tirsdag, februar 26, 2013

Ny bok forteller den gripende historien til de russiske baptistene

En viktig bok utkom i Russland i går. Vi snakker om andre bind av historien til landets baptister, redigert av Alekseij Valerievitsj Sinichikina og Mikhail V. Ivanov.

Boken er utgitt i forbindelse med 145 års jubileet for dåpen av NI Voronin, den første baptisten som ble døpt i Russland, og 130 års  jubileet for organiseringen av Den russiske unionen av Evangeliske kristne/Baptistene. Boken inneholder den fullstendige historien til de russiske baptistene helt opp til vår egen tid, og er skrevet av baptistenes fremste russiske historikere: Sergeij Nikitovitsj Savinskij, Marina S, Karetnikova, Vladimir Popov og Konstantin Prokhorov.

I 145 år har russiske baptister vært gudfryktige og hengitte kristne, som trofast har forkynt Guds ord. Mesteparten av tiden ble de forfulgt: De ble ansett som en trussel mot den statlige russisk ortodokse kirke under Det russiske imperiet, og ble forfulgt. Under det despotiske kommunistiske regimet som statens fiender. Og ble forfulgt. Selv ikke i dag er det alltid stuerent å kalle seg baptist i Russland.

Boken vil hjelpe russerne til å bli kjent med sin egen historie, og den trosarven de er satt til å ivareta og føre videre, gjennom trofaste Herrens vitner - mange av dem gav sitt eget liv - for å forsvare Guds ord. Den inneholder 150 unike historiske fotografier. Om den noensinne kommer på norsk er vel heller tvilsomt - dessverre.

Ingen kommentarer: