onsdag, juli 15, 2009

Å være medlem av en hemmelig orden er uforenlig med sann kristen tro



Svenske Dagen skriver i et oppslag i dag at en svensk nynazist har vært medlem av Tempelridderordenen. Det som burde være langt mer oppsiktsvekkende er at kristne er medlem av denne hemmelige orden.

For i større grad enn Frimurerne hevder Tempelridderordenen at den bygger på kristen etikk. Alle som blir medlemmer må også avlegge avholdsløfte.

Men for en som bekjenner Jesus som sin Frelser og Herre er det fullstendig uforenlig å være medlem av en hemmelig organisasjon, som f.eks Tempelridderordenen eller Frimurerne. Av minst to opplagte årsaker:

1. Man avlegger løfte om å være lojal først og fremst mot ordenen, ikke mot Kristus. Alt som sies og gjøres kan ikke komme frem i lyset. En kristen kan ikke leve med en dobbelt agenda på denne måten. En kristen er først og fremst lojal mot Jesus og mot Guds Ord. En edavleggelse strider også i mot Guds ord. Jesus sier at vi ikke kan sverge og avlegge noen ed.

"Igjen har dere hørt at det er sagt til de gamle: Du skal ikke sverge falskt, men du skal holde din eder for Herren. Men Jeg sier dere: Sverg ikke i det hele tatt, verken ved himmelen, for den er Guds trone, eller ved jorden, for den er Hans fotskammel. Heller ikke ved Jerusalem, for den er den store Konges stad. Du skal heller ikke sverge ved ditt hode, for du kan ikke gjøre ett hår hvitt eller svart. Men la deres "ja" være "ja" og deres "nei" være "nei". For det som er mer enn dette, ER AV DET ONDE." (Matt 5,33-37)

2. For det andre: Tempelridderordenen, som Frimurerordenen, har bygget på okkulte riter, og begir man seg inn på dette, får man med onde åndsfyrster å gjøre. Her er Guds ord krystallklart:

"Dra ikke i fremmed åk med vantro! For hvilket fellesskap har rettferdighet med lovløshet? Og hvilket samfunn har lyset med mørket? Og hvilken samklang er det mellom Kristus og Belial? Eller hvilken delaktighet har en troende med en ikke-troende? Og hvilken enighet er det mellom Guds tempel og avguder? For dere er den levende Guds tempel. Som Gud har sagt: Jeg vil bo hos dem og vandre iblant dem. Jeg vil være deres Gud, og de skal være Mitt folk. Derfor: Kom ut av dem og vær atskilt, sier Herren. Rør ikke det som er urent, så skal jeg ta imot dere. Og Jeg vil være Far for dere, og dere skal være Mine sønner og døtre, sier Herren, Den Allmektige." (2.Kor 6,14-18)

Hva er så Tempelridderordenen? Det er interessant at Frimurerordenen gir følgende informasjon:

"Tempel Ridder Ordenen ble stiftet i USA i 1845 som et utspring av den landsomfattende Washington-bevegelsen, som var en spontan og omseggripende sosial "vekkelse" mot den omsetning og bruk av rusmidler, i første rekke alkohol, som truet store deler av datidens amerikanske samfunn med oppløsning og ødeleggelse. Stiftere av ordenen var 45 frimurere, som fant det formålstjenlig å velge logemodellen i arbeidet med å bringe bevegelsen inn i faste organisatoriske former.

Ordenen har alltid siden beholdt sitt frimureriske preg, og arbeider innenfor et gradsystem av noenlunde samme modell som våre frimurerordener. Under påvirkning av det svenske frimurersystem er den knyttet til de kristne grunnverdier, noe som spesielt kommer til uttrykk i høygradene. Medlemmene avlegger løfte om bl.a. en rusfri livsstil under eget ansvar. Mange Tempelridder-brødre er også medlemmer av Frimurerordenen. De to ordener er langt på vei like i stil og arbeidsmåte.

Ordenen hadde tidligere utbredelse i mange land, ikke minst i Storbritannia. Til Sverige kom den fra USA i 1887, og til Norge i 1922. Den arbeider nå bare i Norden, hvor den finnes i samtlige nordiske land, og er organisert under et Høyeste Tempel, med en Høyeste Stor Mester, som fører jurisdiksjon over tre Stor Templer; Sverige og Finland, Danmark og Norge og Island. Hvert av disse har sin Stor Mester. Norsk Stor Mester er Jens Døvik, som også er frimurer. Antall norske Templer (som tilsvarer loger) er 26."

Det er altså mulig å være både Frimurer og Tempelridder, men begge deler bygger på samme okkulte grunnlag. Det er intet mindre enn tragisk når norske biskoper, prester og til og med frikirkelige pastorer blir medlem av disse organisasjonene. Særlig med tanke på hva disse drar med seg av okkult påvirkning i eget liv inn i sine forsamlinger.

Les her hva Dagen skriver:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=173820

67 kommentarer:

Anonym sa...

Mener du man ikke bør samarbeide med prester/pastorer, som er medlem av en hemmelig orden?

Bjørn Olav sa...

Jeg kan ikke se at et samarbeide er mulig. Dette strider klart og tydelig imot Guds ord.

Anonym sa...

Hei!
Hvis du plasserer bildene på midten, unngår du at teksten ligger sånn inneklemt på siden (slik det ser ut på min skjerm nå....)

Bjørn Olav sa...

Tror du ikke det kan ha noe med det dataprogrammet du bruker? Det ser ikke slik ut på noen av de maskinene jeg har sammenlignet med.

Anonym sa...

Det er fint du skriver om dette. Ikke mange våger det.

Anonym sa...

Finns absolut inget motstridigt att vara med i en hemlig orden och att vara kristen. Jag är själv kristen och frimurare. Det är ett krav att bekänna sig till kristen tro om man önskar bli medlem i frimurarna. Annars får man gå med i Rotary eller dylika suspekta sällskap.

Du har helt missuppfattat vad ordenssällskap handlar om. Därmed har du också gått miste om den fantastiska dimension som frimureriet ger.

/Andi

Bjørn Olav sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bjørn Olav sa...

Andi

Nå er det en viss forskjell på det å bekjenne seg til kristen tro, og det å bekjenne kristen tro.

Har man Jesus som Herre, så kan man ikke ha andre herrer. Og Frimurerlogen er noe man skal ha full lojalitet til. Har ikke du allerede avlagt en ed?

Hvordan finner du en edsavleggelse innen Frimurerlogen forenlig med det faktum, at Jesus sier at vi ikke skal avlegge ed?

Anonym sa...

Björn Olav,
"Nå er det en viss forskjell på det å bekjenne seg til kristen tro, og det å bekjenne kristen tro".
Kanske att jag uttryckte mig otydligt men jag gör inte denna distinktion.

Men jag märker att du inte är insatt i frimureriet. Jag har ingen annan Herre än Herren.

När det gäller lojalitet så har jag lojalitet gentemot min arbetsgivare, min hustru och mina barn. Om jag varit fotbollspelare hade jag haft lojalitet gentemot mitt lag. Det är ingen skillnad när det gäller frimureriet.

Det som är hemligt är hemligt för att man ska lära sig något av de prövningar man går igenom. Precis som i verkliga livet, men i frimureriet blir det som ett skådespel.

Den ed som avläggs är inte konstigare än den ed jag avlägger om jag vittnar i en domstol. Eller den ed jag avlägger när jag ingår äktenskap med min hustru inför Gud. Det är oerhört mycket symbolik inom frimureriet som endast kan förstås om man blir upptagen som medlem.

Jag är medveten om att det finns en hel del fördomar om frimureriet men detta beror helt och hållet på okunskap. Kunskapen kan ju endast fås genom (långvarigt) medlemskap.

Frimureriet ger mig en fantastisk extra dimension till min kristna tro. Samtidigt är jag medveten om att det kanske inte passar alla människor. Men om man är intresserad av teater, symbolik och att "öppna paket vars innehåll inte är känt" så är frimureriet ett utmärkt komplement. Jag lovar!

/ Andi

Anonym sa...

Største hemmligheten dem har er at Gud tar bolig i hjerte som er en stor hemmlighet som ingen andre vet.
Man m være medlem io 20 år for å vite det Bjørn Olav vet om Gud.
Hvis du leser Peters evangelie om byggnings stenene som skal bygges.
Det hellige presteskapet som er murerene så kan du tenke deg til resten
Du Bjørn Olav er en ekte murer som i Peters øyner arbeider på den råe stenen med helligjørelse vær dag.
Frimurere kaller det foredling isteden for helligjørelse av kjødet den upolerte stenen.
Frimureriet var ment til å holde kunnskapen om helligjørelse levende i vesten undre forfølgelsen av dem som søkte Gud i hjertet.
Problemet er at det ikke finnes prester som deg i frimurerordenen som forstår og lever etter helligjørelsens vei.
Så du er i høyeste grad en som hugger på syndens ugjevnheter på stenen som sammen med hjørnestenen selv kristus skal bygge guds rike på jorden.

Broderlig i Kristus ^

Bjørn Olav sa...

Men det er jo en veldig stor forskjell på det å bekjenne seg til kristen tro, og det å bekjenne troen på Jesus.

Det er mange som kaller seg kristne i Sverige og Norge. Årsaken er kulturelle. Man er "kristne" fordi de er døpt som barn, konfirmert, ektevigd i kirken. Det er dette jeg mener med å bekjenne seg til kristen tro.

Men en slik tro er ikke det samme som en frelsende tro. Kristen blir man kun ved å bli født på ny. Jesus sier selv: "Sannelig, sannelig, sier Jeg deg: Den som ikke blir født på ny, kan ikke se Guds rike." (Joh 3,3)

En slik ny fødsel skjer bare ved at man omvender seg fra sine synder, og anerkjenner Jesus som sin eneste Frelser og Herre. Jesus sier nemlig at vi ikke kan tjene to herrer. Ved din edsavleggelse til Frimurerne er din første lojalitet Frimurerne, ikke Jesus.

Nå vet ikke jeg hvilken grad du har, men ved hver ny grad innvies man mer og mer inn i den okkulte mystikken som frimureriet representerer. Mye av dette er knyttet til dødsriter. Hvordan klarer du å forene dette med Jesus.

Det er nok stor forskjell på den lojalitet du har til Frimurerne og til din hustru. Faktum er at flere av de tingene du er med på, kan du ikke fortelle din hustru. Dermed har du hemmeligheter for henne! Din hustru kommer faktisk på andre plass.

Om man er en gjenfødt kristen trenger man ingen "fantastisk extra dimension till min kristna tro." Da holder det med Jesus og menigheten!

Anonym sa...

For å si det sli den opprinelige lærern er theos læren om å bli lik kristus.
Men ingen frimurere tror idag at denne er virkelig men bare fantasi.
Så dem var ment å vokte Jesus lære om Theos som den ytre kirke med tilbedelse av ytre form ikke kunne fatte.
Når Jesus nå kommer å ser at få er dem so har holt fast med theos læren mens mange går den brede vei.
Derfor er du en av dem få som kan bringe oldkirkens lære fra Jesus ut i Norge.
ett stort ansvar hviler på deg når murerene har sviktet sin oppgave å forsvare lyset.
Angående taushet løftet var det for å ungå angivere til kirke og konge under diktatur der den frie mann i kristus ble tatt av dage.
Må Jesus se at noen er trofaste mot theos læren når han kommer.
Broderlig i kristus ^

Anonym sa...

Takk for at du advarer mot de hemmelige ordener. Å være medlem av en slik orden er uforlig med kristen tro. Av de åpenbare årsakene du kommer med. Men det er mange flere. Jeg synes det er betenkelig at mennesker i høye samfunnsposisjoner, som dommere, politimenn, forretningsmenn møter hverandre til spesielle sammenkomster, hvor de er knyttet sammen i loyalitetsbånd. Når forretningsmannen gjør noe ulovlig, har han altså loyalitetsbånd kanskje til stedets politimester! Løses da sakene "under ordet"?

Anonym sa...

"Men det er jo en veldig stor forskjell på det å bekjenne seg til kristen tro, og det å bekjenne troen på Jesus".

Jo, jag håller med dig om att det är stor skillnad på att kalla sig kristen och att vara utövande kristen. Men inom frimureriet så får jag en extra dimension som gör mig....mer upplyst som kristen.

Men jag delar Broder i Kristus uppfattning om att du redan är en frimurare i verkliga livet. Ordenssällskapet ger bara en ytterligare dimension. För mig är det inte livsviktigt att vara medlem i frimurarorden, jag kan lämna orden när och om jag vill. Men det är en felaktig uppfattning att jag skulle ha en större lojalitet gentemot orden än gentemot Herren. Den är inte heller större än vad den är gentemot min familj eller mina medmänniskor heller.

Angående hemligheter och utan att avslöja för mycket; tanken har inte slagit dig att den ed som avläggs är en ed du avlägger till Gud och samtidigt till dig själv om att bli en bättre medmänniska. Och att frimurarorden i själva verket är symbolik för Vår Herre. Det jag är lojal med gentemot mina frimurarbröder är att inte avslöja några ritualer. Varför? Jo, för att inte förstöra frimurarresan för presumtiva bröder. Hur roligt är det att öppna paket vars innehåll jag redan känner?

Jag kan berätta ganska mycket om frimureriet för min fru, även vissa detaljer, däremot vill jag inte berätta för min son eftersom han är en presumtiv frimurarbroder. Om han vill.

Å andra sidan finns det även kvinnligt frimureri och dessa ritualer lär vara snarlika (har jag fått höra men jag vet inte säkert och tänker därför inte dra några egenkomponerade slutsatser om det).

/ Andi

Bjørn Olav sa...

Hvilken grad har du, Andi? Hvor langt har du kommet i systemet?

Det er forøvrig interessant at du bruker ordet "opplyst". Dette er intet kristent ord, men tvert imot noe man kjenner igjen fra andre religioner.

Nå kan vel ikke du svare på det jeg spør om, men seriøst kildemateriell kan fortelle følgende:

Den som skal innvies som Frimurer får bind for øynene, buksebenene brettet opp, et rep legges om halsen og skjorten kneppes opp slik at brystets venstre side blottlegges. Med bind føres han rundt på en vandring av en ordensbor, som står over han i gradene. Han får vite, om han løper framover vil han bli slått, og om han forsøker å løpe bakover, blir han hengt. Han blir rispet med en kniv over hjertet mens han sverger eden.

Den som skal innvies, erkjenner at han befinner seg i mørke. Etter at han har avlagt eden, blir han spurt om hva som er det sterkeste ønsket i hans liv. Han svarer: lys! Den som følger rundt på den første vandringen, sier: 'Jeg har nå kommet til den plassen i vest, hvor vi startet vår vandring sammen. Vår vandring har på losjens gulv beskrevet ytterkonturene på et hjerte, med spissen rettet mot Øst, hvor du engang skal finne sannhet og lys.'

Hvordan får du dette til å bli forenlig med sann kristen tro?

I Hebr 6,4 beskrives den kristne som en som lyset har kommet til. Vi som har mottatt Kristus, har mottatt lyset, og lys har gått opp i våre hjerter. Vi ER lys. fordi vi har FÅTT lys og evig liv i Kristus.

"For dere var en gang mørke, men nå er dere lys i Herren. Vandre som lysets barn." (Ef 5,8)

Om du er en bekjennende kristen og kjenner Bibelen, vet du sikkert at djevelen gjør seg om et en lysets engel?

Jesus er noe langt mer enn symboler. Du trenger ikke symboler om du har originalen! Har du Jesus har du alt du trenger.

Jeg vil advare på det sterkeste mot å inngå pakter med noe som skulle erstatte Jesus.

Du er på farlig grunn!

Anonym sa...

Det är fantastisk vilka fördomar som sprids här. Som jag skrev tidigare så är Rotary en för mig mer suspekt sammanslutning eftersom det handlar om att "klia varandra på ryggen" och är till för att komma långt i karriären. Eller är detta en fördom? Ni ser, det går att ha uppfattningar om det mesta men fördomar sprids när man själv inte har full kunskap om det man talar om.

Jag har 8:e graden av 10 inom Svenska frimurareorden. När det gäller ditt exempel kan jag naturligtvis besvara din fråga men inte i det här forumet. Jag kan inte heller säga om det du skriver är sant eller falskt eftersom jag då avslöjar saker för presumtiva frimurarbröder som kanske råkar läsa detta.

Du får gärna säga att frimurarna ägnar sig åt "vuxendagis" eller "trams". Sådana påståenden kan jag förlika mig med men aldrig att någon påstår att det är oförenligt med kristen tro att vara medlem i en hemlig orden.

Det lyser igenom att du grundar din uppfattning på hörsägen. Det är däremot inte förenligt att vara jude eller muslim och samtidigt medlem i Frimurarorden. Inte i det system som tillämpas i norra Europa (det 10-gradiga systemet).

/ Andi

Bjørn Olav sa...

Jeg visste jo at du ikke kunne bekrefte eller avkrefte mine opplysninger, men faktum er at det jeg skrev bygger på seriøst forskningsmateriale. Du kjenner sikkert til boken:

Dag Sverre Mogstad: Frimureri, som utkom på Universitetsforlaget i Oslo i 1994.

Dette er en av kildene jeg benytter. Mogstads forskningsarbeid er anerkjent i de fleste kretser.

Så jeg sprer nok ingen fordommer. Det er du som har et problem med å forsvare ditt Frimurermedlemskap med å være medlem av en kristen menighet, og ha Jesus som Frelser og Herre.

Jeg har nevnt bruken av ordet "opplyst", som altså ikke er et kristent ord. Så vidt jeg forstår anser dere Kristus for å være "den opplystes Mester". Han er nok noe langt mer enn det! Han er Lyset. Hos Ham er det ikke noen skygge eller mørke. Bare lys.

Hvordan får du dødsymbolikken i Frimurernes ritualer til å stemme med kristen tro?

Frimurerpakten bygger det forbund som kong Salomo sluttet med Hiram, kongen av Tyrus. Det rådet vennskap mellom dem, og de sluttet forbund med hverandre.

Byggingen av Salomos tempel utgjør en del av mystikken rundt frimurerne. Kongen i Tyrus stilte steinhuggere til disposisjon under byggingen. Salomo og Hirams bygningsmenn som var murere hogg de steiner som trengtes for å bygge tempelet.

Men dette forbund, bygget på politikk og handelsavtaler, VAR BEGYNNELSEN PÅ SALOMOS FALL. Salomo ble nemlig AVGUDSDYRKER. Han ble gift med Hirams datter, SOM FIKK HAM TIL Å DYRKE SIDONIERNES gud. Da Salomo inngikk forbund med Hiram, inngik han også et forbund med den åndsfyrste som hadde sin trone i Tyrus. Hvem var det? Det var Satan selv!

Leser vi historien om Salomo og Hiram, vil vi se at Bibelen har mange profetier om kongen i Tyrus, og vi forstår av disse at denne ny var regjert av Satan. Se blant annet Esek 28,16.

Salomos forbund med Hiram var i virkeligheten et forbund med Satan og den ånd som førte til Satans fall fra himmelen.

Dette forbund var et politisk-økonomisk forbund. Det er dette handelsforbind mellom Salomo og Hiram som står som modell for Frimurernes brødreforbund. Interessant nok kalles den høyeste leder for Frimurerne i Sverige: "Salomos stedfortreder", eller V.S.V viseste Salomos vikarius.

Bjørn Olav sa...

Andi

Kan jeg spørre om hvilket kirkesamfunn du tilhører?

Anonym sa...

Björn Olav,
Jag är medlem i Svenska kyrkan men det ställs inga krav på vilket samfund man tillhör inom kristenheten.

Jo, jag känner till boken. Jag har den men har inte läst det som avser högre grader än den jag själv har. En del i boken känner jag igen, en del i boken känner jag inte igen. Så huruvida det är seriöst forskningsmaterial eller inte vill jag inte kommentera. I boken förtäljs inte heller hur dessa symboler och ritualer ska tolkas. För detta krävs ett mer aktivt arbete inom orden.

Egentligen handlar det om personlig utveckling och visst, detta kan man få på annat sätt. Jag måste ju vara rättvis och säga att det säkert finns rötägg bland frimurare, precis som bland kristna i övrigt. Men med den kunskap jag har kan jag inte hålla med dig alls.

Hur förklarar du att de som resonerar som du aldrig, eller möjligtvis ytterst sällan, varit medlemmar medan de som resonerar som jag, inklusive präster, biskopar osv., är medlemmar och vet vad vi pratar om?

/ Andi

Bjørn Olav sa...

Å være biskop eller prest er ingen garanti for å ikke bli forført! Som du sikkert også vet, er medlemskap i hemmelige ordener uforenlig med medlemskap i en rekke evangeliske kirkesamfunn. At så ikke er tilfelle i Den svenske kirken, sier nok mer om den enn noe annet. At evangeliske kirkesamfunn, som utgjør en svært stor andel av kristenheten, er avvisende til dette har jo sine bestemte årsaker. Så vidt jeg vet stiller også Den ortodokse kirke og Den romersk-katolske kirke seg avvisende til slikt medlemskap.

Er det mulig for deg å kommentere noen av problemstillingene jeg har anført, eller vil det avsløre for mye av det som er hemmelig?

Anonym sa...

Nej,
Att vara biskop eller präst är ingen garanti att inte bli förförd. Kanske att det även handlar om vilken inställning man har när man går in i ett ordenssällskap. Om det är med vidsynthet eller trångsynthet. Själv hade jag en hel del fördomar om frimureriet som har kommit helt på skam. Och eftersom det är ett KRAV att bekänna sig till kristen tro (detta är ju inte helt enkelt i dagens sekulariserade samhälle) så har jag svårt att se att man blir förförd. Det ena utesluter inte det andra. Även Hitler ville ju förbjuda frimureriet och han var ju knappast känd för någon större vidsynthet.

Jag ska försöka kommentera en del av dina frågeställningar utan att avslöja för mycket. Jag har också delvis gjort det i mina tidigare svar . Men jag hinner inte just nu, återkommer senare ikväll.

/ Andi

Anonym sa...

Återigen,
har mycket svårt att se det som att vi är "förförda" när 100 frimurare gemensamt ber bordsbön inför brödramåltiden efter logen. Du grundar din uppfattning på fördomar och mycket av det som står i Mogstads bok är humbug, men jag kan inte tala om vad eller vilket.

Jag kan inte heller se något motsägelsefullt i dödssymboliken du nämner. För det kanske inte handlar om döden egentligen utan om något annat.

Salomo är ju enligt Bibeln känd som kanske den visaste i GT. Det är denna egenskap frimurarna tagit fasta på.

Som du märker så är det omöjligt för mig att i detalj besvara dina frågor men jag hävdar ändå med bestämdhet att det är synnerligen förenligt med sann kristen tro att även vara medlem i frimurarna. Någon annan s.k. hemlig orden vill jag inte uttala mig om eftersom jag inte är medlem där.

/ Andi

Bjørn Olav sa...

Det blir jo på mange måter håpløst når du påstår at mye av det som står i Mogstads bok er humbug, samtidig som du ikke kan begrunne dette.

At 100 mennesker ber bordbønn er vel heller ingen forsikring om at disse 100 er gjenfødte kristne? Der er mulig å være enig i den kristne tros innhold, eller bekjenne seg til den, uten å være gjenfødt.

La oss se litt på dette dødsriten i Frimurerlogen:

Når en Frimurer når mestergraden, gjennomføres et rituale hvor han legges i en ark (kiste). Før han legges i kisten, holdes en tale som om det var hans egen begravelse:

"Medbroder! Du skal i dag gjøre din siste vandring i St.Johaannes-losjen. Du bør derfor minnes litt av det som har hendt under tidligere vandringer. Den første vandringen pekte jo på din ankomst til livet, og ved søylen Jakin fant du kunnskap om din opprinnelese. Den andre vandringen gjorde du sammen med brødrene, og den pekte på din inngang til livet og din virksomhet i dette liv, og du fikk ved søylen Boas din kraft og din styrke til å leve rettskaffent. Nå skal du gjøre den siste vandringern, og som du allerede nå kan ane, henspeiler den på avslutningen av livet. At våre tanker ledes hen mot døden og forgjengelighet har du allerede fått erfare i de ord som du ble møtt med her. Nå skal du på denne vandring få anledning til å tenke over dette som livet helt siden tidenes morgen har hatt i beredskap for oss dødelige. Menneske, født av en kvinne .... du er støv, og støv skal du bli igjen."

Under denne siste vandringen lyder musikken dempet og i moll, lik en sørgemarsj. Sammen går man opp den syv trinn høye trappen. Fir et lite øyeblikk fjernes bindet fra øynene, og den som skal innvies blendes av et lys fra øst. Så blir man symbolsk slått av brødrene og lagt i kisten. Mens han ligger i kisten, holdes en tale om at han skal tenke på døden. Han skal tenke på sitt liv og hva som kommer etter døden. Så kommer oppfordringen: 'Slipp aldri håpet om et høyere mål ut av sikte!' Deretter åpnes kisten og han føres fra mørke til lys. På det øverste trappetrinn rekkes seiersprisen til medbroderen. Han blir mester. Da uttales ordene: 'Dødens engel er ikke bare livets ødelegger. Han er også livets engel, din introduksjonsbroder, som leder den ærlige arbeider, den arbeider som har brukt sine jordiske verktøy godt inntil midnatt, og som åpner porten til den himmelske lyse losjen i det evige øst.

De siste ordene vise at det er døden som er introduksjonsbroderen til mestergraden. Døden er en ond makt, en av Kristi fiender. Den skal legges under Hans føtter, etter at døden som er den siste fiende har blitt berøvet all sin makt. Døden kan ikke lede mennesker til lyset.

Bibelen advarer på det sterkeste mot å slutte forbund med døden og med dødsriket. Det er dette Frimurerne gjør.

Anonym sa...

Nej, frimurarna sluter verkligen inte förbund med döden och dödsriket.

Utan att avslöja för mycket; oavsett om det du citerade är sant eller ej så tycker jag inte att det du skriver på något sett är oförenligt med kristen tro. Att döden finns är ju inget som vare sig du eller jag kan förneka.

Men döden är början på något annat. Kristus hade aldrig kunnat uppstå från döden om han inte hade dött för våra synders skull. Men döden besegrades genom det eviga livet för den som tar emot Kristus som sin frälsare.

Återigen kan jag konstatera att du grundar din uppfattning på hörsägen och jag tror inte att vi kommer så mycket längre här mer än att vi kan konstatera våra olika uppfattningar.

/Andi

Bjørn Olav sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bjørn Olav sa...

Nei, for da må du avsløre dine hemmeligheter, og du har jo avlagt ed på at det kan du ikke gjøre. En ed som er helt uforenlig med kristen tro. Jeg synes det er trist at så mange menn blir forført til å tro, at de har å gjøre med en organisasjon bygget på kristen tro. Sannheten er at dere bygger på mørke, og ikke lys.

Det er bare Jesus som kan føre et menneske fra døden til livet. Ikke ritualer bygget på alt annet enn kristen tro.

Hva kommer det av at majoriteten av verdens kristne avviser at det er mulig å være frimurer, og samtidig medlem av en kristen menighet, og dermed mener at frimureri og kristen tro er nettopp - uforenlig?

Anonym sa...

Det är inte på grund av någon ed som jag inte avslöjar något utan för att jag inte vill avslöja innehållet för någon som ämnar vilja bli medlem i frimurarorden.
Du ska veta att de som är faddrar för en blivande frimurare har ett stort ansvar att undersöka att denne verkligen är kristen. I annat fall har de gjort ett dåligt arbete. Det finns de som går in i frimureriet i andra syften men majoriteten är införstådda med kravet på kristen tro. Om inte annat så blir de varse om vikten av detta när de väl tas in i frimurargemenskapen.

/ Andi

Bjørn Olav sa...

Nå kan du jo avsløre hemmelighetene for meg! Jeg er intet potensielt medlem!

Er det virkelig den virkelige årsaken, eller er det det faktum at dere ikke kan snakke om hva som virkelig skjer. Om dere hadde snakket om det som virkelig skjer bak stengte dører, ville det jo for alle og enhver bli avslørt at dette ikke har noe med kristen tro å gjøre.

Det kunne ha vært interessant å få vite hvordan dere undersøker om hvordan et menneske virkelig er kristen?

Hvordan skjer denne undersøkelsen?
Hvilke kriterier skal til for å si om noen "virkelig er kristen"?

Anonym sa...

Jag kan ju inte avslöja något eftersom någon ju kan läsa din blogg :-)

Om man inte är kristen blir det väldigt svårt att kunna förlika sig med det som sker i frimurarlogen. Jag skulle vilja säga stört omöjligt!

Vilken är din definition på en kristen? För mig "räcker" det med att bekänna Kristus som Guds son och min frälsare.

/ Andi

Anonym sa...

Bjørn Olav:

Jeg har ingen sans for losjer bare så det er sagt.

Men jeg synes det kommer mye påstander uten konkrete begrunnelser her.

Videre så er det jo faktisk veldig mye her i livet som vi må holde hemmelig.

Det er ikke slik at enhver kristens liv må være i full åpenhet om alle ting.

Du har jo jobbet som pastor. Da har det vel vært en rekke både strategiske, og mellommenneskelige saker som du har holdt, og vil fortsette å holde i hemmelighet.

Hvis jeg stiller det spørsmål om hva som konkret er diskutert, og sagt F. eks i Nasjonalt Bønneråd er jeg også rimelig sikker på at du ike vil praktisere full åpenhet.

Andre eksempler er helsevesenet, rettsvesenet, etteretningstjenesten etc.

Det finnes i det hele tatt knapt en arbeidsplass, organisasjon el.l. der det ikke må praktiseres hemmelighold til en eller annen grad.


Når det gjelder å avlegge ed er jeg helt enig med deg, men jeg legger merke til at av en eller annen grunn tolker få mennesker dette slik jeg gjør.

Personlig kunne jeg aldri avlagt en ed i en amerikansk rettsak.

Men dette er et standpunkt som har vært rotfestet i min ånd (ja vet det høres overåndelig ut) siden jeg var helt liten.

Jeg har aldri evnet å sverge fordi det jeg aldri har funnet det riktig.

Å sverge ovenfor Gud har jeg ihvertfall aldri gjort.

Bestandig i de tilfeller der dette har vært et tema ovenfor andre, eller ovenfor Gud i bønn har jeg aldri kunnet gå lengre enn å love å gjøre mitt beste.

Denne holdningen har jeg som sagt alltid hatt, og jeg var sikkert 17-18 før jeg lå merke til at det faktisk så konkret i Bibelen.

Men deler du mitt syn om at vi ikke skal sverge hverken ovenfor Gud, eller menneske? Hverken over noe i himmelen, eller på jorden?

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Men du kan sende hemmelighetene til meg på epost! :-) For om begrunnelsen er at man må holde ting hemmelig pga potenstille medlemmer, så kan jeg forsikre deg om at jeg aldri kommer til å bli medlem!


Nå er det vel ikke det vanskeligste å ta del i kristne ritualer, uten at man er kristen. Det er mulig å være religiøs, men det er ikke det samme som å være kristen. Man kam fremsi Fadervår, uten å mene noe som helst med det.

En kristen? Det er en som er født på ny, det vil si at omvendt seg fra sin synd, tatt imot Jesus - ikke bare som sin Frelser, men også kronet Ham som HERRE i sitt liv. Det vil si at JESUS - ikke Frimurerlosjen - har 1.plassen i ens liv. Ens lojalitet er til Jesus, ingen andre. Det var jo blant annet fordi de første kristne ikke ville bøye seg for keiseren, at de ble forfulgt. En gjenfødt kristen vil også vise gjennom sitt liv at Han lever i lyset med sitt liv, har ingen hemmeligheter, skjuler ikke synd og lever et liv i forsakelse og tro.

Bjørn Olav sa...

Lars

Det er veldig vanskelig å vite hva du sikter til når du skriver:

"Men jeg synes det kommer mye påstander uten konkrete begrunnelser her."

Som pastor er det eneste jeg holder for meg selv, de synder som andre har bekjent for meg. Jeg har ingen problemer med å la folk få innsikt i det som skjer i Nasjonalt bønneråd. Vi har ingen hemmeligheter.

Det er stor forskjell på den taushetsplikt som er gjeldende for f.eks helsevesenet, og det som Frimurere holder hemmelig. Det sier seg i grunnen selv.

Så til ditt spørsmål:

"Men deler du mitt syn om at vi ikke skal sverge hverken ovenfor Gud, eller menneske? Hverken over noe i himmelen, eller på jorden?"

Det har jeg vel i grunnen svart på allerede ved å henvise til Jesu ord i Bergprekenen. Så ja - jeg deler ditt syn. Det er jo en av årsakene til at jeg mener det er uforenlig for en kristen å være medlem av Frimurerordenen, eller Tempelridderordenen. Der må man nemlig avlegge ed.

Anonym sa...

Bjørn Olav:

Nå var vel meg bekjent en av baptistsamfunnets tidligere generalsekretærer (ingen av de to siste, og ei heller den nåværende) tempelridder.

Jeg nevner ikke navn, men trodde det var ganske kjent.

Så alle evangeliske trossamfunn i Norge er tydeligvis ikke avvisende.

Jeg tror faktisk de eneste som er direkte avvisende til frimureriet er Misjonsforbundet som vedtok at pastorer ikke kan være medlemmer i hemmelige organisasjoner.

En del store evangelikale skikkelser som F. eks Rick Joyner er foresten medlemmer i hemmelige ordener.

George W. Bush var medlem i den langt mer okkult-inspirerte losjen skulls and bones.

Jens Stoltenberg, og Siv Jensen har vært på møter arrangert av Bilderberger-gruppen som samler verdens mektigste i all hemmelighet. Organisasjonen er ikke registert, har ingen postadresse, eller noe telefonnummer, og praktiserer en paranoid sikkerhet, og hemmelighetshold ifølge Bla. Willoch som var på Bilderberger-møtet når det ble holdt på Park Hotell i Sandefjord i sin tid. (med Anders Jahre som vertskap.)

Du har mye å grave i om du skal se på slike ting.


Eller hva meg Bohemian Grove hvor alle de rike, og mektige i USA drar (inkludert de fleste medlemmer av den til enhver tid sittende regjering) hvor et høydepunkt er en menneskeofring (riktignok en dukke) til en statue\gude-alter i form av en kjempeugle.

Bla. har Clinton, Reagan, Bush Sr. Bush Jr. etc. deltatt.

Hvis man skal gjøre slike ting viktige vil nok verden se veldig annerledes ut hvis man "nøster frem" det som er åpne og kjente fakta.

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Jag skulle kunna skicka hemligheter med e-post men jag kan ju inte veta hur du använder denna information.

Det skulle vara intressant att få veta vad du tror skulle hända med mig om jag "bryter eden". Vad tror du händer med mig?

Jag tycker att du resonerar som en fullfjädrad frimurare, ja förutom din extrema skepsis till frimureriet :-)

Och en sak till, frimurarlogen har definitivt inte första platsen i mitt liv. Frimureriet påstår inte att så ska vara heller. För mig har familjen första platsen, arbetet andra platsen, sedan andra intressen såsom exempelvis engagemang inom frimurarorden. Över allt detta står Herren!
/ Andi

Bjørn Olav sa...

Lars

Det er ingen hemmelighet med at Jan Arnt Larssen er medlem av en hemmelig orden. Det er også en av Baptistsamfunnets pastorer, som for øvrig ved siden av Larssen er den eneste frikirkelige pastor som for tiden er det. Likegodt som meg vet du hvordan Det Norske Baptistsamfunn er organisert. Larssen var gen.sek før min tid, og jeg har ikke hatt noe samabeide med ham eller den andre pastoren.

Misjonsforbundet's vedtak er kjempeflott.All ære til dem for det.

Jeg ville vel ikke kalle Rick Joyner en evangelikal leder.

Hva de øvrige driver med har ikke interessert meg særlig. Mitt anliggende har først og fremst med Kristi kropp å gjøre.

Bjørn Olav sa...

Andi

Men hvem er Herren?

Anonym sa...

Björn Olav,

Vem Herren är vet både du och jag. För vi tjänar samma Herre.

/ Andi

Bjørn Olav sa...

Jeg er faktisk litt usikker på hvem du mener Herren er. For meg er det ingen tvil: Det finnes bare èn Herre, og det er Jesus Kristus. I flere av Frimurerlosjens ritualer er det en helt annen herre som dere bøyer dere for.

Anonym sa...

Herren är naturligtvis ingen annan än Jesus Kristus. Du har fel när du påstår det du gör nedan.

Tror inte att vi kommer så mycket längre i den här debatten men jag vill ändå att du reflekterar över följande:

Tänk dig att någon utomstående följer denna debatt. Vem tror du att denne anser mest trovärdig?
Du, som svänger dig med lösryckta citat utan sammanhang och med egenkomponerade tolkningar om vad detta innebär......eller
Jag, som de facto är medlem - tillika med hög grad inom systemet - och därmed får anses veta vad jag pratar om när jag med bestämdhet hävdar att du har helt fel i dina påståenden. För mig är varken världen eller livet målat i enbart svarta eller vita färger. Det rymmer så mycket mer än dessa polariseringar.
Jag ber dig reflektera över detta.

Tack för en god och vänlig debatt.

Mvh
/ Andi

Anonym sa...

Hansen:

1. Hvis det du referer til fra ritualene, og påstandene dine faktisk er riktige, da er vel ikke ritualene hemmelige. Hvis du tar feil er du med på å spre løgn og sladder. Jeg tenker at du må ha stor tiltro til professor Mogstad. Så vidt jeg vet går ikke Mogstad så langt at han fratar frimurerene kristennavnet.

2. Edsavleggelser er ganske vanlig andre steder i verden. I USA er det spesielt vanlig, også i evangeliske sammenhenger. I baptistsammenhenger er det akseptert med såkalt "lawfull oath". Rick Warren bidro f.eks. ved edsavleggelsen til Obama. Jeg vet at det benyttes også i Den ortodokse Kirke. Jeg ser du mener edsavleggelse er uforenlig med kristentro. Hva da med mine eksempler. Kan de være kristne kirker?

3. Minner om Ariel.

mvh
Buster N.

Bjørn Olav sa...

Andi

Utfordringen er jo denne: du kan ikke røpe det som er sant. Du har heller ikke klart å imøtegå det faktum at Jesus ikke tillater at vi avlegger ed, eller trekker inn ting som Bibelen advarer på det sterkeste mot.

Så får lesere avgjøre hvem de tror: deg som har avgitt løfter og avlagt ed, og som har sverget troskap mot en hemmelig orden, eller det som faktisk står i Guds ord. Hva hjelper det vel å ha åtteende grad i en hemmelig orden, mot Guds evige, uforanderlige ord. Hva hjelper det å omgåes mørke, når vi er kalt til å leve i lyset.

Bjørn Olav sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bjørn Olav sa...

Buster

1.Ritualene er jo hemmelige. Det vi kjenner til er det som flere avhoppere forteller om, det som finnes nedskrevet i de hemmelige ordeners egne skrifter og som er kjent, og det forskningsmateriale som finnes fra seriøse forskere på dette området. Det er dette jeg har benyttet meg av.

2. Jeg forholder meg til det Jesus selv sier om edsavleggelse: "Igjen har dere hørt at det er sagt til de gamle: Du skal ikke sverge falskt, men du skal holde dine eder for Herren. Men Jeg sier dere: Sverg ikke i det hele tatt, verken ved himmelen, for den er Guds trone, eller ved jorden, for den er Hans fotskammel. Heller ikke ved Jerusalem, for den er den store Konges stad. Du skal heller ikke sverge ved ditt hode, for du kan ikke gjøre ett hår hvitt eller svart. Men la deres "ja" være "ja" og deres "nei" være "nei". For det som er mer enn dette, er av det onde." (Matt 5,33-37)

Tydeligere kan det vel ikke sies. Jesus sier:

1. Sverg ikke i det hele tatt.
2. Det som er mer enn ja eller nei, er av det onde.

I den tradisjonen jeg selv står ble man forfulgt, og mange tusener led martyrdøden fordi de ikke ville avlegge ed eller sverge. Hvordan andre forholder seg til dette får være deres sak. Mitt ståsted er det Jesus sier i denne sak.

Anonym sa...

Björn Olav,
Skälet till att jag "åberopade" den 8:e graden var att det är i de högre graderna som de lägre graderna förklaras och förstås. Det är också oftast inom de lägre graderna som avhoppen sker. Då förstår man heller inte frimureriets mening. Det krävs många års medlemskap för att förstå detta.

Därför blir jag förundrad när du hela tiden refererar till Mogstad. Jag har faktiskt vid något tillfälle "tjuvkikat" i denna bok och blivit synnerligen förvånad över att det som stått i boken inte alls har stämt med det jag upplevt. Det enda jag kan säga är att en del stämmer, en del stämmer inte. Men det som stämmer kan enbart förstås i sitt sammanhang. Och varför saker och ting sker på det sätt som sker i logen. Och detta berör Mogstad knappt alls i sin bok.

/ Andi

Bjørn Olav sa...

Så man må altså gå hele veien for å forstå hva det hele dreier seg om? Ja, slik spinner edderkoppen sitt snedige nett. Til slutt er man fanget, og det er ingen vei ut. Da har man virkelig solgt sin sjel.

Jeg tror, Andi, at flere av de som har hoppet av, har forstått mer enn nok til at de ikke lenger orker å være en del av broderskapet.

Anonym sa...

Det er godt at noen advarer mot den forførelsen som frimurerne representerer.

Ole Anders

Anonym sa...

Ja du Björn Olav,

Snärjd eller inte. Tycker bara det är så synd att du har förutfattade meningar om något som du otvivelaktigt inte har någon som helst kunskap om. Du har redan bestämt dig vilken uppfattning du ska ha innan du vet vad du pratar om. För du vet inte vad du pratar om. Det kan jag försäkra dig.

Jag hoppas dock att du är lite mer vidsynt och tolerant i andra sammanhang.

Mvh
/ Andi

Bjørn Olav sa...

Andi

Jeg tror du er veldig klar over at det er kommet frem ting på denne bloggen som avslører Frimureriet. Du kan ikke annet enn å si at vi andre ikke har forstått hva det dreier seg om. I Sverige hadde dere en profetrøst som nå er gått hjem til Herren. Hans navn var Kjell Sjöberg, en aktet forbeder og pastor. Han sa det så tydelig som det må sies: Låt varna er! Han skrev også en bok hvor han kraftig advarte mot de hemmelige ordener.

Frimureriet representerer noe okkult som kristne som vi leve i lyset, og rent innfor Herren, må holde seg langt unna. Det er min plikt som pastor og forkynner av Guds ord å advare mot dette. Jeg håper du en dag får se at du var rotet deg utpå en villfaren vei, og at du vender om til Herren, og vil leve for Ham alene.

Måtte du gjøre det før det er for sent.

Bjørn Olav sa...

Dette handler jo heller ikke om å være vidsynt eller tolerant. Det handler om å være tro mot Guds ord, og det Jesus har sagt. Guds ords sannhet er ikke på billigsalg, selv om det ser slik ut i Den svenske kirke hvor en av dens biskoper går tydelig på tvers av det Guds ord sier. Se annen artikkel på bloggen. Jesus var ikke tolerant og vidsynt overfor synd. Korset er og blir et anstøt.

Anonym sa...

Björn Olav,
Jo, jag har läst om vad som sker inom Svenska kyrkan. Detta är synnerligen beklagligt och helt obegripligt. Men du vet vad homosexualitet är för något och kan referera detta till Guds ord. Sedan kan bibeltolkare självklart ha olika uppfattningar om vad som är sann kristen tro enligt Bibeln. Detta går ju inte att komma ifrån.

Men medan du vet vad homosexualitet är för något så kan jag fortfarande säga att du onekligen INTE vet vad frimurarna är för något. Om du hade veta det hade du inte skrivit det du skriver i dina inlägg. Det blir ju inte mer rätt för att du upprepar dina feltolkningar och egensnickrade uppfattningar om vad du tror att frimurarorden kanske eventuellt är för något.

Det håller inte, Björn Olav!

Mvh
/ Andi

Bjørn Olav sa...

Nå har du jo alle muligheter til å forklare for oss, Andi, hva som er feil i det jeg skriver. Og du kan jo begynne med å fortelle hvem du er. For vi vet jo ikke engang om du er medlem av Frimurerlogen?

Så hva heter du og hvor bor du i Sverige? Eller er det hemmelig - det også?

Anonym sa...

Nej,
det finns inget hemligt med medlemskapet. Det går till och med att få en medlemsförteckning via internet om man är intresserad. Själv kommer jag från Malmö men varför det skulle vara intressant förstår jag inte.

Din fråga huruvida jag är medlem eller ej är självklart befogad men det känns lite långsökt att jag skulle försvara en orden utan att känna till den. Men det är klart, du fördömer ju en orden utan att känna till den.

Du har mitt hedersord på att jag är medlem inom Svenska frimurarorden. Jag kan dock inte hindra dig från att tvivla.

Så mycket kan jag säga att det du skriver handlar om lösryckta citat, sammanblandningar av ett flertal olika grader samt en hel del som inte alls stämmer.

Det känns lite meningslöst att debattera mot någon som inte vet vad han pratar om och som präglar sin inställning av rena fördomar och hörsägen.

Vi kommer inte längre här, Björn Olav.

Mvh
/ Andi

Bjørn Olav sa...

Hvis det altså ikke er noe hemmelig med medlemsskapet, så er det ingen grunn for at ikke du kan oppgi ditt fulle navn. Eller er det slik at du har noe å skjule?

Jeg er fullt klar over at om det er slik at du er medlem av Frimurerordenen, så kan du ikke røpe dens hemmeligheter. Men siden du bekrefter at jeg er inne på noe av dette, men i følge deg stokker om på det som skjer, så kan du kanskje bekrefte eller avkrefte følgende:

1. Avlegges det ed? Sverger man?

2. Handler et av ritualene om innvielse til en gjenfødelse "til et nytt liv, frimurernes"?

3. Nå har du kommet til åttende grad. Det betyr at du har vært igjennom sjette graden, hvor det i innvielsesritualet sies: "Læren om sønnen er gammel. Den fantes i den egyptiske gudelærens treenighet: Osirus, Iris og deres sønn Horus. Treenigheten forekommer også i den jødiske visdommen, i Kabbalan." Stemmer dette?

4. Kan du bekrefte eller avkrefte at følgende navn brukes på Gud i Frimurerordenen:

a) Den Høyst Opplyste Leder
b) Den Allerhøyeste hele Verdens Trefoldige Store Mester
c) Den store geometriker
d) Den trefoldig store Byggmester
e) Universets Arkitet og Byggmester
f) Det Høyestes Vesen
g) Stemmer det at Gud i blant omtales bare G, og andre ganger "Den navnløse Ånd med hundre navn"?

5. Stemmer det at det brukes symbolikk som omhandler døden, blant annet at man i visse seremonier legges i en kiste?

6. Hva heter du?

Å svare på disse spørsmålene burde være ufarlig. Du røper ikke mye av de ulike gradenes innhold ved å svare på dem.

Jeg ser frem til ditt svar.

Anonym sa...

Tror du på Bibelen at den er fulkommen Bjørn Olav og at hvert ord er riktig så se her.:

5 For Gud er én
og én mellommann er det mellom Gud og mennesker,
mennesket Kristus Jesus,

Hvorfor sier Paulus at mennesket Jesus kristus er mellommann mellom Gud og mennesket slik også dem hellige er i den ortodokse kirken.

Legg merke til at Jesus bare betegnes som menneske å ikke at han er Gud.

Hvorfor er Jesus mellommann hvis han selv er Gud ?

Dette er like okult som frimureriet å forstå for det henger aldri sammen.
Gud kan ikke være mellommann til seg selv eller hva ?

Du kommer til å fornekte dette for troen.

Mvh Tjener av lyset

Anonym sa...

Se her hvordan Paulus skiller mellom Gud og Jesus med å bruke OG eller andre formuleringer for å vise forskjellen.


Her bruker han og immelom Gud, Jesus og englene

Jeg pålegger deg for Guds og (se her) Kristi Jesu ansikt og for de utvalgte engler at du skal overholde dette

Se her også skiller han mellom Gud og Jesus med og sette og imellom dem.

13 For Guds ansikt, han som gir alle ting liv, og for Kristus Jesus, han som vitnet og bar fram den gode bekjennelsen for Pontius Pilatus, pålegger jeg deg

Se her !
Apg 2,22
Israelitter, hør disse ord! Jesus fra Nasaret var en mann som Gud pekte ut for dere med mektige gjerninger og under og tegn som Gud lot ham gjøre blant dere. Alt dette kjenner dere til.

Gud pekte han ut.?
Hvordan kan Gud peke ut Gud ?
under og tegn Gud lot han gjøre blant dere ?
Hvorfor skulle Gud tillate han noe når han var Gud ?

Apg 2,32
Denne Jesus har Gud reist opp, det er vi alle vitner om

Hvorfor skulle denne Jesus bli reist opp av Gud hvis han var Gud ?

Våre fedres Gud reiste opp Jesus, han som dere hengte på et tre og drepte. 31 Ham har Gud opphøyd og satt ved sin høyre hånd som fyrste og frelser, slik at han kan gi Israel omvendelse og tilgivelse for syndene

Hvorfor skulle Gud opphøye Jesus hvis han alt var Gud

For å si det slik så er det noe mystisk mes dette som du Bjørn Olav må forklare meg hvorfor bibelen kan tolkes som den gjør ?

Mvh tjener av lyset

Bjørn Olav sa...

Nå er dette ikke noe som hører til det tema som tas opp her. Men det apostoliske vitnesbyrd er klart og tydelig dette:

"I begynnelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud."

Dette er prologen i Johannesevangeliet, og Ordet det er snakk om her, er ingen annen enn Jesus, Han som er sann Gud og sant menneske. At det her er snakk om Jesus vil du se av konteksten dette verset står i.

Så har vi det andre apostoliske vitnesbyrd, som handler om da Thomas får oppleve Jesus etter oppstandelsen:

"Tomas svarte og sa til Ham: Min Herre og min Gud." (Joh 20,28)

Jeg kunne ha gitt deg mange flere eksempler, men som sagt dette tema er utenfor samtalen som pågår om Frimurerlosjen.

Bjørn Olav sa...

Jeg kan også ta med 2.Kor 5:

"Men alt dette er av Gud, Han som forlikte oss med Seg Selv ved Jesus Kristus, og gav oss forlikelsens tjeneste, for Gud var i Kristus og forlikte verden med seg selv ..." (v.18-19a)

Anonym sa...

Björn Olav,
Nej, jag kan inte svara på dina frågor av samma skäl som jag inte kan besvara mina barns frågor om vad de ska få i julklapp.

Den enda frågan jag kan besvara är vad jag heter men eftersom jag märker att det fortfarande finns mängder med fördomar om frimureriet så vill jag inte skylta med mitt namn här. Men jag förnekar inte att jag är frimurare ifann någon skulle fråga.
/ Andi

Anonym sa...

Bjørn Olav sa

Jeg kan også ta med 2.Kor 5:

"Men alt dette er av Gud, Han som forlikte oss med Seg Selv ved Jesus Kristus, og gav oss forlikelsens tjeneste, for Gud var i Kristus og forlikte verden med seg selv ..." (v.18-19a)

Mener du at FOR GUD VAR I KRISTUS beviser at Jesus er GUd.
Tar ikke Gud bolig i alle hjerter som tror på han.
At Gud tar bolig i Jesus ved dåpen for å arbeide i verden kan være en like riktig tolkning av dette.

så til dette
Men alt dette er av Gud, Han som forlikte oss med Seg Selv ved Jesus Kristus,

At Gud forliker seg med værden igjennom å bruke Jesus er vel heller ikke noe bevis på at Jesus er Gud eller hva Bjørn Olav ?

Mvh lysets tjener



11:17 PM

Bjørn Olav sa...

Andi

Spørsmålene jeg stilte er både generelle og konkrete. Faktum er at dere avlegger ed. Det kommer du ikke bort fra, og du avslører jo ikke mange hemmeligheter ved å bekrefte det. Men det faktum at dere avlegger ed/sverger er i seg selv avslørende. Avslørende fordi Jesus forbyr oss å gjøre det. Dermed er det utelukket at en kristen kan være medlem av Frimurerlogen.

Dernest: de øvrige punktene mine er tatt ut av frimurernes eget materiale. De navnene dere bruker på Gud finnes ikke i Bibelen. De er hentet fra helt andre kilder, og viser at det ikke er Gud, slik Han fremstår som Abrahams, Isaks og Jakobs Gud, Jesu Kristi Far. Dermed er det ikke Gud, men gud dere tilber.

Dette viser alvoret i den forførelsen som frimureriet representerer. Jeg sier til alle som kaller seg kristne og vurderer å takke ja til å bli Frimurer: løp for ditt liv! Kom deg unna forførelsen før det er for sent! Hva skal et menneske gi til vederlag for sin sjel?

Bjørn Olav sa...

"lysets tjener"

Jeg anbefaler deg å lese opp igjen det jeg har sitert fra Johannesevangeliet.

Anonym sa...

Jeg synes det er interessant at losjebroderen fra Frimurerne ikke vil kommentere at de fleste historiske kirkesamfunn avviser at deres medlemmer kan være medlem av Frimurerne. Det i seg selv burde få noen og en hver til å tenke.

Den andre Lars

Anonym sa...

maste kolla:)

Anonym sa...

Takk til Andi for hans reflekterte og opplysende svar om Frimureriet. Det er forstemmende å se Bjørn Olav uttale seg så skråsikkert om ett emne han ikke har greie på. Er selv gjenfødt kristen og frimurer, og er takknemlig for hva frimureriet har gitt min kristentro. Skulle jeg noen gang oppleve noe som strider mot min tro og samvittighet, så står jeg naturligvis fritt til å forlate ordenen. Er 7.grads frimurer, og er bare mer og mer takknemlig for frimureriets laeremåte.

Anonym sa...

Enhver som hengir seg til frimureri og andre hemmelige organisasjoner er forført. Jesus sier: "Se til at ingen fører dere vill!"

Anbefaler en link, "The secret of secret societies": http://www.youtube.com/watch?v=XAC9DHncw6w

Anonym sa...

Kan anbefale dette vitnesbyrdet av Dr Walter Veith som har hatt førstehåndskontakt med det okkulte og frimureriet: http://www.youtube.com/watch?v=A1Eb7nAyu5E

Anonym sa...

Vel, når en blind leder en blind, så faller de begge i grøften.

Å følge Jesus handler ikke bare om å bekjenne Hans navn, men også å gjøre Hans vilje. Man kommer ikke til himmelen bare ved å si Jesus er Herre, men ved den bekjennelsen ved tro, så blir man født på ny. Det gir en start, en ny fødsel.

Man blir barn i Kristus. Og for å vokse til en voksen i Kristus, trenger man rett mat. Og man trenger å skille seg fra de områdene denne verdens Gud styrer over. Og hemmelige ordener kan ikke være forenlig med kristen tro. Velger man hemmelige ordener, så velger man også bort Kristus. Uansett hva man føler, så finnes det ingen fred der hvor mørket råder.

Forstår man ikke farene ved frimureriet og hemmelige ordener, så vill man kun forstå det den dagen man dør og havner i fortapelsen.

Jeg husker at før jeg ble frelst, mens jeg var en konfirmant, så møtte jeg en herlig prest som forkynte meg evangeliet. Og han var med å legge ett såkorn i mitt hjerte, og når jeg var 19, så tok jeg imot Herren Jesus i mitt hjerte.

Men da fikk jeg høre at denne presten ble en frimurer, ettersom en medprest lokket han inn i det. Og siden gikk livet hans nedenom og hjem. Han kom veldig høyt opp i hiarkiet, skilte seg fra sin kone, og døde selv altfor tidlig.

Om man ikke forstår de åndelige lovene som er nedfelt i Guds Ord og ved daglig ledelse av Ånden, så kan man lett bli forført.

Og leser man evangeliet nøye, så er det faktisk vanskelig å komme til himmelen, fordi du blir testet, fristet og prøvd hele veien. Og bare de som overvinner alt, kommer frem.

Jesus egne ord lyder sånn

"Gå inn gjennom den trange porten! For vid er porten og bred er veien som fører til fortapelsen, og mange er de som går inn gjennom den. Men trang er den porten og smal er den veien som fører til livet, og få er de som finner den. "

Og " Ikke enhver som sier til meg: ‘Herre, Herre!’ skal komme inn i himmelriket, men den som gjør min himmelske Fars vilje. Mange skal si til meg på den dagen: ‘Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn, drevet ut onde ånder ved ditt navn og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn?’ Da skal jeg si dem rett ut: ‘Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg, dere som gjør urett!’ " Matt 7

Hemmeligheten av å være en kristen, er å kjenne Han. Og da må man avstå fra alt som tar bort oppmerksomheten fra Ham. Det er en prosess i alle kristnes liv, som fortsetter hele livet til man dør. Er man ikke villig til det, eks å avstå fra hemmelige ordener, så er man heller ikke verdig å komme til himmelen.