søndag, februar 03, 2013

Om å se Herrens herlighet som i et speil

Oppbyggelsesforfatteren Oswald Chambers (bildet) har fulgt meg i mange år. Denne betraktningen ville jeg så gjerne få dele med bloggens lesere. Utgangspunktet er de kjente ordene fra 2.Kor 3,18: 'Og alle vi ser med utildekket ansikt Herrens herlighet som i et speil og blir forvandlet til det samme bilde'. Dette er et av ordene som leses i kirker rundt om i hele Norge på denne Kristi forklarelsesdag. Jeg tror flere enn meg vil ha glede av denne:

'Det iøyenfallende kjennetegn på en kristen er denne åpne frimodighet for Gud, slik at livet blir et speil for andre. Ved å bli fylt av Ånden blir vi forvandlet, og ved å skue den blir vi et speil. Du kan alltid merke det når et menneske har skuet Herrens herlighet, du føler inne i deg at han er et speil for Herrens egen karakter. Vokt deg for hver ting som kan søle det speilet til i deg; faren kommer nesten alltid fra en god ting, det gode som ikke er det beste.

Den gyldne regel for ditt og mitt liv er den, at vi i konsentrasjon holder livet åpent overfor Gud. La alt annet - arbeid, klær. mat, hva som helst på jorden - gå overbord, uten denne ene ting. Hastverket som følger med de andre ting, har alltid en tilbøyelighet til å skygge for denne konsentrasjonen om Gud. Vi må holde fast i beskuelsen og bevare livet åndelig helt igjennom. La andre ting komme og gå som de kan, la andre mennesker kritisere som de vil, men la aldri noen ting formørke det liv som er gjemt med Kristus i Gud. La aldri hastverk drive deg ut av det forhold at du lever i Ham. Nettopp det er utsatt for svingninger, men på at det ikke skjer. Den strengeste disiplin i en kristens liv må sikte på å lære og holde fast ved 'å se Herrens herlighet som i et speil'.

Ingen kommentarer: