mandag, desember 05, 2022

Iransk politi raider kristne hjem - vil ha kristne ut av landet


Iran (MNN) – Protestene i Iran har skapt store overskrifter siden september. Men den økende forfølgelsen av iranske kristne har stort sett gått ubemerket hen. 

Det er med vilje, sier Nazanin Baghestani. Hun jobber med Heart4Irans Mohabat TV. "Vi har hørt fra innsiden av landet hvordan regjeringen bare raider hus. De finner troende, og de kommer uventet inn i husene og konfiskerer alt, eiendelene deres, møblene.»

Etter razziaene advarer politiet kristne om å ikke fortelle det til noen og straffe dem hardere hvis ordet kommer ut. De vil ikke se dårlig ut i internasjonale medier.

Politiet ser på kristendommen som en trussel mot stabiliteten i den islamske republikken. Baghestani sier: "De sier at du ikke er verdt noe. Du er en tigger, du er søppel, fordi du er en kristen. Du fortjener ikke å ha disse tingene."

Det endelige målet? Å få kristne til å forlate Iran. Baghestani sier: «De sier til dem: ‘Forlat landet, ellers vil vi fengsle dere i 10 år.’ De sier at kristne vil ha en dårlig innflytelse på sine naboer. De skal «kristne» familien sin eller «kristne» nabolaget og samfunnet. Så de vil ikke ha dem der."

For å unngå fengsel har mange kristne allerede forlatt landet. Baghestani sier: «Noen blir advart om at myndighetene har raidet husene deres. Så de forlater landet stille.»

Takk Gud for trofastheten til iranske kristne. Be Gud om å styrke dem mens de møter voldsom forfølgelse. Baghestani sier: "Vi må være klar over forfølgelse i Iran, i familier og til og med avsidesliggende landsbyer."

- Mission Network News/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: