søndag, juni 18, 2006

Kjemp tålmodig troens gode strid



Vi vant første runde i går! Angrepet fra den onde, som kom for å røve fra oss noe som var rettmessig vårt, på grunn av Jesu død på korset, ble slått tilbake. Vi brukte Åndens sverd, som er Guds ord og Hebr 4,12 forteller oss: "For Guds ord er levende og virksomt og sterkere enn noe tveegget sverd. Det trenger igjennom helt til det kløver både sjel og ånd, ledd og marg, og er dommer over hjertets tanker og motiver." Det er en enorm kraft i dette å proklamere Guds ord høyt. Vi gjør det for maktene og myndighetene, samtidig som vi bygger opp vår egen tro. Men vi er fullt klar over at det nok kommer flere angrep på dette området av våre liv. Da er det viktig å huske det apostelen Paulus skriver i 2.Kor 10,4-5: "For våre stridsvåpen er ikke kjødelige, men i Gud er de mektige til å rive ned festningsverk: med disse kan vi rive ned tankebygninger og enhver høyde som reiser seg imot kunnskapen om Gud, og ta enhver tanke til fange under lydigheten mot Kristus." Den kjente engelske pastoren G. Campvell Morgan, som var pastor i Westminister Chapel før Martyn Lloyd Jones ble det, sa en gang: "Det aller viktigste behovet i enhver vanskelighet er en visjon av Gud." Vi trenger å få se hvem Gud er, hvor mektig Han er, og at Han er på vår side, om vi etterfølger Hans Sønn i ydmykhet, og full overgivelse.

Jesus talte en dag om såkornet som er Guds ord, og om reaksjonene hos de som hørte det. I Luk 8,15 sier Jesus: "Men det som falt i god jord, er de som har hørt ordet med et rett og godt hjerte, bevarer det og bærer frukt med tålmodighet." Legg merke til ordet "tålmodighet". Det er tider da vi ikke vil bære frukt, eller nå de målene vi har satt oss, om vi ikke blir strukket ut i retninger andre vil karakterisere som ekstreme. Vi går ikke en mil, vi går to. Vi strider for troen, vi kjemper mot makter og myndigheter, mot ondskapens åndehær i himmelrommet. Vi er ikke pyser, vi gir ikke opp. Vi er soldater som utholder de tøffe dagene. Selv om vi er slått ned, er vi ikke slått ut! Vi reiser oss for å kjempe neste dag. Overgivelse er ikke noe vi tenker på en gang.

Enkelte kristne er egentlig gode muslimer. De er fatalister som sier at "det som skjer, det skjer. Det må vi bare akseptere." Det høres riktig fromt ut, men det er ingen kristen tanke. Vi er kalt til å kjempe mot den onde, og våpnene har vi allerede fått utdelt. Vi må komme oss løs fra den passive ånd som lammer oss. La oss følge oppfordringen fra apostelen Paulus: "Bli sterke i Herren og i Hans veldige kraft! Ta på dere Guds fulle rustning, så dere kan være i stand til å stå imot djevelens listige knep." (Ef 6,10-11)

2 kommentarer:

oddelv sa...

Bjørn Olav !
Sitat:
"Det er en enorm kraft i dette å proklamere Guds ord høyt. Vi gjør det for maktene og myndighetene, samtidig som vi bygger opp vår egen tro.Det er en enorm kraft i dette å proklamere Guds ord høyt. Vi gjør det for maktene og myndighetene, samtidig som vi bygger opp vår egen tro."
AMEN.
Du går profetisk like inn i mitt liv her,med det du skriver i går og idag. Du er et sendebud i Kristi sted.Takk.
Odd

Bjørn Olav sa...

Det var hyggelig å høre, Odd. All ære til Jesus.