søndag, mars 11, 2007

En forsamling i vekst med en tydelig Jesusbegeistring



I formiddag talte jeg i Toten Frikirke på Raufoss, en forsamling vår familie føler oss hjemme i. Jeg har talt her ved flere anledninger, og blir alltid godt tatt imot. Toten frikirke har de senere årene opplevd en fin tilvekst. De har satset mye på Alpha og Teleioskurs, og eldsteråd og diakoner har begynt å reise sammen på retreater. Sjelesorgorganisasjonen Helhet gjennom Kristus, arrangerer også kurs i denne menigheten. Min kone og jeg deltok nylig på et av disse, og det var virkelig fint. Pastorparet Else og Ivar Johnsen (til venstre på første rekke), er godt likt, er åpne og rause og er tydelig glad i Jesus. Vi setter stor pris på dem, og er glad for å være deres venner. I dag sang vi også en av sangene som pastoren har skrevet, og satt melodi til. Det er også noe som er spesielt ved denne forsamlingen. Pastorparet har virkelig en tjeneste i lovsang. Det finnes flere lovsangsgrupper og solister. I formiddag var gudstjenesten bygget opp rundt Kristuskransen. For hver perle stanset vi opp med velvalgte sanger, syndsbekjennelse, trosbekjennelse og bønner. Det er første gangen jeg har vært med på å bruke Kristuskransen på denne måten. Det gav virkelig mersmak! Toten frikirke har en flott blanding av unge og gamle, er en bevisst misjonsforsamling hvor det bes for misjonærene i hver eneste gudstjeneste og hvor livsnær lovsang er med på å løfte opp Jesu-navnet. Forsamlingen har også et svært godt mannskor, kalt Mænsing, og det drives et godt barne- og ungdomsarbeide. Toten frikirke samler seg rundt visjonen: Velkommen hjem! I denne forsamlingen har vi funnet mange gode venner, og det er alltid en glede å preke her. I formiddag talte jeg over en av lesetekstene i forbindelse med 3. søndag i faste, nemlig Sakarja 12,10, om nådens og bønnens Ånd. Bildet viser medlemmer av eldsterådet, samt diakoner, sammen med pastorparet og ungdomspastoren.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så fint du omtaler denne forsamlinga! Eg forstår at du har funne gode venner der. Når det gjeld gudsteneste med utgangspunkt i Kristuskransen, har me gjort det i Bryne kyrkje også. Eg huskar det blei veldig ei veldig sterk og fin samling. På fredag skal eg ut på vandring med 10 konfirmantar som har som valt å vera med i ei pilegrimsgruppe. Me skal gå ein mil langs strendene på Jærkysten og bruka kransen som andaktsopplegg undervegs. Eg gleder meg! Helsing Arne

Bjørn Olav sa...

Ja, her har vi funnet venner og verdifullt fellesskap! Turen med dine 10 konfirmanter høres spennende og interessant ut. Jeg følger dere i mine bønner. Spennende å høre hvordan Kristuskransen fungerer i en slik sammenheng! Ellers ser jeg av den flotte bloggen din, at du har hatt rikt utbytte av å delta på retreat med Ray Simpson. Der skulle "je ha vøri"! Hadde meldt meg på, men måtte melde avbud pga at vår datter er så syk. Jeg har fulgt arbeidet til Simpson et par års tid, og levd med i bønnene fra Lindisfarne. Planlegger en tur dit til sommeren.