lørdag, januar 19, 2008

Humanismen og relativismen- fiender av det sanne evangeliet



En av talerne ved den nasjonale bønnekonferansen i Danmark, var Rhonda Hughey. Hun er grunnlegger av Fusion Ministries, og en del lederskapet i Det internasjonale bønnehuset i Kansas City. Mens vi var på konferansen kom hennes bok "Desperat etter Guds nærvær" ut på dansk, og det er et godt håp om å få denne boken til norsk. Rhonda Hughey setter fingeren på et alvorlig problem i moderne kirkeliv, nemlig at Guds nærvær blir fortrengt fra våre arrangementer, fordi vi selv tar den plassen Gud skal ha. Rhonda tar også et kraftig oppgjør med humanismen som har sneket seg inn i Guds forsamling, og etterlatt den kraftløs og svak. Om dette sier hun blant annet:

"Den moralske og ideologiske relativisme, som i årtider har preget den vestelige verdens universiteter, er nå fremherskende i alle aspekter av kulturen. Det mest alarmerende, er den måte denne relativismen aksepteres og antas av store deler av kirken, med det resultat, at det oppstår et helt nytt nivå av toleranse og aksept av synd, selv om det står i skarp motsetning til det Guds ord lærer oss. Vårt vestlige livssyn har ertstattet det bibelske og relativismen er innledet et partnerskap med noe, som gir inntrykk av å være kristen tro. Etterhvert som troen er blitt utvannet, har kirken også mistet sin innflytelse på og relevans for det omliggende samfunn. Denne adskillelse har sin årsak i, at kirkens kjennskap til Gud blekner; de troende mangler et nært forhold til Jesus, - dette har ført til et tap av sann identitet, mangel på åndelig autoritet og manglende bevissthet hos kirken om dens forvandlende formål," sier Rhonda Hughey og legger til:

"Kirken, som et hele, synes fast besluttet på å finne svaret på alt dette innenfor sine egne rammer, hvilket har ført til utarbeidelsen av endeløse dagordener for ethvert problem man identifiserer. Vi har gjenbrukt religiøse programmer og aktiviteter igjen og igjen, i håpet om, at de 'neste gang' vil vise seg å være effektive. I et desperat forsøk på å være 'unike', for dermed å tiltrekke nye medlemmer, er vi kommet lengre og lengre vekk fra det enkle og kraftfulle evangeliet om Jesus Kristus. Resultatet er, at en stor del av denne religiøse aktivitet mer har fungert som et middel til å gjøre oss sløve, enn det har ført til at flere er blitt disipler."

Rhonda Hughey har virkelig et budskap som dagens kirke burde lytte nøye til. Jeg kommer tilbake med flere poenger fra hennes undervisning i Danmark. Rhonda har sagt ja til å komme til Norge i april- hun skal til Nord-Norge i februar - og jeg håper det skal la seg gjøre at hun besøker den nasjonale bønnekonferansen på Grimerud i april. Jeg kommer tilbake til mer informasjon om dette senere.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Välkommen hem BjornOlav!
Det var stort att läsa det du skrev om att det hade varit så härligt på bönekonferensen.
Jag har bett för dej varje dag,att du skulle få tala det som Gud ville ha sagt.Kanske om Gud vill,så skulle det vara härligt om du kunde komma till Sverige,och Västerås?Det får vi lägga i Guds hand!
Alltså välkommen hem BjornOlav!
Guds frid hälsar Karin

Bjørn Olav sa...

Takk for velkomsten! Og forbønnen. Det er godt å være hjemme igjen etter noen hektiske dager i Danmark, selv om jeg har hatt det veldig fint. Du og din kjære er bedt for. Jeg kommer gjerne til Västerås!

Anonym sa...

Tack för förbönerna,BjornOlav.
Det är så upplyftande att vi får bedja för varandra.
Att få gå med allt i bön till Jesus det är så underbart!
Och det bästa det är Han lyssnar!

Jag sänder en bön till dej som jag brukar be varje morgon,eller rättare sagt så är det Jesus som vill säga detta till den som vill lyssna.Så här är den;

"Låt Min eld förtära dej.
Låt Min eld brinna i ditt hjärta.
När en eld förtär virke,
bryts det ner till dess ursprungliga element som är kol.
När Min Helige Andes eld får brinna i ditt hjärta,så kommer du att brytas ner.Saker i ditt liv som inte är från Mig kommer att försvinna.Attityder som du har,som inte behagar Mig kommer att gå opp i atomer när Min eld brinner i ditt hjärta.Endast det som är av Mig kommer att bestå,om du låter Min eld brinna i ditt liv.
Endast det som Jag har tänkt för dig,bara Mina planer och Mitt liv
kommer att pulsera genom dig,
och din omgivning kommer att kunna se Jesus i ditt liv!"

Är inte denna bön helt underbar?
Jag tycker att den säger allt!
Ha en fridsam kväll BjornOlav,
Hälsar Karin

Bjørn Olav sa...

Denne bønnen vil jeg gjøre til min egen! Har du skrevet den selv, Karin?

Anonym sa...

Jag Läste en bok som Kjell sjöberg skrev,och han hade skrivit den bönen i den boken.Ja visst är den ljuvlig.Jag brukar säga till Jesus att Han ska varje morgon hjälpa mig och be denna bön inifrån mitt hjärta!Härligt BjornOlav,då ber vi denna bön tillsammans.Jag var i kyrkan idag,och det var en pastor från svenska kyrkan där som predikade.Det var så bra predikan.Vet du jag tycker att det är så underbart att vi kristna från olika kyrkor samlas och tillber Herren!Det bara känns så bra när man tänker på att vi alla är syskon i Herren:
Ha en bra dag min broder!
Gud välsigne dej!
Hälsar Karin

Bjørn Olav sa...

Jeg har skrevet av bønnen i min bønnebok, og kommer til å ta den i bruk. Dens innhold berører mye av det jeg er opptatt av for tiden. Kjell Sjöberg har betydd veldig mye for meg. Han talte også ved en anledning i den første menigheten jeg var pastor for.