torsdag, juli 09, 2009

Ukrainske baptister har startet arbeid blant AIDS syke barn



Ukrainske baptister i Chernigiv regionen har startet opp et nytt arbeid for å hjelpe HIV positive. Over 460.000 er smittet av HIV i Ukraina. Mørketallene er sansynligvis mye høyere. I Chernigiv regionen er det registrert 1.586 personer med HIV, men sansynligvis er tallet 10 ganger høyere.

Våre ukrainske trossøken er aktive i evangeliseringsarbeidet, og møter nå stadig flere som er smittet av HIV og som har utviklet AIDS. En nød har vokst fram når det gjelder å nå dem med evangeliet, og samtidig kunne være til praktisk hjelp.

Et ord som er blitt spesielt levende for dem i denne sammenhengen er Ord 24,11: "Utfri dem som føres mot døden, hold igjen dem som stabber avgårde for å drepes." Jesus sa jo også: "De friske trenger ikke lege, bare de syke." (Matt 9,12)

Baptistene i Chergigiv regionen har henvendt seg til dagsenterne for AIDS syke, og har invitert AIDS syke barn til en spesiell samling om morgenen. Dette har ført til at barna har fått nye venner, de leker sammen med andre friske barn, og får hjelp til å skaffe nødvendig medisiner og annet de trenger. Mange av disse barna er foreldreløse. Nå får de omsorg og praktisk hjelp i en meget vanskelig livssituasjon. Det er samlet inn leker, sko og klær da dette var stor mangelvare. Omsorgen baptistene viser overfor de svakeste blant de svakeste blir nå lagt merke til av ukrainske myndigheter.

Bildet viser ukrainske baptister i en helt annen sammenheng, da vi av hensyn til de AIDS syke barna ikke viser bilder av dem. På bildet ser vi to eldre baptister får blomster som takk for lang og tro tjeneste i lokalmenigheten sin.

Ingen kommentarer: