torsdag, februar 07, 2013

Preket Bergprekenen - mistet en femtedel av medlemmene - blir anabaptist

Når Gregory A. Boyd (bildet) nektet å gjøre som enkelte av menighetens medlemmer forventet av ham under presidentvalget i 2006, nemlig å fortelle menighetens medlemmer hva de skulle stemme og i stedet holdt en prekenserie hvor han ba menigheten holde seg unna politikk, og slutte å glorifisere amerikanernes krigsinnsats, mistet han en femtedel av medlemsmassen.

Menigheten, Woodland Hills Church, ble grunnlagt av Greg Boyd i 1992 og har 2.500 medlemmer. Nå vurderer menigheten, som har base i Minnesota, om de skal bli en del av nettverket til Mennonite Church, USA eller Brethren in Christ.

For tiden holder hele menigheten på med å studere 'Naked Anabaptist', av Stuart Murray, en banebrytende bok om hvordan anabaptistiske prinsipper for å lese Bibelen, følge Jesus, leve med Bergprekenen som utgangspunkt og være menighet, kan tilpasses dagens virkelighet. For det er ingen tvil om at de som ble igjen etter at så mange forlot Woodland Hills, og de som har kommet til etterpå, har et brennende ønske: Følge Jesus radikalt. Så radikalt som evangeliet virkelig er.

Det var i etterkant av prekenserien til Boyd at mennonitene oppdaget at Boyd var influert av døperbevegelsens teologi. Han ble invitert til flere av deres stevner og konferanser, og her oppdaget Boyd at det var her han som pastor og som menighet hørte hjemme. Woodland Hills har frem til nå vært tilsluttet Baptist General Conference, men det har for det meste vært på papiret og har ikke hatt noen praktisk betydning. Om de nå slutter seg til Mennonite Church, USA eller Brethren in Christ, som begge er en del av den anabaptistiske bevegelsen, gjenstår å se. Det vil de først finne ut av når de har fått svar på alle spørsmålene de har, og de tar den tiden de trenger. Ønsket er i alle fall å være en menighet som lever i denne tradisjonen som fremhever Jesu fredsvei og et liv i enkelhet.

Ingen kommentarer: