mandag, juli 13, 2009

Thailand - et unådd land med unådde folkeslag



Thailand er et av de landene nordmenn reiser til når de skal ha ferie. Og det er det ikke vanskelig å forstå. Med sitt milde klima og sin blendvakre natur, og med grenser til både Laos, Kambodsja, Siambukten i øst, Malaysia i sør og Andamanhavet og Burma har Thailand litt av hvert å by på for turisten.

I dag fikk jeg et blad i posten som gir et litt annet perspektiv. Det er tidskriftet til Overseas Missionary Fellowship (tidl. China Inland Mission), "East Asia's billions".

I en artikkel om nettopp Thailand kan vi lese at 95 prosent av befolkningen er buddhister. 300.000 er evangeliske kristne, hvilket utgjør ca 0,5 prosent av befolkningen. Befolkningen i Thailand hører dermed med til de minst nådde folkeslagene i verden.

Nå har det riktignok vært en gledelig utvikling de siste årene. 1000 nye evangeliske menigheter er er plantet siden år 2000.

Men de thailandske menighetene er små. 30-50 medlemmer er det vanlige.

Og hør nå! 6000 distrikter i Thailand har ingen menighet i det hele tatt, og 100.000 landsbyer er helt uten kristne vitner. Mens Bangkok alene har 687 buddhist-templer. De fleste thailandske hjem har et åndehus foran huset hvor de bor, for å holde onde ånder borte fra deres hjem.

Reiser du til Thailand i år? Kanskje det er en gylden anledning til å vitne for noen om Jesus? Kanskje en anledning til å be på stedet? Ta med deg Nytestamenter og kristen litteratur! Gi det bort!

Vi som ikke skal reise, kanskje vi skulle sette Thailand på bønnelista vår?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hvorfor kan ikke Thailand få lov til å være et buddhistisk land? Hva er galt med det?

Anonym sa...

Enig. Buddhister er stort sett hyggeligere, fredeligere og mer tollerante mennesker enn kristne.