torsdag, oktober 22, 2020

Når det rokkes ved bibelske sannheter vil jeg gjøre selskap med Guds enkle vandringsmenn


Det har vært noen urolige, for ikke å si utrolige, 14 dager. I dag kjenner jeg på en djup takknemlighet for den bestemmelsen jeg tok for mange år siden, og som best kan summeres opp med denne sangen: '"Jag har valt att göra sellskap med Guds enkla vandringsmän. Det må kosta vad det vill, men jag vill hem til himmelen. Det är längtan hem som driver mig, jag vill ei stanna här, ty en främling här på jorden jag ju är." Sangen er skrevet av Lydia Lithell, selv baptist, og mor til en god venn av meg. 

Vi lever i en tid hvor det meste rokkes ved, og det stadig flyttes grensesteiner. David fortviler over sin samtid, 'når grunnvollene nedbrytes, hva makter da den rettferdige.' (Salme 11,3) I går ble det kjent at selveste paven, støtter likekjønnede partnerskap. Hvem skulle ha trodd det! Ikke ekteskap riktignok, men partnerskap. Det var slik det startet her i Norge også, og den gangen ble det sagt klart og tydelig, at det ikke skulle bli snakk om ekteskap. Men slik ble det. Det som for noen år siden var helt utenkelig - og som norske biskoper betegnet som synd - er med et pennestrøk omgjort til noe som er i tråd med kirkens tro. Den romersk-katolske kirke var til å regne med når det gjaldt det kristne ekteskapet. Slik ser det ut til at det ikke er lenger. Det er sjokkerende. 

For noen dager siden kom biskopene i Den norske kirke med nok en uttalelse mot Israel. Denne gangen i form av et angrep på kristen sionisme, som biskop Atle Sommerfeldt, karakteriserer som 'verre enn Apartheid'. Slik omtales troende som velger å ta Bibelen på alvor, og som tror at Gud fremdeles holder ord med hensyn til jødene og deres land.  Sommerfeldt er visepreses i Den norske kirke, og er samme biskop som ville utestenge hederskaren Alv Magnus fra sitt bispedømme og som ville ha seg frabedt at det ble delt ut gratis Bibler på dørene i det samme bispedømmet. 

Jeg er så enkel og naiv at jeg tror at Bibelen er Guds evige, uforanderlige, autoritative ord. Det er ikke Bibelen som må bøye seg for samtiden. Vi vet ikke bedre og er ikke mer opplyste enn Jesus og apostelene. Det er mye jeg ikke forstår, men som jeg aksepterer fordi jeg har en høyere autoritet enn meg selv: Guds ord. Slik det er nedskrevet i Den Hellige Skrift. Så enfoldig er jeg.

Så får mennesker like det eller ikke. Angripe meg og spotte meg. Jeg er ikke alene, slik har enkle troens menn og kvinner blitt behandlet opp gjennom historien - ikke bare av verden, men av majoritetskirkene og deres paver og biskoper. 

'Bedre er det å høre skjenn av en vis enn å høre sang av dårer.' For 7,5

Ingen kommentarer: