fredag, juni 02, 2006

Messianske jøder opplever forfølgelse i Israel



På bildet til høyre ser du ultra-ortodokse jøder i en massedemonstrasjon mot messianske-jøder, som feirer gudstjeneste i sin forsamling i Beersheva. Den samme forfølgelsen pågår i Arad. Bak denne forfølgelsen står en ultra-ortodoks sekt som kalles Gur Hassidim. Flere tusen av dem bor i Arad, hvor de tar del i sine yeshivot, eller talmudiske skoler. Ingen av dem arbeider, men de mottar støtte fra ulike hold, blant annet fra noen kristne organisasjoner! Derfor har de som tilhører Gur Hassidim mye tid til å drive med en aktiv kampanje mot de messianske jødene, og forfølgelsen er hard, både når det gjelder ord, trussler og fysiske angrep mot den lille messianske forsamlingen som finnes i Arad. Vi som er venner av Israel, trenger å tale åpent om dette som skjer, og gjøre det vi kan for å få stanset denne forfølgelsen. I vår støtte til Israel, må vi ikke bli Israels-romantikere, som bare ser det positive og flotte som skjer i Israel, og overser det som er galt. Vi hjelper heller ikke våre messianske brødre og søstre om vi tier om disse overgrepene som skjer!

Situasjonen for de messianske jødene i Israel er vanskelig, men antallet som finner Jesus som sin Yeshua vokser for hver dag. Flere av forsamlingene skaffer seg nå egne bygninger, hvor de kan samles. Det er også et voksende antall israelske soldater som er blitt frelst, og tar del i messianske menighetene. Flere av dem har ledende posisjoner i den israelske hæren, og de verdsettes for sitt mot og for det arbeidet de utfører. Disse soldatene og befalet har meget godt rykte på seg. Sakte, men sikkert, har messianske jøder fått bedre jobber, de har klart å skape egne arbeidsplasser og opplever økonomisk framgang. En av årsakene til dette er at de ultra-ortodokse har mistet grepet om innenriksdepartementet, men fortsatt er det slik at de ultra-ortodokse sender sine folk, blant annet til USA for å undersøke bakgrunnen til de jødene som vil flytte til Israel. Dette skjer blant annet for å forhindre at messianske jøder flytter dit. Frem til nå har det nemlig vært innenriksdepartementets politikk å hindre de som tror at Yeshua er Messias adgang til å immigrere til Israel.

Vi trenger å be for de messianske jødene, og spesielt de som tilhører forsamlinger i Beersheva og Arad. De trenger vår støtte nå.

Ingen kommentarer: