mandag, mars 04, 2024

Ikke på min vakt - om den bibelske vektertjenesten, del 1


Dette er første del av en helt ny artikkelserie om den bibelske vektertjenesten. Serien vil bli publisert med ujevne mellomrom, og jeg kommer til å dele personlige erfaringer jeg har gjort meg. Den handle først og fremst om et intimt vennskap med Gud, hvor vi mottar Hans hjerte, får del i Hans strategier og blir Hans vektere. Tenk hvilken ære det er å bli i stand til å tre fram for nådens trone og være i stand til å se med åndelige øyne på hva Gud gjør, idet Han avdekker dette for oss og gjør oss i stand til å be i følge Hans egne planer. Den bibelske vektertjenesten handler om å våke med Vekteren.

Utgangspunktet for det jeg nå skal skrive er hentet fra 2.Sam 18,24-27: 

"Imidlertid satt David mellom begge portene, og vekteren gikk på taket over porten, bort på muren, og så utover. Da fikk han se en mann som kom løpende alene. Vokteren ropte og meldte det til kongen. Da sa kongen: Er han alene, så er det et gledelig budskap i hans munn. Og han kom nærmere og nærmere. Da så vokteren en annen mann som kom springende, og vekteren ropte til portneren og sa: Se, det kommer en mann springende alene. Kongen sa: Han kommer også med et gledelig budskap. Vekteren sa: Jeg synes den første løper så likt Akima'as, Sadoks sønn. Kongen sa: Det er en god mann, han kommer med et godt budskap."

Dette er en god beskrivelse av vekterens rolle. Den bibelske vekteren våker og vokter, og melder fra til sine overordnede. 

En vekter er en mann eller kvinne som har gitt gjensvar til Guds invitasjon om å gå i forbønn for ulike behov. En vekter, oppholder seg ikke bare på muren, men lever også et tilbaketrukket liv med Gud i bønn. Bare Gud alene ser alle de nettene han eller hun tilbringer i våkende bønn, og det er bare andre vektere som vet å verdsette deres oppofrende innsats helt og fullt. 

Det er tre ord som beskriver en forbeders rolle. Det er: Intimitet, det vil si at man lever nært Gud. For det andre er det oppofrelse og personlig offer. Og for det tredje handler det om innvielse.

fortsettes

Ingen kommentarer: