lørdag, desember 02, 2017

Det velsignede kirkeåret - fokus på Jesus!

I morgen begynner et nytt år. For meg det virkelige året. Jeg snakker selvsagt om kirkeåret. Det er mye mer interessant å følge den gode rytmen dette året gir enn å følge kalenderen. For i dette året kan jeg leve meg inn i Jesu liv og konsentrere meg om det viktigste. Kirkeåret hjelper meg til å leve med evangeliene.

Det har ikke alltid vært slik.

Da jeg ble en kristen i 1972 og i årene som fulgte forstod jeg ikke betydningen av kirkeåret. I min uvitenhet avviste jeg det som noe religiøst, og religiøs ville jeg jo ikke være!

Men så fikk jeg åpnet mine øyne! Hvilken rikdom! Hvilken gave! Tenk å få følge Jesus, leve sammen med Ham et helt år. Konsentrere seg om Hans fødsel, følge Ham og Hans disipler, få del i Hans undervisning, undergjerninger, Hans lidelse, død, oppstandelse, himmelfart. Ta del i den forunderlige pinsen.

Tenk hvor mange velsignelser man går glipp av når man ikke lever med i kirkeåret! Så mange djubder som avdekkes år for år når man konsentrerer seg om evangelietekstene. Vil man være Jesus-sentrert så skal man leve med i kirkeåret!

Kirkeårets tekster er også en stor hjelp for den som skal forkynne og for de som skal lytte til forkynnelsen. Det er veldig lett for pastorer og forkynnere å holde seg til sine favorittemner, og da blir kosten deretter for de som skal høre på oss. Etter hvert får menigheten og våre tilhørere åndelige mangelsykdommer! Skal du få inspirasjon og være med på å inspirere andre skal du la deg inspirere og utfordre av kirkeårets evangelietekster.

Ingen kommentarer: