torsdag, juli 30, 2009

Slik logrer deler av media for homolobbyen





Det er interessant å se hvordan homolobbyen arbeider. I 2003 skrev Sigrun Saur Stiklestad (bildet) en hovedoppgave hvor hun intervjuer ni ungdommer med mødre som hadde flyttet fra mannen sin og nå levde sammmen med med kvinne.

Media, som ofte har en tendens til å være mikrofonstativ for homofile interesseorganisasjoner, kastet seg over Saur Stiklestads oppgave og viet den stor oppmerksomhet.

Nå skal visstnok den samme Saur Stiklestad jobbe med en doktoravhandling om samme tema. Interessant nok uttalte hun for et par år siden at barn som vokser opp i homofile familier, er "et gjennomforsket tema". Denne påstanden, som er fullstendig uholbar, blir brukt som et argument både av Barneombudet og av departementet i forarbeidene til den kjønnsnøytrale "ekteskaps"-loven.

Det som forties er det faktum at Sigrun Saur Stiklestad selv er lesbisk aktivist og at hun var leder for Landsforeningen for Lesbisk- og Homofil frigjøring i Trøndelag i 2005.

Det som det heller ikke sies noe om er at lesbiske partnersap inngått mellom 1993 og 2005 gikk i oppløsning tre ganger så ofte som ekteskap, også når de hadde barn.

Slik arbeides homolobbyen.

3 kommentarer:

leins sa...

Enten er folk domme som biter på alle slags forskningsdata,
eller elsker de løgnen framfor sannheten.

Jeg tror det siste gjennomsyrer samfunnet, i media, mye mer enn en er klar over.

Men det er sannheten som setter en fri, bl.a. fra alt tull og useriøst som samfunnsdebatten er full av.

"Hva er sannhet"? spurte Pilatus for snart totusen år siden.
Sannheten er en person:

Jesus Kristus, verdens frelser!

Det blir nok mange framover, som får fart på håndvasken.

Men da kan der være for sent!

Bjørn Olav sa...

Det sier vel en del at svært mange journalister i Norge stemmer rødt ved valg. Det er noe å tenke på, når vi ser hvilke nyhetssaker som velges ut for oss i TV, radio og aviser.

leins sa...

Ja, det er en trist samfunnsutvikling.

En trenger å be mye foran høstens valg!