søndag, mars 10, 2024

Sann frihet


Når du stadig velger Gud og hans vilje i stedet for å følge dine egne lyster, da er du virkelig fri. Det er ikke dine egne veier som fører deg til friheten, men de veiene som Gud har lagt ferdig for deg.

Å kunne velge mellom godt og ondt er en begrenset og ufullkommen frihet. Gud kan ikke velge mellom godt og ondt, likevel er han fullkomment fri. Den fullkomne friheten er å alltid kunne velge å gjøre det gode.

Den som lever forsonet med Gud og er helt åpen for Den Hellige Ånd, kjenner seg ikke tiltrukket av det onde. Et slikt menneske investerer hele sin kapasitet og alle sine evner i å si  ja til det gode som Gud vil.

Når Guds Ånd får herske i deg, er ikke loven en byrde som tynger deg og hindrer deg. Da unngår du ikke det onde fordi det er forbudt, og du gjør ikke det gode fordi det er påbudt. En indre kraft driver deg til å gjøre alt det Gud vil. Du blir så fascinert av Gud at alt annet mister sin glans.

Alt ditt strev rettes inn på at du selv og alle mennesker skal finne igjen den herlige friheten som ligger i umiddelbar lydighet mot Gud. Dette målet kan du minne deg selv om når det av og til kjennes kjennes tungt å følge Guds vilje. Byrden din blir mye lettere  hvis du vet at den fører deg nærmere friheten.

- Wilfrid Stinissen: I Guds tid, Verbum 1994, side 84

Ingen kommentarer: