lørdag, juli 18, 2009

Om å vente på bønnesvar



Jeg har begynt å takke Gud for ubesvarte bønner! Årsaken er at jeg forlengst har funnet ut at Gud vet best! Han har nemlig den hele og fulle oversikten, fordi Han ser det hele ovenfra.

C.H Spurgeon (bildet), den kjente engelske pastoren for baptistmenigheten, Metropolitan Tabernackle i London, gikk gjennom mange slags prøvelser, også helsemessige. Spurgeon skriver følgende om ubesvarte bønner:

"Ubesvarte bønnesvar er ikke bare trosprøver. De gir oss også muligheter til å ære Gud ved at vi holder ved i troen på Ham og stoler på at Han skal gi oss det vi har bedt om."

En for meg ukjent mann ved navn Bickersteth har skrevet følgende: "Det at vi er så likegyldige med å gi oss tid til å vente på bønnesvaret, viser hvor lite vi egentlig legger i våre bønner. En bonde er ikke fornøyd uten grøde. Idrettsmannen vil se resultater. Legen følger med om medisinen virker. Skal så den kristne stille seg likegyldig til resultatet av sitt arbeid?

Hver bønn som den kristne ber i tro og som er etter Guds vilje, bedt i Jesu navn og under Åndens ledelse, vil bli besvart, enten det gjelder det timelige eller åndelige velsignelser.

Bønnesvaret fører til at Gud blir æret og Hans folk opplever åndelig og evig velsignelse. Jesus avviste aldri noen som kom til Ham og søkte hjelp, og vi tror at heller ikke nå går vi forgjeves med våre bønner til nådens trone.

Svaret kan være underveis selv om vi ikke registrerer at det kommer. Det såkorn som ligger i jorden gjennom vinteren, fester rot for å kunne spire om våren og gi grøde om høsten. Den synes ikke over bakken, men ser ut til å være død og verdiløs."

Jeg tror vi alle har mer å lære om bønnens lover og realiteter.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dette var ord i rette tid, tusen takk. Du var nok i ledelsen når du skrev om akkurat dette emnet.
Hilsen karin.

Bjørn Olav sa...

Godt å høre, Karin, jeg var litt usikker på om jeg skulle legge den ut i går og når jeg skrev den oppsto det feil flere ganger mht publiseringen. Jeg kjempet litt med denne, og den ble ikke publisert før enn sent i natt.

Karin sa...

Ja, detta är presis vad vi behöver bli påminda om!
Jag tänker på en bok som jag läst,som handlar om att i livets alla förhållanden tacka Gud,föresten så fick jag den av Stener för ett tag sen.Den är skriven av ;Merlin R Carothers och heter Tack Gud!
Vi kanske ska börja att tacka Gud för bönesvaret om Väckelse för våra Länder!
Hålla ut i bön,hur det än ser ut eller som du skrev BjornOlav för ett par dager sen;"Be tills du ber!"
I går kväll var jag på ett spanskt möte,och Ana och jag sjöng den
här sången " Que Lindo es mi Cristo."
Du har den på min facebook BjornOlav.
Ja,låt oss fortsätta att vara i bön och tillbedjan till Fadern!
Karin