lørdag, januar 19, 2008

Herren møtte mange gjennom Ordets forkynnelse og forbønn



De siste dagene på bønnekonferansen i Kolding (bildet), ble så hektiske at det ikke lot seg gjøre å sette seg ned med datamaskinen. Torsdag var det min tur til å tale. Jeg hadde to ettermiddagssesjoner, samt kveldsmøtet, hvor jeg talte over emnene: "Christ and our prayerlife", "A throneroom experience" samt: "Blow the trumphet: Persecution is coming to Europe." I forbindelse med de to ettermiddagssesjonene innbød vi til forbønn, og det var så mange som kom frem for å bli bedt for, at vi måtte gi en ny anledning i forbindelse med kveldsmøtet. Mange ble berørt av Gud. I forbindelse med kveldsmøtet bad vi for folk i nærmere to timer. Behovene for personlig forbønn er mange, også når forbederne samles. Det har vært en sterk bønnekonferanse i Danmark denne gangen, og for meg har det vært en stor velsignelse å møte igjen elevene og staben ved Internasjonal Apostolisk Højskole. Veldig interesssant har det også vært å møte årets talere. Jeg vil komme tilbake til det i en senere bloggartikkel. Jeg har fått mange invitasjoner til å holde våre bønneseminarer andre steder i verden. Blant annet mottok vi invitasjon til å komme til Nepal, fra en pastor som har en menighet på 800 medlemmer. Han driver også en bibelskole. Dette var veldig morsomt, for helt siden jeg var ganske ung har jeg vært interessert i Nepal. Gjennom årenes løp har jeg lest veldig mye om fjellklatring i Himalaya, og har drømt mange drømmer om å få komme dit. Nå er invitasjonen kommet. Vi fikk også invitasjon til å holde bønneseminarer i Pakistan, i Togo i Afrika, samt i Sør-Afrika. Så får vi se om Herren leder oss til å gjøre dette. Det er mange detaljer som skal falle på plass.

Nå er klokka blitt halv to natt til lørdag, vi er vel hjemme igjen. Slitne, men takknemlige til Gud for hva Han har gjort gjennom sitt Ord disse dagene. I løpet av lørdagen vil jeg legge ut noe undervisning, fra en av talerne på konferansen, som jeg synes er så viktig at jeg vil dele det med bloggens lesere. Nå er det tid for litt søvn.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gleder meg til undervisningen. Og det varmer mitt hjerte at det har gått så bra for Deg, Bjørn Olav! Har bedt, og grått og frydet meg, da Ånden er i meg er tilstede sammen med Deg, tenk så stor er Gud; Allstedsnærværende, Allvitende...Allmektig...Puh...blir litt ydmyk - litt liten, ...?

Bjørn Olav sa...

Takk for at du har stått sammen med meg i bønn! Det setter jeg veldig stor pris på. Det har vært noen veldig fine dager i Danmark, og det har vært så oppmuntrende å møte så mange mennesker som lengter etter Guds hellige nærvær. Møtet med denne skolens studenter gjør et sterkt inntrykk. De er så hengitte og så radikale. Ei jente fra Sveits, hun er i 20 årene, fortalte litt av sin historie for oss en kveld. Kjæresten hennes tok sitt eget liv for noen få år siden. Det drev henne til å søke Gud, og den unge jenta har virkelig overgitt sitt liv i Herrens hender, og er villig til å gå hvor som helst Han sender henne. Hun har tatt et år på sjelesorgslinjen, og et år på lovsangslinjen. Fint om dere som leser dette er med på å be om at hun skal få se veien videre.

Men det er godt å være hjemme igjen. Herren gjør store ting i Norge også, og vi lengter etter mer av Hans nærvær, i våre liv og i våre menigheter.