mandag, januar 28, 2008

"...Plukk opp yngre gutter..."


Viser lederen for Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring, Jon Reidar Øyan (bildet) organisasjonens sanne ansikt, når han har tilrettelagt for norsk en bok som anbefaler tilfeldig sex, orgier eller å "plukke opp en yngre gutt for å få tilfredsstilt sexbehovet."? Øyan, som er en sterk lobbyist, ikke minst for den nye "ekteskaps"-loven har tilrettelagt boka "Sexguide for homser." Og med det gjør han det ikke lettere for homofile som sier at homofili ikke handler så mye om sex som foreksempel deres homoparader handler om. Det gjør det heller ikke lett for homofile som argumenterer for livslange monogame forhold. For denne boka handler først og fremst om å tilfredsstille begjær, og det meste er ok, bare man gjør det på en sikker måte. Mest alvorlig er at boken også til en viss grad legitimerer at eldre menn har sex med yngre gutter.


I boka heter det at dersom det er stor aldersforskjell mellom deg og den eldre partneren din, «kan det være at du foretrekker å plukke opp en yngre gutt for å få tilfredsstilt sexbehovet.»
Boka kom ut i 2005, og det har vært liten eller ingen debatt rundt den. I boken heter det at det er helt greit å bli med noen hjem og ha «vill, svett sex med ham selv om du bare vet fornavnet hans (eller ikke vet hva han heter for den saks skyld). Men det er bare greit så lenge du aksepterer at det er tilfeldig sex. Slik sex blir bare usunn hvis du knytter frykt, håp, drømmer og skam til den».


Om tilfeldig sex heter det i boken at det kan spille en viktig rolle i et sunt sexliv, «enten du har en fyr du ringer til noen ganger i året», og så følger avsnitt med detaljerte beskrivelser av ulike former for seksuell aktivitet.


«Det fungerer imidlertid bare så lenge alle involverte er innforstått med reglene og du vet hva denne sexen betyr og ikke betyr. Når du har det klart for deg, kan tilfeldig sex være en positiv erfaring,» heter det i boka.


Jon Reidar Øyan, er en av premissleverandørene for den nye "ekteskaps"-loven. Det sier litt om hvilke krefter som står bak for å ødelegge det kristne synet på ekteskapet, og hva vi kan forvente oss i årene fremover. Øyan har, ved å tilrettelegge denne boken på norsk, vist hva enkelte homofile egentlig står for.

69 kommentarer:

Anonym sa...

Dette var veldig avslørende. Flott at du skriver om dette, selv om du helt sikkert vil få mye pepper for det. Dessverre er dette lite kjent blant folk flest, men det er veldig viktig at dette kommer frem i lyset med tanke på kampen for ekteskapet.

Anonym sa...

Dette viser nok med all tydelighet hva de homofiles organisasjoner er ute etter. I Sverige presser enkelte grupper på for at en ny ekteskapslov der skal innebefatte flergifte. Vi er nok ikke langt unna dette i Norge heller. Vi pleier å ta etter svenskene.

Anonym sa...

bra at du tar dette opp, Bjørn Olav

Anonym sa...

Nå er det ikke en overaskelse at det finnes mye som er i strid med kristen samlivsmoral i homoseksuelle miljøer.

Det gjør det forsåvidt også i heterofile, hvor de heller ikke er mangel på lignende litteratur.

Men nå tenker vel de fleste for seg selv "nå prøver han å bortforklare".

Og de ER delvis rett. Man finner uten tvil en langt større promiskiøs gruppe blant homofile.

Det har nok flere grunner.

Blant annet har det med hvordan menn "fra naturens side" er.

Jeg har ingen forskning å støtte det på, men jeg har en klar formening om at denne type promiskuitet er langt mindre tilsede blant lesbiske.

Rett og slett fordi menn er mer promiskiøse enn kvinner, og når du da ikke har kvinnen som holder tilbake er det lite som hindrer.


Men jeg tror også en annen hovedgrunn er at homofile er sosialt sett tvunge inn i disse miljøene.

Det har på sett og vis vært valget mellom to "ytterpunkter" uten noen stor plass imellom sosialt sett. Dette har også gjort at enheten i det å være marginalisert, og til en eller annen grad forfulgt.

Man har støtt dem ut, og det har vært et promiskiøst storbymiljø hvor det har vært lettest å bli tatt imot. Litt som med marginaliserte ungdommer som havner i gjenger, og dopmiljøer.

En liten apell er altså å ta vare på de som ikke lever livet sitt slik du skulle ønske de hadde gjort, og å tillate mennesker å være på vandring, og i prosesser.

Her tror jeg Kirken, både liberale, og konservative har en stor og viktig rolle å spille.

Ikke for å moralisere, men for å legge tilrette for, og oppmuntre til det vi regner som livet som er godt for mennesker, og deres omgivelser å leve.


Jeg tror for den saks skyld ikke at F. eks Per Chrisian Foss er blant dem som søker til Oslo's homo-saunaer.

At denne gruppen finnes, og er stor er altså ikke noe hele gruppen skal lide for.

Uansett hvordan man ser på homofili tror jeg aller er enige om at man hadde sett seg tjent med en sterk motkultur. Akkurat som at man ser seg tjent både som samfunn, og for enkeltindividenes skyld at det finnes en motkultur til dagens overseksualiserte heterofile miljø.

Jeg må også konstatere at en del også ser en tilfredstillelse i å se at en del homofile lever kaotiske, og uoversiktelige liv istedenfor å befinne seg i en stabil, og ansvarlig livssituasjon (dette var ikke myntet på Bjørn Olav Hansen)

Det er vel kanskje også en grunn til at de fleste homofile ikke har tegnet seg som medlemmer i nevnte organisasjon uttover at de ikke har sett behovet.

Det er nemlig langt fra alle homofile som er å se på Oslos saunaer.

Jeg håper virkelig alle har denne nøden for at de homofile skal få leve stabile, og gode liv uavhengig av om de lever ut legningen eller ikke, og hva vi måtte mene om den..

Anonym sa...

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Vel, La meg med en gang få si at jeg er for det livslange kjærlighetsforholdet - enten det nå gjelder heterofile eller homofile.

Det er bare en ting som er veldig synd.
Det er veldig synd at eks du Bjørn O Hansen nekter oss å få lov å ha det sånn - slik dere selv får lov. Feks at kristne homofile får lov å stå overfor en Gud og vitner å love hverandre evig troskap. Meningen med dette er også en forpliktelse.

Du må gjerne snakke om homofile og sex og at vi kanskje til og med er "verre" enn andre. La meg bare få si at blant homofile er vi like forskjellige som alle andre. Ikke ALLE er like sexfikserte! Jeg mener man kan heller ikke snakke om homofiles opptatthet uten å snakke om heterofiles opptatthet av sex. Du vet vel det Hansen at det finnes en rekke møtesteder for heterofile også hvor de har sex - eller "one night stand", strippeklubber eller sjekkearenaer. Prosentvis tør jeg vedde på at det finnes adskillig flere tilbud på den fronten for heterofile enn det er for homofile.

Jeg har heller aldri hørt om denne boken - og jeg forstår ikke helt om Øyan har skrevet boken selv eller om han bare har oversatt den. Uansett synes jeg det kan være uheldig at nettopp han har oversatt/skrevet en slik bok. Nå tror jeg dog ikke at Øyan var leder for LLH det året denne boken kom ut. Kanskje sitter ØYan og har helt andre meninger om denne boken i dag. Hva vet vi om det?

Så handler det også litt om å stikke fingeren i jorden og faktisk se virkeligheten. For det er jo bra - hvis man skal se på virkeligheten - at det anbefales sikker sex - når det nå engang er slik at folk møtes for one night stand.

Det er lett å glemme for dere som tar deres seksualitet og livet ellers som en selvfølge at slik er det ikke for oss homofile. Vi kan ikke gå å leie hverandre engang uten at det kommer ukvemsord eller at folk snur seg. Mange må leve i skjul og tør ikke leve ut sin seksualitet eller kjærlighet. Dere kan jo prøve å tenke dere selv i den situasjonen. Jeg har snakket med besteforeldre som har levd et helt liv i løgn. Jeg forstår de besteforeldre da som gjerne er litt sexfikserte og som gjerne vil vil vite "hvordan er det".

For oss som har kontakt med disse menneskene - jeg antar at selv om dere kanskje har "snakket" med homofile, kanskje ikke får de samme tenkene og ordene som det vi får som selv er homofile. Det ligger mye smerte bak løgnene - fornektelsen og hatet til seg selv - for følelsen de føler og som de skulle ønske av hele sitt hjerte ikke var der. Ikke fordi de opplever det stygt men fordi de vet hva/hvordan samfunnet vil møte dem om de står frem.

Til slutt vil jeg nevne; Du vil alltid finne eksempler på uheldige eksempler. Jeg kan også finne eksempler på mange "uheldige" innenfor Kirken. Det finnes eksempler på Kirkens menn som uttaler seg negativt om homofili som faktisk vanker på sexmøteplasser for homofile. Det har mange ganger vært snakk om å oute dem. Jeg er imot slikt. De er kanskje de det er mest synd på.

Det finnes også utallige eksempler på maktmisbruk og overgrep i Gudsnavnet. Lite snakket om i kristne kretser.

Den gang - og hvis jeg finner meg en kjæreste som jeg vil leve resten av livet sammen med vil jeg veldig gjerne ha anledning til å bekjenne dette overfor Gud i en Kirke, men dette nektes meg - kanskje.. Kommer an på hvor jeg bor i landet.

Det eneste dere godtar fordi jeg er homofil er sølibat. Jeg har lest andre steder på bloggen her om katolske prester som lever i "sølibat". Har også lest hva dette mange ganger fører til. At ting skjer i undergrunnen og gjennom overgrep blir alltid feil. Jeg løy om meg selv i 25 år. Det er også feil. Kjærlighet til en av samme kjønn hevder dere også er feil. Jeg lurer på hva dere mener er riktig? å lyve?

Anonym sa...

Jeg blir forresten veldig skeptisk til overskriften din på dette innlegget. "...plukk opp yngre gutter..." Jeg tviler sterkt på at ØYan her oppfordrer til å ha sex med gutter under seksuell lavalder. Nå er det ikke ukjent at mange kristne ikke klarer å se forskjell på homofili og pedofili - altså kjærlighet og overgrep. Synes overskriften din kan minne om slik tankegang. Det skaffer deg kanskje mange lesere av bloggen din. Det er ikke nødvendigvis galt at yngre gutter er sammen med eldre gutter så lenge de er over seksuell lavalder. Min bestemor og bestefar giftet seg da bestemor var 16 år og da var bestefar 34. De var gift i over 50 år.

Igjen - homofile er ikke bedre enn heterofile men de er ikke nødvendigvis verre heller..
Og skal du skrive om overgrep på yngre gutter synes jeg du skal skrive om problemene i de kristne kretser også. I rettferdighetens navn.
Understreker veldig at overgrep er galt UANSETT hvem som gjør det.

Hva heter boken?

Bjørn Olav sa...

Som jeg skrev i artikkelen heter boka "Sexguide for homser". I et intervju med avisen Vårt Land, som også bruker samme overskrift som meg, vil ikke Øyan ta avstand fra bokens innhold.

Boken inneholder mange oppsiktsvekkende påstander,blant annet den om yngre gutter. Hvorfor ikke ta debatten om bokens innhold, og dens syn på sex, istedet for å gjenta at andre også har svin på skogen.

Jeg synes det er oppsiktsvekkende at ikke homofile har drøftet denne boka offentlig, og eventuelt tatt ansvar for det synet den representerer.

Anonym sa...

Jeg kan love deg Hansen at temaet er debattert ofte og lenge eks på Gaysir som er største nettportalen for homofile. Og som blant heterofile er det mange enige og mange uenige. Det er da ikke større grunn for homofile å diskutere dette tema enn det er for heterofile.

Så sant ikke Øyan tar opp ulovligheter i boken sin behøver han da ikke stå til rette for sitt syn eller? Boken er vel heller ikke underskrevet som LLH-leder Øyan og jeg er ikke engang sikker på om han var leder denne gangen.

Jeg er heller ikke tilhenger av løse forbindelser. Men jeg vet det skjer - ikke minst blant heterofile. Det må også være lov å nevne at det skjer blant kristne.

Jeg kan ikke diskutere boken når jeg ikke har lest den. Men jeg må anta at du selv har lest den da Hansen? Jeg kan ikke nevne heterofile sexbøker for deg med titler, men både du og jeg vet de finnes - masse! Pornoblader også. Jeg tror det finnes ett eller to blader med nakne menn utgitt av Narvesen og så finnes det sikkert 50 med nakne damer. Jeg har selv som kioskeier solgt mange til kristne som ikke-kristne. Jeg tok til og med en kristen som stjal ett sånnt blad.

Som sagt er det ikke nødvendigvis feil å ha sex med yngre gutter når det skjer frivillig og den unge er lovlig. Vi har en nedre aldersgrense og den er satt av en grunn og den gjeler for heterofile som for homofile.

Når du nevner homofile som eksempler og mener at de bør diskutere moral mer enn andre må jeg også få nevne kristne og deres moral. Det er da faktisk sånn at den burde være bedre tross alt eller? det er den ikke alltid. Det er også et faktum.

Anonym sa...

Du "glemte" en vesentlig del her Hansen.

Øyan sier: "– Mitt oppdrag i forbindelse med denne boka var å tilrettelegge den for norske forhold. Blant annet sjekket jeg at den ikke inneholdt faktafeil. Jeg går hverken god for eller tar avstand fra boka. Bokas viktigste anliggende er at den promoterer sikker sex, sier Øyan til Vårt Land."

ALTSÅ: Han går HVERKEN GOD FOR ELLER TAR AVSTAND fra boka. Det viktigste for Øyan er at den promoterer sikker sex.

Kanskje Øyan kjenner til virkeligheten bedre enn det du og Vårt Land kjenner til Hansen? Virkeligheten er dessverre ikke alltid slik vi skulle ønske at den skulle være. Når vi vet at det skjer mye tilfeldig sex både blant heterofile og homofile så er det iallefall bra at de promoteres sikker sex - både for uønsket graviditet og kjønnssykdommer.

Det går an å se dette samtidig som man er imot tilfeldig sex og one night stand.

Bjørn Olav sa...

Denne boken er interessant, først og fremst fordi det er Øyan som har oversatt den, og fordi han er en av premissleverandørene til den nye "ekteskaps"-loven. Ved å oversette en bok som så til de grader hyller umoral som denne gjør, sier Øyan tydelig hva han selv representerer. Især når han ikke vil ta avstand fra bokens moral. Dette burde få langt større oppmerksomhet enn det som det har gjort til nå.

Ellers synes jeg det er noe svineri at Narvesen, bensinstasjoner og andre selger porno. Disse bladene burde forbys.
At du som kioskeier solgte slike blader, sier jo også sitt.

Anonym sa...

Det er typisk da Hansen at du mener jeg driver svineri som selger slike blader som kundene mine etterspør mens du unnlater å nevne at en kristen kjøper eller til og med stjeler slike blader.

Skal vi nekte heterofile å gifte seg i kirken også fordi det finnes noen heterofile som ikke eier moral? Hva skal man feks si om Hanevold sine tre skilsmisser når han samtidig står og snakker varmt om ekteskapet?

Tror dette handler om å sverte de homofile jeg. Ikke galt å innrømme det - for det er mange vel vitende om at dere forsøker å gjøre. Nærmest for enhver pris.

Jeg kjenner Øyan godt og han har gjort en kjempejobb for homofile. Han har sunne gode verdier og er som meg opptatt av kjærlighet mellom samme kjønn. At kjærlighet også er forbundet med sex og til og med med lyset på og dynen av er ikke så stygt i de flestes øyne. Sex er en gave og det handler om gode ting når det at det skjer frivillig mellom to parter. Jeg har som Øyan heller ikke noe med hvis flere har sex sammen - så lenge de "har lov til å ha sex" og det skjer frivillig. Du er jo ikke fasit på hvordan folk vil leve ut sine fantasier Hansen. Du lever på den måten du vil. Jeg kan bare si at jeg ville aldri ha levd sånn selv og jeg ville aldri tillatt utroskap eller slike "løsninger". Jeg passer mitt og har mer enn nok med mitt liv. Jeg tror ikke dette er sunne måter å dele sexlivet sitt på og jeg tror det bringer lite langvarig "lykke". Det er hva jeg mener - men hva andre mener har ikke jeg noe med. Det skader ikke meg og det skader neppe deg heller Hansen. Dessuten som nevnt før - dette er ikke typisk bare for homofile. Jeg tror ikke engang det er vanlig eller "stort problem" for noen.

Bjørn Olav sa...

Ja, jeg synes det er noe svineri at du selger porno, Kjellemann. Porno representerer et syn på kvinne og mann som jeg synes er forkastelig. Sexindustrien er kynisk, spekulativ og menneskefiendtlig. Selvsagt forsvarer jeg ikke at kristne tyr til porno. Det er så opplagt at jeg ikke kommenterte det.

Sex er en vakker gave, gitt av Gud, til mann og kvinne, innenfor ekteskapets rammer. Som kristen forholder jeg meg til dette, ikke til hva som måtte være gjengs oppfatning i dagens dekadente samfunn, som mer ligner på Sodoma og Gomorra enn noe annet.

Anonym sa...

Porno må du mene hva du vil om. Jeg kunne latt vær å selge det og så hadde kundene heller kjøpt det andre steder eller oppsøkt undergrunnen og kjøpt det som verre var.

Det er forresten bra du nevner at menn utnyttes i porno også. Jeg er imot at kvinnekjønnet utbrettes og beskrives med de verste ord - mens mannskjønnet skal skjules som om det var noe fryktelig stygt vi har mellom beina.

Porno forsvinner heller ikke selv om noen gjerne vil det. Det forsvinner iallefall ikke om vi gjør det mindre tilgjengelig. Det er som med hjemmebrenning og smugling. Forbyr vi det så skjer det i det skjulte - og ofte er det verre enn noengang.

Slik er det faktisk med homofili også. Det er bare 30 år siden det var forbudt. Den gangen var det parken eller offentlige toaletter som var eneste møteplassen for mange homofile. Ja - det er ille å tenke på. Men dessverre virkeligheten. Disse stedene finnes fortsatt. De finnes fordi det fortsatt er mennesker som mener det er skam å være homofil. Mange tør ikke leve som det de egentlig er. De gifter seg og får barn. Fordi det er forventet og fordi det er det vanlige.

Det er for enkelt å beordre at disse menneskene heller bør være avholdende fra sex - du snakker til og med for resten av livet - for du tillater jo ikke at disse får lov å gifte seg heller. Enkelt å si det for en som får lov å være gift selv..

Bjørn Olav sa...

Jeg synes det er altfor lettvint å fraskrive seg ansvaret for å selge dette svineriet, med å si at hvis ikke jeg selger det, vil andre gjøre det, og sågar verre ting. Det er den totale ansvarsfraskrivelsen. Du burde hatt nok ryggrad til å stå imot presset fra den mafiaen som står bak, og som tjener store penger på andre menneskers fornedrelse. Ved å selge dette, har du selv tjent penger på andre menneskers grådighet og nød.

Hvis det finnes nok mennesker, i særdeleshet de som selger kiosklitteratur, som står dette imot og ikke vil vite noe av det, vil det i hvert fall bli mindre tilgjengelig for folk. Hvorfor skal vi ha en slik eksponering av sex og kropp som vi har?

Boken som Øyan har sørget for å få oversatt til norsk, er et eksempel på nettopp denne grådige sexfikseringen.

At jeg ikke går inn for ekteskap mellom to menn, eller to kvinner, har jo å gjøre med min tro å gjøre, Kjellemann. Og det vet du.

Anonym sa...

Porno er noe søl. At Kjellemann kan forsvare å selge dette er helt utrolig. Han liker å fremstille seg som ganske så prektig, men fasaden slår sprekker når man går ham inn på klinga.

Anonym sa...

Jeg lurer på hvilken måte du mener at jeg fremstiller meg prektig Trude. Du kjenner meg vel neppe. Synes du skal lese på bloggen min så tror jeg du ser at jeg er ganske så ærlig om mitt liv og at det langtfra har vært prektig. Jeg tør å innrømme at jeg ikke er så veldig perfekt jeg. Jeg har veldig lite å skjule. Tror de som kjenner meg ville være veldig uenig med deg i at jeg fremstiller meg selv som prektig. Selv Hansen burde kunne uttale seg om dette utifra hva jeg har sagt om meg selv på bloggen her. Men selvfølgelig gjør han ikke det. Han vil jo gjerne ha svertet meg og homofile det han kan. Slik oppleves det iallefall.

Jeg skrev aldri at jeg forsvarte porno. Jeg skrev at jeg var imot at kvinnekjønnet ble eksonert. Dere er urettferdige, men det begynner jeg å venne meg til med.

Hvis det å forsvare min legning og mitt liv er prektig så kall meg prektig. Når det gjelder din tro og din Gud er det mange og stadig fler av dine "søstre og brødre" som innser at de tar feil i forhold til homofili - heldigvis. De har kanskje innsett at homofile er mennesker de også på godt og vondt. Ikke bedre enn andre, heller ikke verre enn andre. Det er mangt som er skadelig for andre og jeg tør hevde at det er også noe dere som bruker disse vondordene om andre mennesker og kaller deres liv for avskyelig også skader - mer enn dere antageligvis aner. Jeg kjenner faktisk ikke noen andre som er mer prektige enn kristenfundamentalister som kaller seg bibeltro men som er det mest når de skal omtale andre og som ikke klarer å følge bibelen selv. Dette har det vært utallige eksempler på opp gjennom historien. Men dette skrives det ingenting om. Dere fordømmer kjærligheten mellom mennesker og kaller den avskyelig mens størsteparten av verden sulter og lever i nød, krig og trusler. Jada, kall meg prektig som nevner det. Men lukk ikke øynene for at det er sannheten også.

Anonym sa...

La meg bare tillegge også at det å si at man tror på en Gud ikke er en kvalitetssikring for et menneske. Å være frelst betyr ikke automatisk at man er et godt menneske. Å kalle en menneskegruppes liv for avskyelig tyder ikke på godhet - etter min mening. Og andre såkallte frelste bruker andre mye verre ord, sammenligner homofili med pedofili, mener våre liv bringer død, skam og fordervelse og at vi er kreftsvulster på samfunnet. Dette er vel egentlig bare andre ord på avskyelig så jeg må anta du er enig Hansen.

Anonym sa...

Du gjorde ikke noe for å la være å selge porno, Kjellemann. Og du tjente penger på det. Har lest på bloggen din jeg. Du liker godt å si at du ikke er verre eller bedre enn andre, men måten du skriver på oser av din egen prektighet. Det skinner igjennom her også. Det er fordi du stadig påpeker dette, at du nettopp fremstår som bedre enn andre. Har du ikke evne til å se det?

Hvorfor solgte du egentlig porno, når du ikke likte at kvinnekroppen ble eksponert?

Bjørn Olav sa...

Jeg har aldri brukt ord som kreftsvulster, eller sagt at homofili bringer død. Men jeg har brukt det bibelske ordet avskyelig. Det står jeg inne for, fordi det er Bibelens egen definisjon av homoseksuelle handlinger.

Anonym sa...

Så hva er verst at jeg solgte lovlig porno eller at jeg tjente penger på det??
Jeg solgte mer enn gjerne porno enn så lenge jeg også leide ut voldsfilmer hvor det er helt greit å se mennesker bli drept og pint og det er underholdning for folk - til og med hvor foreldre lar barn se det. Og når de samme barna kommenterte en pupp på et blad så ble de lært opp til at det var æsj.
Vi må legge ned alle kiosker i verden hvis vi skal unngå at folk blir skadet av det de får kjøpt der eller at kyniske folk utnytter det folk vil ha. Hva med sladreblader? Hva med sjokoladeindustri? Hva med reklamebransjen?

Beklager virkelig at jeg fremstår som prektig og at jeg OSER av det. Kommer kanskje an på øyet som ser?
Jeg liker overhode ikke prektige mennesker. Prektige mennesker anser seg som fasitmennesker. Jeg kjenner meg ikke igjen i det, og har aldri hørt det før, men noterer meg at noen (eller bare en foreløpig) synes at jeg er det.
Jeg beklager rett og slett at du oppfatter meg sånn - men du skal vite at jeg er ærlig da iallefall og skjuler veldig lite av det som er livet mitt. Tror ikke noen kan ta meg for at jeg lyver iallefall.
For noen kan vel kanskje det virke prektig??
Jeg kan også ærlig si at jeg blir lei meg av ordene dine Trude. Håper du kan utdype litt mer hva du mener

Anonym sa...

Hva pornosalg gjelder så skal dere vite at jeg var den som klarte å få mange av pornoblader innpakket i plast slik at det ikke gikk å bla i dem.

Jeg er av dem som gjerne vil beskytte barna for eksponering av kjønnsorgener - enten det nå er gutter eller jenter. Barn trenger rett og slett ikke se det fordi sex er noe som skjer mellom voksne og er for voksne.
Men når det er sagt så er jeg også stor motstander av voldsfilmer, voldspill og krigsleker.
Jeg ville heller latt barna mine sett erotiske filmer (altså ikke porno) enn mange av voldsfilmer som blir presentert for dem. Det er noe galt i verden når vi lar oss underholde av drap og vold - ikke bare oss voksne men vi oppmuntrer til og med barna til å la seg underholde av det. Har aldri sett kristne reagere på dette - kanskje fordi de ser det selv???

Anonym sa...

Det er da voldsomt hvordan du reagerer da mann. Nå kom du skikkelig i forsvar. Typisk reaksjon hos en som ikke vil se hvor fornedrende porno virkelig er. Da må man komme drassende med masse andre vikarierende argumenter. Patetisk er du! Og en skikkelig mannssjåvinist.

Jeg er ikke for vold heller jeg, men porno er da også vold mot kvinner. Og dette har du solgt, samtidig som du ønsker å fremstå som en som elsker kjærligheten, og som ønsker et monogamt forhold.

Kjellemann - du er prektig, fordi du hele tiden maser om at du ikke er som andre, og i hvert fall ikke som enkelte kristne. Rakke ned på dem som er uenig med deg, kan du, og da blir du indigert og snurt. Men samtidig har du tjent penger på andres elendighet.

Og lovlig porno, sier du? Joda, men blir det bedre av den grunn? Har du flere syntynne argumenter du kan forsvare deg med nå?

Anonym sa...

liv som kreftsvulster eller avskyelige liv. Ordene er forskjellige men meningene er kanskje de samme? skam og fordervelse er andre ord. Død, javel, jeg ba om eksempler i det tilfelle det ble sagt men fikk aldri de eksemplene.
Du unnlater å si noe om sammenligningen med pedofili..

Ordene sårer iallefall. Men det vet dere vel. Allikevel fortsetter dere. Det er vanskelig å forstå.

Anonym sa...

Nei Trude jeg har ikke flere argumenter. Jeg lar deg vinne og bøyer meg i støvet. Du har helt rett.

Bjørn Olav sa...

Det er forfatteren av boken som snakker om om plukke opp en yngre gutt for å få tilfredstilt sitt sexbehov.

Jeg synes i grunnen det taler for seg, Kjellemann.

Anonym sa...

Nei, det er ikke så lett å finne gode argumenter for å selge porno, Kjellemann. Ingen av de du har kommet opp med så langt, har overbevist meg om at dette søppelet er verd noe som helst. Jeg synes den tafatte argumentasjonen din er ganske talende, og den manglende evnen din til å ta et oppgjør med dine egne kvinnefiendtlige holdninger sier mye om din moralske standard.

Du skriver at du blir såret over det jeg skriver, men hvor mange kvinner er blitt krenket av bildene og historiene i de bladene du har solgt? Har du tenkt på det. De representerer et kvinnesyn som kynisk og nedverdigende. Og tenk litt på de kvinnene som er avbildet. Få av dem har gjort dette fordi de liker det. Mange av dem har en forhistorie, mange av dem er offer. Og dette har du tjent penger på, og når du konfronteres er det ganske tydelig at du ikke har så store problemer med å forsvare deg. For du har jo ikke gjort noe annet enn det andre kioskeiere har gjort. Det minner litt om en annen historie: Menn som blir tatt i forbindelse med krigshandlinger, og som svarer: Jeg gjorde bare det jeg ble bedt om. Jeg handlet på en annens ordre. Du forsvarer deg med at du er en nordmann god som alle andre. Bare litt ekstra god, fordi du er ikke som de kristne.

Anonym sa...

Trude: Hvorfor skal jeg forsvare meg? Det hjelper jo ikke for du har jo gjort deg opp en mening om meg uansett. Du knebler meg ved å kalle meg prektig. Jeg oser av prektighet sier du. Uansett hva jeg skriver og forsvarer så blir det prektig. Jeg er ikke mannsjåvinist. Du aner ikke hvor feil du tar. Men det hjelper ikke at jeg skriver det for du mener det og da er det sånn. Du er ikke interessert i dialog for du har gjort deg opp en mening om meg allerede.
Du er kvinne og forsvarer deg som det. Jeg er her fordi jeg er homofil og forsvarer meg som det. Vet du feks om kvinnesynet til kristenfundamentalistene? Ville du likt at ditt liv blir kallt avskyelig - når du lever et liv som alle andre og prøver å leve best mulig - ikke perfekt for hva er det - men best mulig?

Jeg forsøker å være en støtte for homofile som ikke er så heldig som meg. Jeg forteller min ærlige sanne historie om meg selv for at andre homofile skal forstå at de ikke er alene. Mange homofile har lik historie. Det handler om å stå frem og fortelle at man ikke er slik som det som er vanlig. Det handler om å få akksept og få lov å leve et liv som er sannt, ikke gjemme seg bak en løgn. Jeg forteller også min historie for å forklare og å forsvare de mennesker som mener at mitt liv er avskyelig, perverst og sykt at det ikke er det. JA det er sikkert homofile som lever sine liv sexfiksert og et liv som skader andre - men det finnes jo blant alle mennesker, alle menneskeslag, alle religioner, alle kulturer.

Du er imot porno og mener at jeg burde ikke selge det i min kiosk den gang jeg hadde den. Noen andre ville kanskje angrepet meg fordi jeg solgte tobakk, sladreblader, frister unger med godterier som gjør dem usunne. Den gangen jeg solgte pornoblader (lovlige) fantes ikke internet. På internet er du bare et tastetrykk unna all verdens porno - og av verste sort. Jeg har til og med mottatt tilbud om barnepornolinker på mail. Du kan ikke bli sinna og opprørt over meg for at det finnes. Hverken du eller jeg kan hindre at dette skjer. Det vi kan jobbe for er å skape mindre forskjeller på folk. Gjøre folk mere likeverdige. Men da kan man ikke bare ta for seg kvinner. Tusener av homofile vokser opp med problemer i forhold til sin legning og det å bli godtatt både av sin familie og samfunnet eller. Vi er ikke likverdige andre mennesker fordi vi elsker, og elsker med feil kjønn - det samme kjønn. Dette gjelder ikke bare sex mellom menn men også sex mellom kvinner. Mange orker ikke engang ta opp kampen men tar sitt eget liv. Familier sitter igjen maktesløse uforstående for de ville elsket sitt barn uansett hva de var av legning - men barnet kanskje ikke visste det.

De leser overalt at det er sykt og perverst og avskyelig. At de er djevelens verk og motbydelige.
Du snakker om prektighet. Hva annet enn prektige er de som bruker sin TRO og sin overbevisning til å bruke disse ordene om andre menneskers liv. Dømmer en hel gruppe som de kanskje bare leser om - har hørt historien om og som for bare 30 år siden var en forbudt gruppe her i Norge. De er fasitmennesker. De bruker Bibelen som våpen og helvete som trussel. Selv er de sikret for de hevder seg frelst. Å kalle seg frelst er ikke dermed sagt at man er godt menneske. Mangt et overgrep har skjedd av kirkens menn - og det skjer fortsatt. Dette er ikke noe jeg sier for å sverte - det er en sannhet beskrevet i nyhetene ofte. Kirken innrømmer selv at det er et problem. At mange kristne bloggeiere skriver innlegg etter innlegg om homofili er greit. Homofile har for lenge siden forstått poenget. Vi havner i helvete hvis vi ikke endrer oss og blir som dem. Snakk om prektighet. Vi må bli som dem. Jødene har vært gjennom det samme. Svarte også. Kvinner også.
Å tro er ikke å vite. Jeg har også en tro - men jeg kan ikke bevise den. Jeg tror - men for Hansen er ikke min tro bra nok. Hans tro er bedre enn min. Hans tro er bedre enn muslimsk tro. Hans tro på homofili er bedre enn min tro på homofili også - enda jeg faktisk der sitter med sannheten. Sannheten fordi det er jo mitt liv. Jeg er som sagt ikke feilfri. Men det er nok ikke Hansen heller.
Det blir kriger av sånnt. ufred.
Vi lever på en jord og ingen sitter med sannheten. Sannheten får vi kanskje en dag. Men det vet vi heller ikke. Bibelen er ikke en sannhet uten at da må Koranen også være det. Det er sannt for de mennesker som tror på disse bøkene. Til og med de som tror på samme Gud er uenige enda begge mener de følger samme bok. Til og med kristne imellom finnes det "gode" og "dårlige" kristne.
Jeg kan gå til en prest i samme kirke som Hansen og være velkommen inn - kommer an på hvor jeg bor. Her i Telemark er jeg ikke velkommen mens hvis jeg flytter til Hedemark er jeg det.
Ofrene for uenigheten i kirken blir gjerne homofile. Iallefall er det slik i dag. En drapsmann kan godt gifte seg i kirken, bare ikke en homofil. Den ene skader andre den andre skader ikke andre. Selv en pedofil kan gifte seg i kirken. Bare ikke en homofil. Du trenger ikke engang tro på Gud i dag for å gifte deg i kirken. Men er du homofil og tror på Gud får du ikke lov. Mange steder får man ikke engang lov til å være med i menighetsarbeid. Jeg har snakket med flere som er mobbet ut.

Jeg er ikke en homoaktivist har jeg sagt mange ganger. Jeg er en menneskeaktivist. Jeg vil at mennesker skal ha like rettigheter og få bli verdsatt og respektert for det de er. Fokuset bør ligge et helt annet sted enn hva du gjør under dynen om natta - eller over dynen for den del. Fokuset bør ligge på om du gjør gode ting for dine medmennesker og om du er med på å gjøre bra ting for dine omgivelser. Da må ulikhetene verdsettes og alle bli like mye verdt enten man er kristen, muslim, jøde, svart, homo eller hetero.

Dette jeg skriver kan du aldri kalle prektighet eller mannsjåvinistisk. Vi må slutte å slå hverandre ihel med sannheter. Ingen mennesker sitter med sannheter. Respekt krever respekt tilbake. Jeg er ikke et umenneske. Jeg kunne aldri klart å kalle noen andres liv for avskyelig. Så ren er jeg ikke selv at jeg kan dømme andre på den måten.

Dette er min siste kommentar om dette til deg Trude. Det er for feige lag til å fortsette diskusjonen. Jeg aner ikke hvem du er. Du dukket bare opp og kallte meg prektig og mannsjåvinist i går. Jeg aner ikke hva du er. Jeg blir lei meg for at du dømmer meg uten å kjenne meg. Min blogg er tanker jeg har. Ikke sannheter. Det skriver jeg mange steder. Mennesket Kjellemann sitter her - hvis du kjenner meg personlig så er det greit. Men slik du presenterer deg har jeg aldri før utvekslet noen ord med deg hverken privat eller på min blogg eller her.
Jeg tåler kritikk. Men noen ganger oppleves kritikk urettferdig - slik gjorde kritikken denne gang.

Anonym sa...

Du høres ut som et hakk i en vel spilt CD, Kjellemann. I det siste innlegget ditt gjentar, og gjentar og gjentar du deg selv. De er de samme argumentene igjen, og igjen og igjen. Faktisk har du sagt det du sier i ditt innlegg, minst en gang før bare på denne tråden her. Du tåler kritikk - sier du, men saken er vel egentlig, at du ikke gjør det, men har stor trang til å forsvare deg selv. Og samtidig fortelle om hvor fæle andre er.

Det er kvinnesynet ditt jeg er interssert i, og synet ditt på porno. Ikke alt det andre du skriver om. Du maler hele tiden på disse skrekkhistoriene dine om hvor utrolig fælt de homofile har det. Det er jammen mange andre grupper i Norge som har det vanskelig også. Men i mangel på virkelige argumenter, maler du på den gamle leksa, som jeg nå har lest så mange ganger fra deg - både på denne og din egen blogg.

Og det er sørgelig at du ikke har evne til å se hva porno egentlig er, men gjentar de gamle, slitte argumentene dine om sladreblader, sjokoladesalg etc. Ser du virkelig ikke forskjellen, eller er ditt syn på porno virkelig så forkvaklet som du gir uttrykk for. Er det kanskje slik å forstå at du egentlig synes det er ok.

Jeg kjenner deg ikke, sier du. Det er sant. Du føler at jeg behandler deg urettferdig. Javel. Men har du tenkt på det, Kjellemann, at du selv omtaler andre på en svært ufordelaktig måte, selv om du ikke kjenner dem? Men neida, du ser ikke det selv. Eller kanskje du ikke vil se det. Kanskje er det prektigheten din som slører blikket ditt?

Anonym sa...

Vel les igjennom det du selv har skrevet. Du gjentar deg selv ganske ofte selv. Det gjør Hansen også. Homofili er avskyelig.

Du forsvarer kvinner. Jeg forsvarer homofile.

Jeg må visst gjenta inntil du forstår. Jeg har ikke skrevet noe sted at porno er ok.

Det aner meg forresten hvem du er. Det er greit. Da har vi vært uenige før. Hvorfor tør du ikke skrive hvem du er?

Anonym sa...

Hakk i plata. Jeg registrerer at du ikke har et eneste argument. Kun anklager og gjentagelser. Jeg må jo gjenta fordi du hele tiden terper på det samme.

Roy-Olav sa...

Ja, ja... mykje rart på desse bloggane ;-)

Anonym sa...

hva med å stikke fingeren i jorda? jeg oppfater ikke at kjellemann er for porno, men at han solgte det i kiosken sin. Det er selvfølgelig ikke optimalt, det er rett og slett kritikkverdig. at trude av dette trekker konklusjonen at Kjellemann er en mannssjåvinist finner jeg merkverdig og lite begrunnet.

Jeg er selv avholds, men har jobba i en butikk som selger øl. Det er også kritikkverdig, men jeg føler ikke det kvalifisere meg til å være for at ungdom drikker seg dritings i helga. Litt nyanser er vi alle tjent med.

i utgangspunktet diskuteres en bok her, en bok jeg ikke har lest. jeg velger derfor å ikke komentere den direkte.

Anonym sa...

Godt at du ser at det er kritikkverdig at Kjellemann solgte porno. Jeg anser ham som en mannssjåvinst nettopp fordi han ikke ser hva porno representerer av et nedverdigende syn på kvinner. Det viser han med all tydelighet ved at han sammenligner salget av denne søppla, med salget av sjokolade. Han tar ikke sjølkritikk, men kommer i forsvar, og han forsvarer seg usedvanlig dårlig. Forsvaret består stort sett i å angripe andre.

Anonym sa...

Det er for øvrig interessant å legge merke til at Kjellemanns voldsomme angrep på Bjørn Olav Hansen på bloggen til Kjellemann, ikke har ført til noen stor oppmerksomhet og støtte. Angrepet har kun fått en enslig respons, fra en unitarprest.

Anonym sa...

Nå må du gi deg "trude"!

Les her hva jeg skrev:
"Jeg tror det finnes ett eller to blader med nakne menn utgitt av Narvesen og så finnes det sikkert 50 med nakne damer."
kommentar:7:51 PM

"Jeg kunne latt vær å selge det og så hadde kundene heller kjøpt det andre steder eller oppsøkt undergrunnen og kjøpt det som verre var."

"Hva pornosalg gjelder så skal dere vite at jeg var den som klarte å få mange av pornoblader innpakket i plast slik at det ikke gikk å bla i dem."

"Jeg er imot at kvinnekjønnet utbrettes og beskrives med de verste ord - mens mannskjønnet skal skjules som om det var noe fryktelig stygt vi har mellom beina."
Kommentar8:41 PM

"Porno forsvinner heller ikke selv om noen gjerne vil det. Det forsvinner iallefall ikke om vi gjør det mindre tilgjengelig. Det er som med hjemmebrenning og smugling. Forbyr vi det så skjer det i det skjulte - og ofte er det verre enn noengang."

"Vi må legge ned alle kiosker i verden hvis vi skal unngå at folk blir skadet av det de får kjøpt der eller at kyniske folk utnytter det folk vil ha."

"Den gangen jeg solgte pornoblader (lovlige) fantes ikke internet. På internet er du bare et tastetrykk unna all verdens porno - og av verste sort. Jeg har til og med mottatt tilbud om barnepornolinker på mail. Du kan ikke bli sinna og opprørt over meg for at det finnes. Hverken du eller jeg kan hindre at dette skjer. Det vi kan jobbe for er å skape mindre forskjeller på folk. Gjøre folk mere likeverdige. "

Hvor er det at jeg skriver nedverdigende om kvinner her??? Hvor er det at jeg forsvarer porno??

Dette handler e g e n t l i g ikke om at jeg solgte porno men at du ønsker å sverte meg. Og du fortsetter å gnage på det om og om igjen - og kritiserer meg for å gjenta meg selv????? Svar på spørsmålene ovenfor - forklar de egentlige grunnene dine - eller stå frem med ditt egentlige navn. Ikke vær så feig! Du bør iallefall ikke komme å kalle andre for prektige før du har forklart deg skikkelig hva det er du egentlig vil frem til. Nok er nok!!

Anonym sa...

Men etter den standaren Trude, kommer stort sett alle mennesker til kort. Jeg ønsker å hjelpe fattige barn i den 3. verden, jeg gir noen bidrag, men hvordan jeg lever mitt liv her i Norge, med matriell lukshus og overflod går jo direkte utover mennesker i den 3. verden. altså mener jeg en ting, men gjør noe annet. Jeg er avholds, men solgte alkohol på den gamle arbeidsplassen min. lista er lang. dette er ikke optimalt, det er ktitikkverdig, men ikke noen grunn til å dømme meg nord og ned. samme prinsipper gjelder for kjellemann og deg, vil jeg annta.

For meg virker det bare som du ønsker å "felle" kjellemann, og kasta deg på den muligheten du fikk. Dette finner jeg kritikkverdig. gjør ikke du?

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Takk for saklig kommentar Undrende. Det pågår en svertekampanje på meg her og på flere kristne blogger. Det får jeg kanskje tåle når det at jeg har tråkket i "beddene" til dem. Men de tråkker også i mitt bedd hver dag og gjør livet mitt vanskelig. Jeg sier mange dumme ting fordi jeg blir sint. Men det får være måte på hva man skal tåle mener jeg. Jeg er et menneske tross alt - det er vi alle.

Jeg er blitt advart mot dette - og nå ser jeg konsekvensene og jeg ser at de som advarte får rett.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Jeg er ikke opptatt av oppmerksomhet Johannes.

kjellemann

Anonym sa...

Så kom sutringa fra Kjellemann. Det ble for mye for deg dette, at du fikk motstand fra det annet kjønn. Tenkte meg det, og da tyr du til fokus på deg selv, og vil fremstille deg slik at folk skal synes synd på deg.

Ingen av disse argumentene dine går til kjernen av det jeg har utfordret deg på. Ennå har du ikke innsett hva porno'en representerer. Du bagatelliserer hva porno'en representerer, og hvilke krefter som står bak.

Det pågår ingen svertekampanje mot deg. Du må ikke tro så mye om deg selv, Kjellemann. Alt er ikke konspiratorisk. Du gir stilt til rette for dine synspunkter. Tåler du ikke det, så skal jeg trekke meg tilbake jeg.

Og ikke kall folk feige fordi om de er anonyme. Undrende er også anonym. Er han feig også?

Anonym sa...

Neida, jeg er ikke ute etter Kjellemann. Jeg stiller ham ansvarlig for hans syn på porno og kvinneundertrykking. Er det så merkelig da?

Anonym sa...

"Motstand fra det annet kjønn..." vell trude, du representerer ikke alle kvinner. jeg selv er også kvinne og har en helt annerledes oppfattning en deg. Kunne du tenke deg å svare meg på mitt forje innlegg. etter den målestokken du framla kommer alle til kort.

for meg virker det ikke som om kjellemann hverken sutrer eller tåler lite

Anonym sa...

"trude" Du klarte ikke svare på spørsmålene mine. Det skulle vel si det meste.

kjellemann

Anonym sa...

Sutrer ikke Kjellemann? Joda, i aller høyeste grad ved at han ikke tåler å bli motsagt, og ved at han apellerer til følelsene hos de som leser. Ble han ikke advart mot dette? Nå skjer det. Stakkers ham. Kjellemann er ingen uskyldighet, selv om han forsøker å presentere seg i det beste lyset. Mannen har synspunkter, og må tåle å bli motsagt.

Ellers er det fint at andre kvinner skriver her.

Anonym sa...

Nå må du gi deg, Kjellemann. Jeg har sagt det flere ganger nå: Du går ikke til kjernen av problematikken. Enten fordi du ikke våger, eller fordi du ikke kan. Jeg ser derfor ingen grunn til å ta for meg forsøkene dine på å unngå å ta opp det som virkelig er pornoens bakside. Det du gjør er å bagatellisere din egen rolle som kremmer. Du har tjent penger på kvinners fornedrelse. Da hjelper det lite at du har fått pakket inn søpla i plast.

Anonym sa...

Trude:
men du tar dette, dette ene argumentet: at kjellemann en gang har jobbet i en kiosk som solgte porno. Du tar det argumentet, blåser det opp og lagger det til grunn for grove annklager. Dette finner jeg kritikkverdig. Dette har jeg prøve å komentere ved flere annledninger, men du bare komenterer det du finner fordelaktig for deg. Jeg ser dette som svært problematisk for en redelig debatt.

Anonym sa...

Trude sa: "Det pågår ingen svertekampanje mot deg. Du må ikke tro så mye om deg selv, Kjellemann."

Du kjenner meg veldig godt du! Virker som du vet det meste om meg som kan si at jeg ikke blir svertet. Jeg finner det merkelig for jeg har aldri diskutert med noen som heter Trude. Dvs at enten bruker du fake navn og ikke tør å fremstå som den du egentlig er eller så er du utrolig feig som ikke har turt å si noe på bloggen min. Du ventet på den rette anledningen og vil fremstille en homo som sexfiksert og kvinnefiendtlig. Det sier også litt om hvor lite du vet om homofile. Jenter er våre beste venner og støttespillere. Jeg har aldri vært kvinnefiendtlig - tvert imot. Jeg forelsker meg bare ikke i dem. Det kan jeg ikke noe for - det er heller ikke en synd. Etter hva jeg har forstått så er det den "homofile praksis" som er så avskyelig.

Jeg blir stadig slettet her så jeg gidder ikke bruke tid på å fylle ut brukernavn o.l

kjellemann

Anonym sa...

Enda en gang så klarer du ikke å gå til kjernen av det vi snakker om, men kommer drassende med at du er homo og at det er synd på deg. Alt dreier deg ikke om at du har denne legningen, Kjellemann.

Du får tro hva du vil om meg, men jeg fant dine synspunkter interessante, og trodde det var tæl nok i deg til at du ville stille opp og virkelig ta avstand fra denne søpla. Men dengang ei. Du hadde virkelig anledningen nå, og særlig etter at denne bloggen fokuserte på den usmakelige boka som Øyan har oversatt.

Men det er klart at hvis jeg blir for brysom for deg, og jeg ødelegger bildet av en som er offer, så skal jeg la være å skrive mer.

Det er altså ok at Undrende er anonym, bare ikke Trude. Kanskje fordi Undrende støtter deg?

Anonym sa...

Hvis du hadde lest godt det undrende skrev om meg så var ikke det bare støttende. Derimot er hun saklig. Det er ikke du. Kanskje ikke jeg heller. Det er ikke synd på meg fordi jeg er homo. Jeg er stolt homo og har mange rundt meg som er glade i meg for det jeg er - ikke HVA jeg er. Jeg er heldig jeg! Det betyr ikke at jeg er så egoistisk at jeg tenker at fordi jeg har det bra så har alle andre det bra også. Jeg vil hjelpe de som ikke har det så bra som meg - og for meg er det naturlig å hjelpe de likesinnede.
Du kaller det prektighet - det er greit. Jeg tenker ikke å endre meg fordi du mener at jeg er prektig. Jeg får mange henvendelser både på telefon, mail og på blogg som sier at det jeg gjør er bra. Ja, det koster meg mye, men det kan jeg ikke si for da er jeg sutrete.. Men jeg gjør det selv om du synes jeg sutrer. Det er ikke deg jeg skal hjelpe eller forsvare eller forklare. Det er ikke ditt liv som blir kallt avskyelig.
Jeg er imot all undertrykkelse av mennesker. Alle mennesker bør være like mye verdt. Jeg er for likestilling - selvfølgelig. Men du kjenner meg jo så godt og vet så mye om meg så jeg trenger vel ikke forklare nærmere hva jeg støtter og hva jeg ikke støtter.

kjellemann

Trygve Høiseth sa...

Dette er et spekulativ og pinlig blogginnlegg, i den vante tradisjonen fra ytterliggående kristne. Målet er å stemple og karakterisere homofile generelt ut fra alt man kan gripe tak i - uansett hvor lite, ubetydelig og ulogisk.

Dette er en bok utgitt på forlaget Damm. Den er hverken skrevet eller godkjent av Øyen, men tilrettelagt. Hva Øyen mener, skriver og sier i sin fritid er forøvrig uvesentlig for rettighetene til landets mange tusen homofile.

Heterofile både skriver, oversetter og leser sexbøker i hopetall, uten at alle heterofile må stå til ansvar for det heterofile ekteskapet. Vi homofile må alltid stå kollektivt til ansvar.

Kommentarer over som "med all tydelighet hva de homofiles organisasjoner er ute etter" er så grunnleggende pinlige, fordummende at det er vankelig å forstå at et voksent menenske kan skrive det uten å bli ille berørt.

Skam!

Anonym sa...

Jeg må nok bare innse at med Kjellemann enten ikke vil, eller har evne, til å snakke om det som er sakens kjerne. Ikke med et eneste ord klarer han å se fornedrelsen og det kvinnefiendtlige i bruken av porno. Kanskje har det sammenheng med at han er mann og homo? Vi ender bare opp med hans selvforsvar, og hans selvforherligelse. Nå også i hans siste innlegg. Alle disse henvendelsene han får, fokuset på hva det koster ham å kjempe for sine likesinnede, rausheten han oppviser i forhold til at han vil at alle skal ha det bra. Den stadige påpekingen at det er noe konspiratorisk på gang - mot ham. Det utilslørte hatet han bærer på, selv om han presiserer at han egentlig er en veldig snill og jovial gudbrandsdøl.

Sak kan man altså ikke diskutere med Kjellemann. Ikke uten at Kjellemann selv kommer i fokus. Kanskje er det han er ute etter. Jeg vet ikke.

Dette vil sikkert oppfattes som uredelig, usakelig og et direkte angrep på ham. Sikkert fordi han er homo.

Bjørn Olav sa...

Det spekulative og det pinlige handler vel egentlig om Jon Reidar Øyan, som har tilrettelagt denne boken for norsk, "Trygve". Hvorfor har han tilrettelagt en bok som forskjønner tilfeldig sex, orgier, sex med unge gutter, tilfredstillelse av begjær etc? Lederen for landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring, har fått spørsmål om sitt engasjement i dette, men vil ikke si verken det ene eller det andre. Så jeg spør: er bokens innhold representativt for norsk homobevegelse? Er det dette dere mener når dere kjemper for "lesbisk og homofil frigjøring"?

Lederen for Åpen kirkegruppe står nå frem og sier det er beklagelig at en slik bok utgis. Det er tydelig at det ikke er alle innen norsk homobevegelse som synes det. Er ikke det skammelig?

Trygve Høiseth sa...

Bjørn Olav. hvordan kan du, en voksen mann, spørre om det?

Kirkens menn står for utallige sexovergrep, og kirkelige ledere blir stadig tatt med buksene nede. Representerer det dere kristne? Viser det hva Kirken står for?

Jon reidar Øyan er leder for en organisasjon med 1800 medlemmer. Han er ikke den felles hjerne og vilje til landets tusenvis av homofile.

Jeg forstår godt hva du ønsker å oppnå. Du vil koble homofili opp mot sex, noe skittent og uverdig. Du vil gjøre oss kollektivt ansvarlig for noe som du opplever uforenelig med ekteskap som institusjon. Men det noe så tarvelig og ukristent over måten du gjør det på. Du skyr tydligvis ingen midler.

Heterofile, kristne, homofile, kvinner og menn: vi er alle forskjellige, men det som skiller oss er mer uvesentlig enn det som forener oss. Jeg skulle ønske du en dag våkner og ser det.

Bjørn Olav sa...

Interessant at du går til angrep, istedenfor å drøfte utgivelsen av denne boken. Det sier vel igrunnen sitt. For lederen av Åpen kirkegruppe er det problematisk og beklagelig at denne boken utgis, men ikke for deg?

Øyan er ingen hvem som helst. Han er en av premissleverandørene til den nye "ekteskaps"-loven. Han er også lederen for den homofile bevegelsen i Norge, og han er den som tilrettelegger en bok som fremhever "fordelene" med flere partnere samtidig, orgier, sex med unge gutter.

Det må være lov å spørre om hvorfor en så profilert person anser det som viktig at nettopp denne boka kommer på norsk. På den ene siden er det viktig for den homofile bevegelsen å kunne gifte seg, og sågar få kirkens velsignelse for noe Bibelen ser på synd, fordi man er opptatt av trygge, monogame rammer. På den andre siden promoterer bevegelsens leder en bok som lovpriser promiskuitet - eller for å bruke et godt norsk ord - tøyelsesløst seksualliv. Det sier vel i grunnen også sitt.

Ellers er det interessant å merke seg hvordan du definerer hva som er kristent.

Trygve Høiseth sa...

Jeg går ikke til angrep, jeg sier jeg er overrasket over hvordan du, en voksen og utdannet person, kan lage koblinger til hva en person gjør og resten av norges tusenvis av homofile som du vitterlig gjør.

"Det sier litt om hvilke krefter som står bak for å ødelegge det kristne synet på ekteskapet, og hva vi kan forvente oss i årene fremover. Øyan har, ved å tilrettelegge denne boken på norsk, vist hva enkelte homofile egentlig står for." skriver du.

Det er logisk sett ikke noe forskjell på det, og å stille spørsmålstegn ved samtlige kristne når en kristen leder begår sexovergrep. Det er ulogisk og det er - nettopp - pinlig.

Øyan er leder for en organisasjon som fremmer felles ekteskapslov. At han tilrettelegger (ikke skriver eller oversetter) en bok som fremmer sex, er uvesentlig for ekteskapsloven betydning for homofile. Den relevansen er det bare kampklare kristne som ser - nettopp med den agenda du har.

Jeg vil ikke mene noe om hverken Øyan eller boka, fordi det er uvesentlig for homofiles rettigheter. Dette er ikke en konkurranse om hvilke grupperinger som begår mest "umoral". Du vet like godt som meg at heterofile skriver og leser sexbøker, porno, begår overgrep, utroskap, skiller seg og diverse annet, uten at det betyr at ekteskapet som intitusjon skal frataes dem.

At leder i åpen kirkegruppe tar avstand fra boka, viser jo bare mangfoldet av meninger om dette blant homofile. Som han sier til VL: – Det er noe som fort blir brukt for alt det er verdt av motstandere av homofilt samliv.

Mange homofile lever i stabile, monogame parforhold. selv har jeg bodd med min samboer i 12 år, og vi vil gjerne gifte oss.Det er mange av oss. Jeg blir støtt når du og andre degraderer min kjærlighet, mitt liv ved å nekte oss rettigheter du tar for gitt.

Bjørn Olav sa...

Det er interessant at du ikke vil mene noe om denne boka, "Trygve". Hvorfor ikke egentlig? Dette er altså en bok som står for et tøyelsesløst sexliv. Og som synes det er ok at eldre menn har sex med yngre gutter for å få tilfredstilt sitt begjær.

Interessant er det at du understreker at Øyan har tilrettelagt denne boka. Jeg synes nesten det må være enda verre jeg da. Dermed har han - i rett betydning - lagt forholdene til rette for at folk skal nettopp leve ut sine lyster.

Og - selvsagt er det slik at hetrofile bedriver umoral, - jeg forsvarer ikke det, heller tvert imot. Og når kristne begår umoral, så er det nettopp det - synd, som må bekjennes og som man må vende om fra. Omvendelsen er nødvendigvis ikke noen enkelt vei å gå. Det kan kreve oppgjør, og det vil kreve at man går forsakelsens vei. Det er ikke slik at man kan synde, be om tilgivelse og så synde igjen. Det er den billige nåden - som ikke fører til himmelen.

Som kristen kan jeg ikke gå inn for noe som Bibelen omtaler som synd. Bibelen er totalt avvisende til homoseksuelle handlinger. Dermed kan jeg ikke - om jeg skal leve etter den tro som en gang for alle er blitt overgitt - endre på Guds ord, slik at jeg skulle kunne akseptere at homofile eller lesbiske skal kunne få gifte seg. At du opprøres over dette, kan jeg forstå, men det er altså ikke en menneskerett å få del i Guds velsignelse.

Anonym sa...

Trude; sakens kjerne her var boken som Øyan har tilrettelagt. Pornokommentaren var en liten bisetning. Jeg trenger ikke stå til rette for et menneske jeg ikke aner hvem er. Dessuten har jeg forklart deg det jeg kan forklare. At dette ikke er nok kan jeg ikke få gjort noe med. Svertingen din gjør meg lei meg - men du er ikke en person som jeg vil bry meg særlig om. Synes det er flott at du kjemper for kvinnekampen. Ikke bare på "pornosiden" det har skjedd urett der. Ellers anser jeg meg for ferdig med den diskusjonen.

kjellemann

Anonym sa...

Jeg synes at innleggenne til Trude begynner å bli usaklige od de inneholder også tydelige personangrep på kjellemann. Jeg oppfordrer Bjørn Olav til å gripe inn med sine retningslinje for bloggen og kanskje gi trude en liten advarsel?

Bjørn Olav sa...

Jeg synes både Trude og Kjellemann har gått over streken i sine karakteristikker, og setter herved strek for ordskiftet mellom dem. De får fortsette samtalen et annet sted.

Anonym sa...

Vel, jeg ventet jo ikke at du skulle si noe annet Hansen.

Jeg har mine mistanker om hvem "Trude" er og jeg har også mottatt tips i dag. Mistenkelig at "hun" dukker opp så plutselig her på bloggen og kjenner meg så "godt".

Folk må gjerne skrive hva de mener på bloggen min. Der vil heller ingen meninger bli slettet.

Kjellemann

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Innlegget er strøket. Denne bloggen driver ikke reklame for andre blogger, med mindre de er tatt opp på redaksjonell plass.

Anonym sa...

Hansen: Jeg skal be deg ydmykt om unnskyldning fordi jeg har uttalte på Martins side - hvor han tok opp uttalelsene fra "Trude" her - at jeg ikke så bort ifra at "Trude" kunne være deg. Jeg fikk et tips om at det kunne være du som ga deg ut for å være henne og jeg tok for raske slutninger. Dette beklager jeg sterkt og håper du tilgir meg uttalelsen. Rett skal være rett og her begikk jeg et overtramp. Jeg har også bedt om unnskyldning under innlegget inne hos Martin side.

Jeg mistenker sterkt og har god grunn til å tro at "Trude" er en annen enn det hun ga seg ut for her. Jeg tror ikke lenger at det er deg - og en hevn fra deg. Jeg er veldig lei meg for at jeg trakk så raske slutninger. Unnskyld så meget. Håper du kan tilgi meg i akkurat dette.

Bjørn Olav sa...

Tusen takk, Kjellmann fordi du er så redelig at du ryddet opp i dette. Det kreves mot å gjøre slikt som du gjør her. Slikt står det dyp respekt av, og du har både min respekt og min hele og fulle tilgivelse.

Du og jeg ser ulikt på mangt og mye, og vi er tydelige begge to på vårt ståsted. Når jeg nå inviterer deg til å kunne møtes, er det ikke med noen skjult agenda om "å omvende deg", men faktisk fordi jeg ville ha synes det hadde vært trivelig. Du er nå en gang gudbrandsdøl og har til og med bodd på Gjøvik! Det hører med til sjeldenhetene at jeg er i Skien, men om du en gang skal til Oslo, spanderer jeg gjerne en kopp tea. Det er forholdsvis lett for meg å komme meg dit.

Fortsetter gjerne en samtale med deg også på bloggen, selv om vårt utgangspunkt og våre standpunkter er vidt forskjellige.

Det har gjort inntrykk på meg å lese din livshistorie.

Anonym sa...

Jeg utelukker ikke at vi kan møtes en gang. Jeg skulle ønske at homofile og våre "motstandere" hadde hatt flere anledninger til å møtes - annet enn gjennom tv-debatter og blogging. Tror veldig mange misforståelser (begge veier) nettopp skjer fordi det er mye uvitenhet. Kanksje jeg tar initiativ til dette her i Grenland...

Jeg takker iallefall for at du godtar min unnskyldning i denne saken.

Anonym sa...

I bibelen står det utrykkelig og så tydelig at det er umulig å fortolke at homofili er en styggedom, en synd som skal straffes med døden. Da er det for meg ubegripelig at prester velsigner homosexuelt ekteskap.Hm. jeg fikk ikke til å skrive bra. Bare slik - Fy Fan hvilken galskap. og jeg kommer aldri til å gå i en kirke mer

Anonym sa...

Jeg elsker unge gutter! Det er ikke du som skal fortelle meg hvem jeg skal elske? Nei!!Du kan stikke bibelen og dine fordomer opp i ræva der de hører hjemme.