fredag, oktober 23, 2020

Dødshjelp for 1-åringer ventes å bli lovlig i Nederland

Nederland flytter stadig grenser. Barn som er mellom ett og tolv år gamle og som er uhelbredelig syke kommer nå mest sannsynlig til å få dødshjelp. Det meddelte landets helseminister Hugo de Jonge nylig, i følge Världen idag.

Allerede i dag finnes det prosedyrer på plass for å avslutte livetpå spedbarn opp til ett år samt for barn over 12 år, skriver nederlandske NL Times i sin nettutgave. 

Denne avisen skriver at landets helseminister har sagt at dødshjelp skal være tilgjengelig 'for en liten gruppe av barn som er dødelig syke og som plagers uten håp og med en uutholdelig lidelse.'

I følge den nederlandske helseministeren handler dette om fem til ti barn pr år. I 2002 ble Nederland det første europeiske landet som legaliserte aktiv dødshjelp. Antallet dødshjelpstilfeller ble fordoblet under det første tiåret og under de første 15 årene ble tilfellene tre ganger så mangr. I 2016 ble det beregnent at 18 personer fikk hjelp til å dø hver dag og eutanasi stod for fire prosent av samtlige nødsfall i Nederland.

Ingen kommentarer: