tvunget på flukt ut av landet. De har søkt tilflukt i Tyrkia, Libanon og Jordan og nå er det Armenia som gjør sitt til for å hjelpe de som er i nød.

Den kristne armenske befolkningen som er bosatt i Syria er relativt liten. Man antar at det dreier seg om 60.000 til 100.000 mennesker.

Ingen kommentarer: