søndag, juli 26, 2009

Baptistmenighet i Texas har grunnlagt 40 menigheter de siste årene



I 2003 foretok Tim Ahlen (til venstre på bildet), pastor for baptistmenigheten Forest Meadow Church i Dallas, Texas en reise utenlands som skulle forandre hans liv fullstendig. Han ville med egne øyne se hva Gud gjorde ute på misjonsmarken. Jo mer pastor Ahlen og hans reisefølge så av Guds nådes gjerninger, jo mer ønsket de å se at Han gjorde det samme i USA.

"Vi så på hverandre og sa: Dette skjer ikke i USA", forteller pastor Ahlen. Så bestemte han seg og resten av reisefølget at de ville finne finne ut om det var noe de kunne gjøre med det.

Når pastor Ahlen kom hjem til USA kjente han at Gud hadde vekket en iver i ham etter å se folkegrupper bli nådd med evangeliet. Området runt menigheten han var pastor for var i stor endring. Mange hvite flyttet ut, og samfunnet ble mer og mer fargerikt. Tim Ahlen begynte å be om hvordan menigheten kunne nå ut til disse nye innbyggerne. Sakte men sikkert begynte mennesker å komme til tro. Til å begynne med 30 stykker.

I dag har menigheten hans vokst til 38 forsamlinger som tilsammen når 6.500 mennesker hver eneste uke med forkynnelsen av Guds ord. Disse forsamlingene når spansktalende mexicanere og immigranter fra Sør- og Mellom-Amerika. En av forsamlingene består av afrikanere fra Zambia, en annen fra Sudan. Men det er ikke bare i USA at menigheten driver kirkeplantingsarbeid. For kort tid tilbake plantet menigheten i Forest Meadow en menighet i Sudan og en annen i Guatemala. Menigheten i Forest Meadow er en del av Sørstatsbaptistene.

Pastor Tim Ahlen innrømmer at det er hardt arbeid. Men arbeidet bærer rik frukt.

Billedtekst: Pastor Tim Ahlen sammen med en av sine samarbeidspastorer Edwin Makola, som har ansvaret for menighetens arbeid for å nå sudanesere med evangeliet.

Ingen kommentarer: